Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Moreno Blom - Romanian Darts Festival 2022

WDF Weekoverzicht: Blom en Wajer winnen in Hongarije

Afgelopen weekend stonden er drie WDF-toernooien op het programma. Twee toernooien in Hongarije (Brons en Zilver) en een ‘Silver’-toernooi in Amerika. Lees hier meer.

Hungarian Classic

Zaterdag stond in Budapest het ‘Bronze’-gerankte Hungarian Classic op het programma. Een totaal van 207 heren, 38 dames, 35 jongens en 6 meisjes hadden zich ingeschreven. Bij de heren wisten Moreno Blom en Richard Veenstra als Nederlanders punten te behalen voor de WDF Ranking, beiden wisten ze de kwartfinales te bereiken. Dit lukte de nummer 1 geplaatste Mark Barilli, Gary Stone en Laszlo Kadar ook.

Veenstra verloor in de kwartfinales met 4-0 van Benjamin Pratnemer, die vervolgens ook Gary Stone versloeg in de halve finale (4-3). Blom won zijn kwartfinale wel, hij won in een beslissende leg van Lee Williams. Dit volgde de Nederlander op met een 4-1 overwinning op de Kroaat Dean Biskupic en stond zo in zijn tweede WDF-finale. In een spannende finale, die lang gelijk op ging, was het de 21-jarige Blom die zijn eerste WDF-titel pakte. Blom wist met 5-3 te winnen van Pratnemer, die hiermee weer op een voorlopige plek voor het WK komt.

Bij de dames won de Hongaarse Veronika Ihász haar tweede WDF-titel in haar. In de finale versloeg ze haar Oost-Europese concurrente Jitka Cisarova met 5-0 in de finale. De jeugdtitels werden gewonnen door Andras Borbely en Krisztina Turai.

Heren
Halve finales
Moreno Blom 4-1 Dean Biskupic
Benjamin Pratnemer 4-3 Gary Stone

Finale
Moreno Blom 5-3 Benjamin Pratnemer

Dames
Halve finales
Jitka Cisarova 4-0 Emese Bozsa
Veronika Ihász 4-2 Anna Forsmark

Finale
Veronika Ihász 4-0 Jitka Cisarova

Meisjesfinale
Krisztina Turai 4-2 Tamara Kovacs

Jongensfinale
Andras Borbely 4-2 Balazs Szotak

Witch City Open

In Nashua, in Amerika, stond afgelopen weekend de Witch City Open op het programma. Op de zaterdag werden de WDF-toernooien afgewerkt met 172 heren, 68 dames, 4 jongens en 6 meisjes. Bij de heren waren de top 4 van de WDF USA Ranking allemaal aanwezig; Danny Lauby, Jim Widmayer, Leonard Gates en Kevin Luke. Voor Gates was het geen succesvol toernooi, hij verloor bij de laatste 32 met 4-3 van Lee Morse. De andere drie spelers bereikten wel allemaal de kwartfinales.

Dat was het eindstation voor Widmayer, die wederom belangrijke punten pakte richting het WDF WK. De Amerikaan verloor met 4-3 van Bruce Robbins. Hij trof in de halve finale de nummer 1 geplaatste Lauby. Robbins kwam 4-1 voor, maar kon de wedstrijd niet winnend afsluiten. Na diverse matchdarts van Robbins, was het Lauby die met een 5-4 overwinning de finale bereikte. In de andere halve finale versloeg Jay Waugh verrassend Luke met 5-2 en stond zo ook in de finale.

Lauby begon goed aan de finale, hij wist de eerste twee legs te pakken in 14 en 16 darts. In de derde leg verzilverde Lauby de break niet, hij miste 4 pijlen op de dubbel. Hierdoor brak Waugh meteen terug. Echter kon hij niet op gelijke hoogte komen, met een 60-finish brak Lauby opnieuw en verzilverde de break dit keer wel met een 70-finish; 4-1. In de zesde leg werd Waugh opnieuw gebroken, Lauby produceerde zijn tweede 14-darter van de finale. Een leg later maakte Lauby het meteen af, via tops schreef hij zijn vierde WDF-titel van het jaar op zijn naam.

Bij de dames kende Cali West succes. Zij won haar eerste WDF-titel van het jaar door de nummer 1 geplaatste Paula Murphy in de finale met 5-3 te verslaan. De jeugdtitels gingen naar Cynthia Kelly en Peter Stewart Jnr.

Heren
Halve finales
Danny Lauby 5-4 Bruce Robbins
Jay Waugh 5-2 Kevin Luke

Finale
Danny Lauby 6-1 Jay Waugh

Dames
Halve finales
Paula Murphy 4-1 Marlise Kiel
Cali West 4-2 Carolyn Mars

Finale
Cali West 5-3 Paula Murphy

Meisjesfinale
Cynthia Kelly 2-0 Kelly May Buzzell

Jongensfinale
Peter Stewart Jnr 3-1 Jimmy Fitzsimmons

Hungarian Masters

Zondag stond in Budapest nog een WDF-toernooi op het programma, dit keer in de categorie ‘Silver’; Hungarian Masters. Een totaal van 192 heren, 34 dames, 28 jongens en 5 meisjes streden om de titels. Net als zaterdag wisten Moreno Blom en Richard Veenstra de laatste 32 te bereiken. Voor Veenstra zat het toernooi er een ronde later op, bij de laatste 16 verloor hij met 4-1 van Dalibor Smolik. Blom eindigde zijn geweldige weekend in Hongarije met een plaats in de kwartfinales. Waar hij zaterdag nog won van de Jeffrey de Graaf, was de in Zweden wonende Nederlander nu met 4-3 te sterk.

Smolik en De Graaf wisten vervolgens ook door te stomen naar hun eerste WDF-finale van 2022. Smolik versloeg na Veenstra ook nog Benjamin Pratnemer en Laszlo Kadar met 4-3. De Graaf versloeg Sebastian Steyer met 4-2 in de halve finales. Voor Smolik kon het zijn eerste WDF-titel worden, voor De Graaf zijn eerste sinds de German Open in 2015. De Graaf kwam 4-3 voor, maar kon het niet afmaken. In de beslissende leg produceerde de Tsjechische kampioen van 2022 een 12-darter voor zijn eerste WDF-titel.

Bij de dames won Aletta Wajer haar tweede WDF-titel uit haar carrière. De Nederlandse versloeg Paula Jacklin met 4-3 in de halve finales en in de finale was ze met 5-2 te sterk voor Veronika Ihász. WDF WK-kwalificatie komt nu heel dichtbij.

Heren
Halve finales
Jeffrey de Graaf 4-2 Sebastian Steyer
Dalibor Smolik 4-3 Laszlo Kadar

Finale
Dalibor Smolik 5-4 Jeffrey de Graaf

Dames
Halve finales
Aletta Wajer 4-3 Paula Jacklin
Veronika Ihász 4-0 Jasmin Schnier

Finale
Aletta Wajer 5-2 Veronika Ihász

Meisjesfinale
Tamara Kovacs 4-2 Krisztina Turai

Jongensfinale
Matyas Rejhon 4-2 Andras Borbely

Image courtesy of FOTO: Facebook Romanian Darts Festival
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *