Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Haupai Puha

WDF Weekoverzicht: Bekende gezichten winnen in Nieuw-Zeeland

Afgelopen weekend stond er één WDF-toernooi op het programma. In Nieuw-Zeeland werd het ‘Bronze’-gerankte John Wilkie Memorial gespeeld. Lees hier meer.

John Wilkie Memorial

Een totaal van 73 heren, 36 dames, 9 jongens en 5 meisjes begonnen zaterdag aan de John Wilkie Memorial in Lower Hutt. Bij de heren waren Haupai Puha, Ben Robb, Tahuna Irwin en AJ Tekira de top 4 geplaatste spelers. Voor de twee laatstgenoemde spelers zat het toernooi er vroegtijdig op. Irwin verloor bij de laatste 32, terwijl voor Tekira de laatste 16 het eindstation was.

Puha en Robb haalden wel de finale. Puha had hiervoor bij de laatste 16 wel een beslissende leg nodig tegen Christopher Clement. Robb kende weinig problemen richting de finale, in de halve finales gunde hij Jimmy Samuels geen enkele leg; 4-0. De heren troffen elkaar dit jaar al eerder in meerdere finales op de DPNZ Tour, waarin Robb steeds aan het langste eind trok. Dit gebeurde dit keer niet, Puha won de beslissende negende leg en won zo zijn tweede WDF-titel van het jaar.

Bij de dames won Nicole Regnaud haar eerste titel van 2023. In de finale rekende ze in een beslissende leg af met Mihi Awatere. Awatere was in de halve finales nog met 4-3 te sterk voor de nummer 1 geplaatste Wendy Harper. De jeugdtitels gingen naar Hunter Eyles en Jadine Black.

Heren
Halve finales
Haupai Puha 4-1 Jonathan Mai
Ben Robb 4-0 Jimmy Samuels

Finale
Haupai Puha 5-4 Ben Robb

Dames
Halve finales
Mihi Awatere 4-3 Wendy Harper
Nicole Regnaud 4-1 Mary-Anne Teinaki

Finale
Nicole Regnaud 4-3 Mihi Awatere

Jongensfinale
Hunter Eyles 5-1 Jack Sheppard

Meisjesfinale
Jadine Black 4-1 Maria Black

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *