Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Lakeside

WDF maakt data en locatie voor WK bekend

De World Darts Federation heeft zondagochtend een aantal details bekend gemaakt over het WDF WK dan begin volgend jaar op het programma zal staan. Lees hier meer.

We zullen begin 2022 in totaal vier WKs gaan zien. Naast het PDC WK zal ook het Seniors WK, het MAD WK en het WDF WK plaatsvinden in de eerste twee maanden van het jaar.

Het WK voor de WDF is gepland op zaterdag 1 januari t/m zondag 9 januari. De eerste paar dagen zullen tijdens de laatste rondes van het PDC WK zijn. De WDF is er ook in geslaagd om het darten terug te laten komen op Lakeside, de locatie waar het BDO WK voorheen werd gehouden.

Het WDF World Championship zal worden uitgezonden op Eurosport en Discovery+. Hoe kunnen spelers zich dan kwalificeren? Dat wordt samen met het prijzengeld en het toernooiprogramma in een later stadium bekend gemaakt. Wel heeft de WDF bekend gemaakt dat het deelnemersveld voor de heren zal bestaan uit 48 heren en het deelnemersveld voor de dames uit 24 spelers zal bestaan. De winnaars van de ‘Gold’ en ‘Platinum’ toernooien zullen zich automatisch kwalificeren voor het WDF WK. Dit betekent dat de winnaars van het BDO WK, Dutch Open en Scottish Open, de laatste Gold toernooien in 2020, zich al hebben geplaatst.

Wayne Warren – BDO WK 2020
Ross Montgomery – Dutch Open 2020
Jim Williams – Scottish Open 2020
Mikuru Suzuki – BDO WK 2020
Aileen de Graaf – BDO WK 2020
Beau Greaves – Scottish Open 2020

Voor het jeugd WK zullen de halve finales en de finale op het podium in Frimley Green gespeeld worden.

Het deelnemersveld zal na de WDF World Masters in december bekend worden gemaakt. In Assen zal namelijk nog een kwalificatietoernooi gespeeld worden voor het WDF WK voor de heren, dames en jeugd.

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *