Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Paul Lim

WDF Weekoverzicht: 69-jarige Lim pakt weer een titel

Afgelopen weekend stonden er drie WDF-toernooien op het programma. Vooraf de Asian Tour stonden er in Mongolië twee WDF-toernooien op het programma, terwijl in Australië een ‘Silver’-toernooi werd afgewerkt. Lees hier meer.

Mongolian Open

Afgelopen donderdag stond het ‘Bronze’-gerankte Mongolian Open op het programma in Ulaanbaatar. Een totaal van 117 heren, 62 dames en 13 jeugdspelers stonden aan het begin de dag aan de oche om te strijden voor de titels. Bij de heren waren spelers als Paul Lim, Lihao Wen, Yuanjun Liu, Alain Abiabi en Nitin Kumar allemaal aanwezig en golden als favorieten voor de titel.

Slechts één van deze spelers wist de finale te halen, Nitin Kumar. In de halve finale had hij een beslissende vijfde leg nodig tegen Alain Abiabi. Aan de andere kant van het schema was het de tweevoudig en regerend kampioen van de Mongolian Open Odkhuu Khundaganai die de finale haalde. Ook hij had in de halve finales een vijfde leg nodig, deze werd gewonnen tegen landgenoot Battumur Tungalag-Ayush.

Kumar begon sterk aan de finale, met een 121-finish in 12 pijlen won hij de eerste leg. Vervolgens gingen er nog drie legs met de darts mee, terwijl de Indiër alle vier legs had kunnen winnen als hij de benodigde dubbels had geraakt. In de vijfde leg was het Khundaganai die de broodnodige break plaatste, een 86-finish leverde hem een 3-2 voorsprong op. In de zesde leg kreeg Kumar één kans om in de wedstrijd te bleven, maar miste een 152-finish op dubbel 16. Khundaganai gooide met zijn tweede pijl dubbel 18 en wist zo zijn derde Mongolian Open-titel op zijn naam te schrijven.

Bij de dames won Bolormaa Batsuuri haar allereerste WDF-titel. De Mongolische versloeg landgenoot Khulan Bayanmunkh met 4-3 in de finale. De jeugdtitel ging naar de jong Khurelkhuu Tergel, die met 3-1 afrekende met Gan-Erdene Anujin in de finale.

Heren
Halve finales
Nitin Kumar 3-2 Alain Abiabi
Odkhuu Khundaganai 3-2 Battumur Tungalag-Ayush

Finale
Odkhuu Khundaganai 4-2 Nitin Kumar

Dames
Halve finales
Khulan Bayanmunkh 3-0 Shinetsetseg Lkhagvasuren
Bolormaa Batsuuri 3-0 Oyundash Dashdorj

Finale
Bolormaa Batsuuri 4-3 Khulan Bayanmunkh

Jeugdfinale
Khurelkhuu Tergel 3-1 Gan-Erdene Anujin

Ulaanbaatar Open

Afgelopen vrijdag werd de eerste editie van de Ulaanbaatar Open georganiseerd, waar een totaal van 116 heren, 62 dames en 12 jeugdspelers aan het toernooi begonnen. Naast de topfavorieten die donderdag ook al aanwezig waren, was het Chinese toptalent Xiaochen Zong ook aanwezig. Met o.a. een gemiddelde van 100 bereikte Zong de laatste 16. Dit was uiteindelijk het eindstation voor de Chinees, Paul Lim bleek met 3-1 te sterk te zijn. De finalisten van de Mongolian Open moesten het allebei doen met een plaats bij de laatste 32.

Lim had weer een succesvolle dag. Na een knappe overwinning op Zong versloeg hij ook Alain Abiabi met 3-1 om de finale te bereiken. Daarin trof hij een andere Chinees, Lihao Wen. Hij had in de halve finales wenig problemen met Purevloov Tungalag, met een 3-0 zege behaalde hij zijn eerste WDF-finale.

De finale stond in het teken van veel breaks. Van de zes gespeelde legs, waren er vijf een break. Wen had het voordeel in de finale door te mogen beginen, maar kreeg het niet voor elkaar om op een voorsprong te komen. Wen won zijn legs in 18 en 21 pijlen, terwijl Lim met legs in 17,16 en 18 pijlen op een 3-2 voorsprong. In de zesde leg produceerde ‘The Singapore Slinger’ een 16-darter om zijn eerste titel in Mongolië te pakken.

Bij de dames boekte Bolormaa Batsuuri de dubbel, opnieuw was ze in de finale te sterk voor Khulan Bayanmunkh in wederom een beslissende zevende leg. Het jeugdtoernooi werd gewonnen door Bayartuvshin Munkhu, opnieuw werd Gan-Erdene Anujin de verliezend finalist.

Heren
Halve finales
Lihao Wen 3-0 Purevloov Tungalag
Paul Lim 3-1 Alain Abiabi

Finale
Paul Lim 4-2 Lihao Wen

Dames
Halve finales
Khulan Bayanmunkh 3-1 Odonchimeg Namsraijav
Bolormaa Batsuuri 3-0 Amraa Tsolmon

Finale
Bolormaa Batsuuri 4-3 Khulan Bayanmunkh

Jeugdfinale
Bayartuvshin Munkhu 3-1 Gan-Erdene Anujin

Sunshine State Classic

Zondag stond in Brisbane het ‘Silver’-gerankte Sunshine State Classic op het programma. Een totaal van 79 heren, 35 dames, 15 jongens en 13 meisjes streden om de titels. Bij de heren was het niveau wel aanwezig, spelers als Gordon Mathers, Raymond Smith, Danny Porter en James Bailey waren onder meer aanwezig.

Mathers en Smith leken de topfavorieten voor de titel, maar ze troffen elkaar al in de kwartfinales. In een wedstrijd van hoog niveau won Mathers met 4-3, nadat Smith een matchdart miste om zelf door te gaan naar de halve finales. Dave Marshall, Rob Modra en Matt Mullen behaalden ook de laatste 4. Mathers stoomde door naar de finale, hij was met 4-1 de baas over Marshall. In de andere halve finale versloeg Mullen met 4-2 Modra.

Nadat de eerste vier legs in de finale met de darts mee gingen, was het Mathers die in leg vijf de eerste break plaatste. Een 66-finish zorgde voor de break, waarna de Australiër in 17 darts er 4-2 van maakte. Mullen kreeg een leg later de kans om in de wedstrijd te blijven, maar miste twee dubbels om zijn eigen leg te houden. Mathers profiteerde, gooide tops en won zo zijn tweede WDF-titel uit zijn carrière. Zijn eerste titel was de Sunshine State Classic in 2019.

Bij de dames won Melina van den Kieboom haar tweede WDF-titel van het jaar. In de finale versloeg ze in een spannende finale Joanne Hadley met 5-3. De jeugdtitels gingen naar Mitchell Galby en Faith Kainuku.

Heren
Halve finales
Gordon Mathers 4-1 Dave Marshall
Matt Mullen 4-2 Rob Modra

Finale
Gordon Mathers 5-2 Matt Mullen

Dames
Halve finales
Joanne Hadley 4-0 Lorraine Burn
Melina van den Kieboom 4-2 Amanda Loch

Finale
Melina van den Kieboom 5-3 Joanne Hadley

Jongens finale
Mitchell Galby 5-4 Landon Key

Meisjes finale
Faith Kainuku 4-0 Emily Jones

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *