Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Aileen de Graaf

WDF Weekoverzicht: De Graaf pakt dubbel in Brugge

Afgelopen weekend stonden er twee ‘Silver’-toernooien op het programma in België en een ‘Bronze’-toernooi in Nieuw-Zeeland. Lees hier alles terug over het afgelopen WDF-weekend.

Belfry Open

Zaterdag begonnen 306 heren, 57 dames, 27 jongens en 2 meisjes aan het ‘Silver’-gecategoriseerde Belfry Open in Brugge. Bij de heren wisten de geplaatste spelers als Neil Duff, Moreno Blom, Chris Landman en Thibault Tricole de sheetfinale niet te bereiken.

Johan van Velzen, Wesley Plaisier, Dennie Olde Kalter, Dennis van der Ende, Kristiaan de Boer, Richard Veenstra en Alexander Merkx wisten als Nederlanders wel punten te behalen. Plaisier, Olde Kalter en Merkx wisten zelfs de kwartfinales te behalen, waar Olde Kalter doorstoomde naar de finale. De Nederlander won o.a. van Ronny Huybrechts en Andy Baetens op weg naar de finale. In de finale trof hij James Hurrell, die onder meer Kai Fan Leung en Jamie Lewis versloeg.

In de finale ging het lang gelijk op, de eerste 4 legs gingen met de darts mee waaronder een 160-finish voor Olde Kalter. In leg 5 plaatste de Nederlander de eerste break van de finale door een 13-darter te produceren. Een leg later kreeg Olde Kalter de kans om de break te verzilveren, maar een 102-finish werd gemist. Hierdoor brak de Engelsman via dubbel 2 meteen terug naar 3-3. Hurrell hield daarna ook zijn eigen leg, via dubbel 12 kwam hij op matchpoint. In leg 8, de leg van Olde Kalter, stond de nummer 2 geplaatste Hurrell na 9 darts op 41. Hurrell miste tweemaal op de dubbel, maar mocht terugkeren nadat de Nederlander 156 niet uit kreeg. Via dubbel 16 pakte ‘Hillbilly’ zijn derde WDF-titel van 2022!

Bij de dames was Aileen de Graaf succesvol. Nadat ze landgenoot Priscilla Steenbergen versloeg in de halve finale met 4-2 had ze in de finale weinig problemen met Patricia de Peuter in de finale. Het werd 5-0. De jeugdtitels gingen naar Jana Leys en Tinus van Tiel.

Heren
Halve finales
Dennie Olde Kalter 4-1 Andy Baetens
James Hurrell 4-1 Jamie Lewis

Finale
James Hurrell 5-3 Dennie Olde Kalter

Dames
Halve finales
Aileen de Graaf 4-2 Priscilla Steenbergen
Patricia de Peuter 4-3 Paula Jacklin

Finale
Aileen de Graaf 5-0 Patricia de Peuter

Meisjesfinale
Jana Leys 4-0 Kyenta Ysewijn

Jongensfinale
Tinus van Tiel 4-0 Seppe Dasseville

Bruges Open

Zondag stond het tweede ‘Silver’-toernooi op het programma in Brugge. Een totaal van 317 heren, 61 dames, 37 jongens en 4 meisjes hadden zich ingeschreven om te strijden voor de felbegeerde titels. Het werd een teleurstellend weekend voor Moreno Blom, hij pakte net als zaterdag geen punten. Andere geplaatste spelers die de sheetfinale niet behaalden waren Jelle Klaasen en Ben Hazel.

Acht Nederlanders bereikten de laatste 32, waarvan er twee de halve finales bereikten; Chris Landman en Richard Veenstra. Een finale zat er voor beide heren niet in. Ze werden verslagen door twee Belgen met 4-3. Andy Baetens en Robbie Knops plaatsten zich voor de finale. Baetens versloeg o.a. Francois Schweyen en David Kirwan, terwijl Knops op weg naar de finale te sterk was voor Mark Barilli en Ryan de Vreede.

Baetens begon sterk aan de finale, hij won de eerste drie legs van de partij met o.a. een 14-darter en een 76-finish. Knops vocht zich goed terug in de finale, hij wist de aankomende drie legs allemaal naar zich toe te trekken. Met finishes van 100 en 134 bracht Knops de wedstrijd in evenwicht; 3-3. De volgende twee legs gingen met de darts mee, waardoor er een negende en beslissende leg moest komen. Baetens mocht de leg begonnen en stond na 9 darts op 95. Dit zette hij vervolgens keurig weg om uiteindelijk met een 14-darter de titel in eigen land op zijn naam te schrijven.

Bij de dames bleef Aileen de Graaf ongeslagen in Brugge. De Nederlandse versloeg Kirsty Hutchinson met 4-0 in de halve finale en Suzanne Smith met 5-0 in de finale. Hiermee komt De Graaf de top 8 binnen van de WDF Main Ranking. De Belgen Jana Leys en Matteo Gesquière wonnen de jeugdtitels.

Heren
Halve finales
Robbie Knops 4-3 Chris Landman
Andy Baetens 4-3 Richard Veenstra

Finale
Andy Baetens 5-4 Robbie Knops

Dames
Halve finales
Suzanne Smith 4-1 Veronika Ihász
Aileen de Graaf 4-0 Kirsty Hutchinson

Finale
Aileen de Graaf 5-0 Suzanne Smith

Meisjesfinale
Jana Leys 4-1 Aurelie D’Hondt

Jongensfinale
Matteo Gesquière 5-4 Dylan van Lierop

North Island Masters

Zondag begonnen in Hastings, Nieuw-Zeeland, 43 heren en 18 dames aan het ‘Bronze’-gerankte North Island Masters. De grote afwezige was Ben Robb, de nummer 1 op de WDF Nieuw-Zeeland Ranking. Haupai Puha was wel aanwezig en bereikte zonder veel problemen de finale. Aan de andere kant van het schema bereikte de nummer 2 geplaatste Johnny Tata de finale. Hij versloeg in de halve finales Brian Corbett met 4-0.

In de finale gingen de eerste drie legs met de darts mee. In de vierde leg plaatste Tata de break en kwam daarmee 3-1 voor. Toch kon de Nieuw-Zeelander de break niet verzilveren, hierdoor brak Puha via dubbel 1 terug naar 3-2. Puha kreeg het een leg later scorend niet voor elkaar, Tata brak via tops naar 4-2 en mocht zelf beginnen om de titel te pakken. Dat deed hij ook, Puha miste drie pijlen op dubbel 16 waarna Tata via dubbel 9 zijn tweede titel van het jaar pakte.

Bij de dames waren het opnieuw Nicole Regnaud en Wendy Harper die de finale speelden. Beide dames zijn al zeker voor deelname aan het aankomende WDF WK. In een hele spannende finale moest er wederom een beslissende zevende leg aan te pas komen. Het was Regnaud die met een 112-finish de titel pakte, nadat Harper zelf ook een 100+ finish had gemist voor de wedstrijd. De jeugdtitels werden gewonnen door Hunter Eyles en Max Whaanga.

Heren
Halve finales
Haupai Puha 4-0 Te Kotahi
Johnny Tata 4-0 Brian Corbett

Finale
Johnny Tata 5-2 Haupai Puha

Dames
Halve finales
Wendy Harper 4-0 Tina Osborne
Nicole Regnaud 4-1 Mihi Awatere

Finale
Nicole Regnaud 4-3 Wendy Harper

Meisjesfinale
Max Whaanga 3-0 Hunter Reeves

Jongensfinale
Hunter Eyles 5-4 Ihaka Kaio-Wynyard

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *