Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Howard Jones

WDF Weekoverzicht: Australiër verrast en plaatst zich voor WK

Een druk WDF-weekend zit erop! In maar liefst drie landen werden er vijf toernooien afgewerkt, waaronder een ‘Gold’-toernooi in Australië. Lees hier alles terug.

Slovak Open

Een totaal van 583 heren, 91 dames, 77 jongens en 7 meisjes hadden zich ingeschreven op zaterdag deel te nemen aan het ‘Silver’-gerankte Slovak Open. Vanaf de laatste 32 konden er punten verdiend worden voor de diverse WDF Rankings. Raymond van den Ende wist als enige Nederlander de laatste 32 te halen, maar dit was ook direct het eindstation. De Nederlander moest zich met 4-2 meerdere erkennen in de Sloveen Benjamin Pratnemer. Pratnemer stond aan het einde van de dag ook in de finale, nadat hij Patrik Kovacs met 4-3 had verslagen in de halve finales.

In de finale was de Roemeen Laszlo Kadar de tegenstander. Hij had onderweg afrekend met o.a. Matthew Edgar (4-3), Janis Kupsis (4-1) en Tomislav Rosandic (4-1). In de finale werden er veel breaks geplaatst, maar er werden ook veel gemist op de dubbels. De eerste vijf legs gingen allemaal tegen de darts in. In de zesde leg wist Kadar voor het eerst zijn eigen leg te houden en kwam daarmee direct op matchpoint; 4-2. Toch wist Pratnemer zich terug te vechten in de partij. In de zevende leg miste Kadar drie matchdarts, waarna Pratnemer zijn eigen leg hield en via dubbel 8 terug brak naar 4-4. In een zenuwslopende laatste leg, miste Kadar opnieuw drie matchdarts. Pratnemer greep zijn kans, gooide tops en maakte de comeback compleet. De Sloveen wint zijn zevende WDF-titel uit zijn carrière.

Bij de dames won de 15-jarige Paige Pauling haar allereerste WDF-titel bij de dames. In de kwartfinales versloeg ze Anca Zijlstra, waarna ze Anna Votavova in de halve finales versloeg. In de finale had de Engelse weinig problemen met de Slowaakse Martina Sulovska, het werd 5-0. Naast de damestitel, bleef ze ook ongeslagen in het meisjestoernooi. In de finale versloeg ze Krisztina Turai 4-0. Bij de jongens was de Hongaarse Csongor Onodi succesvol.

Heren
Halve finales
Benjamin Pratnemer 4-3 Patrik Kovacs
Laszlo Kadar 4-1 Tomislav Rosandic

Finale
Benjamin Pratnemer 5-4 Laszlo Kadar

Dames
Halve finales
Paige Pauling 4-2 Anna Votavova
Martina Sulovska 4-2 Kirsi Viinikainen

Finale
Paige Pauling 5-0 Martina Sulovska

Meisjes finale
Paige Pauling 4-0 Krisztina Turai

Jongens finale
Csongor Onodi 4-0 Matyas Rejhon

South Australian Classic

Zondag stond in het Australische Salisbury het ‘Gold’-gecategoriseerde South Australian Classic op het programma, wat betekende dat de winnaars bij de heren en dames zich automatisch zouden kwalificeren voor het aankomende WDF WK. Een totaal van 95 heren, 40 dames, 9 meisjes en 17 jongens streden om de titels. Bij de heren waren Peter Machin, Danny Porter, Brandon Weening en Aaron Morrison de top 4 geplaatste spelers. Hiervan wisten alleen Machin en Weening kwartfinales te bereiken. De heren wonnen hun kwartfinale ook, waardoor ze tegenover elkaar stonden in de halve finales. Weening was vanaf het begin af aan beter en wist zonder veel moeite de nummer één geplaatste Machin met 6-1 te verslaan.

Aan de andere kant van het schema wist Howard Jones te verrassen. In de halve finale rekende hij met een gemiddelde van 90 met 6-3 af met Harley Kemp. In de finale was het Weening die als betere speler begon, hij nam een 2-0 en 4-2 voorsprong. Daarna was het Jones die de finale helemaal omkeerde. Met twee 18-darters, een 14-darter en 16-darter kwam Jones op een 6-4 voorsprong. Met een 16-darter hield Weening zijn eigen leg, waarna hij met een 76-finish in 12 pijlen terugbrak naar 6-6. In de beslissende dertiende leg kreeg Weening drie matchdarts, maar werden allemaal gemist. Jones greep de laatste kans met beide handen aan, met een hele knappe 88-finish trok hij de finale naar zich toe en pakte daarmee ook een ticket voor het aankomende WDF WK.

Bij de dames wist Amanda Loch haar titel met succes te verdedigen. In de finale tegen Joanne Hadley nam ze al snel een 4-0 voorsprong en die wist ze uiteindelijk niet meer weg te geven. Met uiteindelijk een 6-3 overwinning won Loch haar derde WDF-titel uit haar carrière. Bij de jeugd waren Gemma Spence en Zane Kilroy de gelukkige winnaars.

Heren
Halve finales
Brandon Weening 6-1 Peter Machin
Howard Jones 6-3 Harley Kemp

Finale
Howard Jones 7-6 Brandon Weening

Dames
Halve finales
Joanne Hadley 5-2 Kym Mitchell
Amanda Loch 5-2 Desi Mercer

Finale
Amanda Loch 6-3 Joanne Hadley

Meisjes finale
Gemma Spence 3-0 Brianna Pickett

Jongens finale
Zane Kilroy 3-1 KJ Parker

Slovak Masters

Zondag begonnen 425 heren, 82 dames, 55 jongens en 7 meisjes aan het ‘Bronze’-gerankte Slovak Masters in Samorin. Vanaf de laatste 16 konden er punten verdiend worden. Dit lukte slechts drie van de acht geplaatste spelers; Martyn Turner, Antony Allen en Benjamin Pratnemer. Het was Allen die vervolgens ook de finale bereikte. Met knappe overwinningen op o.a. Balazs Szotak (4-1), Bradley Kirk (4-2), Tomas Houdek (4-2) en Brian Raman (4-2) bereikte hij zijn tweede finale in negende maanden.

In de finale nam hij het op tegen de Hongaar Nándor Prés. Hij was verantwoordelijk voor de uitschakeling van Liam Maendl-Lawrence (4-0), Matthew Edgar (4-3) en Janis Kupsis (4-0). Eindelijk was het raak voor de 45-jarige Engelsman. Allen versloeg Pres met 5-2 en schreef daarmee zijn allereerste WDF-titel op zijn naam.

Bij de dames won er ook een speler die nog nooit een WDF-toernooi had gewonnen. De Duitse Monique Leßmeister won de Slovak Masters bij de dames door Martina Sulovska met 5-1 te verslaan in de finale. Een prachtig weekend voor de Slowaakse, die twee keer de finale bereikte. Bij de jeugd wonnen Paige Pauling en Matyas Rejhon de titels.

Heren
Halve finales
Antony Allen 4-2 Brian Raman
Nándor Prés 4-3 Andreas Kumpan

Finale
Antony Allen 5-2 Nándor Prés

Dames
Halve finales
Martina Sulovska 4-2 Anca Zijlstra
Monique Leßmeister 4-3 Eve Watson

Finale
Monique Leßmeister 5-1 Martina Sulovska

Meisjes finale
Paige Pauling 4-? Krisztina Turai

Jongens finale
Matyas Rejhon 4-2 Balazs Szotak

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *