Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Shawn Burt

WDF Weekoverzicht: Burt en Moreau winnen in Canada

Afgelopen weekend stonden er drie WDF-toernooien op het programma. Er werden jeugdtoernooien gespeeld in Amerika en Rusland, terwijl er een ‘Silver’-toernooi voor de volwassen op het programma stond in Canada. Lees hier meer.

Klondike Open

Zaterdag en zondag werden de Klondike Open georganiseerd in Edmonton. Zaterdag stond het herentoernooi op het programma, terwijl zondag de dames en de jeugd mochten gaan strijden voor WDF-punten. Dit was ook het laatste WDF-toernooi in Canada dit jaar. De top twee op de Canadese WDF-ranking na dit toernooi zouden zich plaatsen voor het WDF WK, net als de nummer één bij de dames. Voordat het toernooi begon, stonden bij de heren David Cameron en Rory Hansen (Matt Campbell kiest voor PDC WK) op een virtueel WK-plek. Beide heren waren dit weekend niet aanwezig, net als de nummer 3 Keifer Durham. Shawn Burt en Dawson Murschell kenden wel een prima dag met een finaleplaats. In de finale gingen de eerste drie legs met de darts mee, voordat Burt uitliep naar een 4-1 voorsprong. Murschell hield nog wel zijn eigen leg, maar in de zevende leg maakte Burt het via tops af voor zijn derde WDF-titel. Cameron plaatst zich voor het WDF WK samen met Shawn Burt of Rory Hansen, die hoogstwaarschijnlijk een play-offs moeten gaan spelen. Ze eindigden namelijk allebei op 90 punten en de countback regel resulteerde ook in een gelijke stand. Als Cameron zich plaatst voor het PDC WK, dan plaatsen Burt en Hansen zich voor Lakeside.

Zondag werd het damestoernooi gespeeld en de jeugdtoernooien. Het damestoernooi was gecategoriseerd als ‘Silver’, terwijl de jeugdtoernooien ‘Bronze’ waren. Voordat het toernooi begon stond Darlene van Sleeuwen aan kop van de Canadese WDF-ranking, met 17 punten voorsprong op Patricia Farrell. Beide dames waren niet aanwezig, waarvan Brenda Moreau en Micheller Spicer profiteerden door de finale te halen. Spicer kwam in de finale 2-1 voor, maar moest de laatste drie legs toch aan Moreau laten die hiermee haar eerste WDF-titel op haar naam schreef. Echter mist Moreau op slechts één punt haar debuut op het WDF WK. In plaats van Moreau, zal Darlene van Sleeuwen haar debuut gaan maken.

Bij de jeugd gingen de titels naar Nathan Osmond en Kylie Chapman. Voor Osmond is het zijn eerste WDF-titel, terwijl Chapman haar tweede titel bij de WDF op haar naam schreef. Chapman won in 2020 ook al de Snoflake Open.

Heren finale
Shawn Burt 5-2 Dawson Murschell

Dames finale
Brenda Moreau 4-2 Michelle Spicer

Jongens finale
Nathan Osmond 3-1 Bradey White

Meisjes finale
Kylie Chapman 3-2 Hailey McKay

In Amerika zou dit weekend de Arctic Blast worden gespeeld, een ‘Bronze’-toernooi voor jeugdspelers. Tot zover zijn daar geen resultaten van bekend. Hetzelfde geldt voor de Novgorod Cup in Rusland, een ‘Gold’-toernooi voor jeugdspelers uit Rusland. Als er meer over deze toernooien bekend zijn, zullen we het laten weten in de WDF Weekoverzicht.

Image courtesy of FOTO: Klondike Open Dart Tournament
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *