Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

WDF Denmark Open

WDF seizoen gaat van start in juni

Afgelopen weekend heeft de World Darts Federation bekend gemaakt dat vanaf juni de WDF-toernooien weer voor punten gespeeld kunnen worden. Lees hier meer.

Door de coronacrisis heeft het WDF-circuit ruim een jaar stilgelegen. Toch lijken er nu steeds meer landen weer open te gaan, waardoor het WDF-circuit rustig weer opgestart kan worden. In juni, juli en augustus zullen de WDF-toernooien in Australië, Nieuw-Zeeland en Amerika worden herstart. Het eerste Europese WDF-toernooi wat zal plaatsvinden is de Gibraltar Open op 13 juni.

WDF werkt met vier verschillende categorieën voor de toernooien; Bronze, Silver, Gold en Platinum. Zoals het nu lijkt is de planning dat het enige platinum toernooi wat er op dit moment is gewoon doorgaat, de Dutch Open. Het eerste Gold toernooi zal gespeeld worden op 12 September, de England Open. De WDF World Cups zijn dit jaar helaas geannuleerd, maar de WDF is blij om te bevestigen dat Denmark Open (Gold) en Denmark Masters (Silver) zijn toegevoegd aan de WDF kalender.

De planning voor de Platinum en Gold toernooien is alsvolgt.

3-5 September: Dutch Open (Platinum)
10-12 September: England Open (Gold)
1-3 Oktober: Denmark Open (Gold)
15-17 Oktober: British Open (Gold)
22-24 Oktober: Welsh Open (Gold)
13-14 November: Irish Open (Gold)
2-5 December: WDF World Masters (Platinum)

De winnaars van deze toernooien kwalificeren zich automatisch voor het WDF WK, terwijl de runner-up en halve finalisten zich ook automatisch voor de WDF World Masters in Assen.

Houd onze website goed in de gaten, want wij houden u op de hoogte van al het WDF nieuws wat komen gaat.

Image courtesy of FOTO: WDF
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *