Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Sybren Gijbels - Lakitelek Darts Masters 2024

WDF Weekoverzicht: Belg pakt eerste WDF-titel in Hongarije

Na een erg druk dartweekend in Assen, keert de rust terug op het WDF-circuit. In Hongarije werden twee ‘Bronze’-toernooien afgewerkt. De Belg Sybren Gijbels heeft afgelopen weekend zijn eerste WDF-titel weten te winnen. Lees hier meer.

Lakitelek Darts Masters

Zaterdag begonnen 127 heren, 20 dames, 19 jongens en 3 meisjes aan de eerste editie van de Lakitelek Darts Masters. Moreno Blom was de enige Nederlander aanwezig in Hongarije, maar was wel direct de nummer één geplaatste speler. De Nederlander was al twee keer succesvol in het Oost-Europese land, maar kon daar afgelopen zaterdag niet een derde titel bij toevoegen.

De Nederlander bereikte de kwartfinales, waarin hij verrassend met 4-3 verloor van de Hongaar Andras Csoka. Jozsef Rucska, Michal Smejda en de kwartfinalist op de Dutch Open, Sybren Gijbels, bereikten ook de halve finales. Uiteindelijk bleven Rucska en de Belg Gijbels over in de finale. De eerste drie legs in de finale gingen met de darts mee, waarna Gijbels de volgende drie legs op een rij won om zo zijn allereerste WDF-titel op zijn naam te schrijven.

Bij de dames won de Tsjech Jitka Cisarova haar vijfde WDF-titel uit haar carrière. In de finale werd de Hongaarse Alexandra Bogar met 5-2 verslagen. De titels bij de jeugd blijven in eigen land. Daniel Czoka en Krisztina Turai wonnen de finales in hun desbtreffende categorie.

Heren
Halve finales
Jozsef Rucska 4-1 Andras Csoka
Sybren Gijbels 4-1 Michal Smejda

Finale
Sybren Gijbels 5-1 Jozsef Rucska

Dames
Halve finales
Alexandra Bogar 4-0 Veronika Ihasz
Jitka Cisarova 4-0 Greta Tekauer

Finale
Jitka Cisarova 5-2 Alexandra Bogar

Jongensfinale
Daniel Czoka 4-3 Gergo Petracs

Meisjesfinale
Krisztina Turai 3-1 Hanna Rabaközi

Lakitelek Darts Classic

Zondag stond het tweede toernooi van het weekend op het programma in Lakitelek. Een totaal van 111 heren, 19 dames, 21 jongens en 3 meisjes hadden zich ingeschreven voor dit toernooi. Moreno Blom was wederom de nummer één geplaatste speler bij de heren en wist met een zege op Kevin van Wauwe de halve finales te behalen. Dit was uiteindelijk het eindstation, waar de Oostenrijker Hannes Schnier in een prima partij met 4-1 te sterk was.

In de finale was de Roemeen Laszlo Kadar de tegenstander. Hij rekende in de halve finales af met de winnaar van gister, Sybren Gijbels. Gijbels wist nog terug te komen van een 3-0 achterstand tot 3-3, maar in de beslissende leg produceerde Kadar een 10-darter met 7 perfecte pijlen. Schnier begon goed aan de finale door de eerste twee legs te pakken. Echter zag hij de voorsprong snel verdwijnen doordat Kadar finishes van 64 en 98 wist uit te gooien en zo op een 3-2 voorsprong kwam. Uiteindelijk moest er een negende en beslissende leg aan te pas komen, die uiteindelijk met een 16-darter werd gewonnen door Schnier. Hiermee pakt hij alweer zijn derde titel binnen 12 maanden en doet daarmee goede zaken richting Lakeside.

Bij de dames mocht de 21-jarige Greta Teakuer haar allereerste WDF-titel om haar naam schrijven. In de finale versloeg ze de Tsjechische Anna Votavova met maar liefst 5-0. Krisztina Turai won net als zaterdag opnieuw het meisjestoernooi. Bij de jongens greep Robert Vadas de titel door landgenoot Laszlo Berki met 4-1 te verslaan in de finale.

Heren
Halve finales
Hannes Schnier 4-1 Moreno Blom
Laszlo Kadar 4-3 Sybren Gijbels

Finale
Hannes Schnier 5-4 Laszlo Kadar

Dames
Halve finales
Anna Votavova 4-1 Veronika Ihasz
Greta Tekauer 4-0 Alexandra Bogar

Finale
Greta Tekauer 5-0 Anna Votavova

Jongensfinale
Robert Vadas 4-1 Laszlo Berki

Meisjesfinale
Krisztina Turai 3-1 Hanna Rabaközi

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *