Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Baggish

WDF Weekoverzicht: Baggish wint WDF-titel in Virginia

Afgelopen weekend stond er maar één WDF-toernooi op het programma, namelijk de het ‘Silver’-gerankte Virginia Beach Classic. Lees er hier meer over.

Zaterdag begonnen 227 heren en 103 dames aan het enige WDF-toernooi van het afgelopen weekend. Bij de heren waren Danny Lauby, Jim Widmayer, Kevin Luke, Jason Brandon, Dustin Holt, Larry Butler, Jim Long en Joe Chaney de top 8 geplaatste spelers. Ook voormalig PDC-tourkaarthouder Danny Baggish was aanwezig om mee te doen om de titel.

Van de top 8 geplaatste spelers wist alleen Brandon de kwartfinales te halen. Ook Baggish lukte het na een overwinning op Joe Chaney bij de laatste 16. Baggish en Brandon wonnen vervolgens ook hun kwartfinale, waardoor ze elkaar troffen in de halve finale. Baggish bleek met 4-1 te sterk te zijn en bereikte zo zijn eerste finale van het jaar. Daarin trof hij de Ierse Amerikaan Garrett French, hij was verantwoordelijk van de uitschakeling van onder meer Alex Spellman, Jim Long en Stowe Buntz.

In de finale gingen de eerste drie legs met de darts mee. In de vierde leg was het Baggish die het eerste verschil maakte, met een 72-finish brak hij naar een 3-1 voorsprong. Deze break werd in zijn eigen leg ook verzilverd, met een 13-darter kwam hij op matchpoint; 4-1. In de zesde leg stond French na 12 darts te wachten op 56, maar kreeg geen kans meer. Met een prachtige 124-finish pakte ‘The Gambler’ zijn eerste WDF-titel in drie jaar. Beide heren noteerde een gemiddelde van boven de 90 in de finale.

Bij de dames zorgde Paula Murphy voor vier op een rij. De Amerikaanse is dit jaar tot nu toe nog steeds ongeslagen op het WDF-circuit. In de finale versloeg ze landgenote Cali West met 5-2 en breidt daarmee haar voorsprong in de regionale ranking alleen maar uit.

Heren
Halve finales
Danny Baggish 4-1 Jason Brandon
Garrett French 4-3 Stowe Buntz

Finale
Danny Baggish 5-1 Garrett French

Dames
Halve finales
Paula Murphy 4-1 Sandy Haas
Cali West 4-2 Sherri Malone

Finale
Paula Murphy 5-2 Cali West

Image courtesy of FOTO: Simon O'Connor (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *