Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
David Pallett

WDF Weekoverzicht: Drie nieuwe WDF-rankingwinnaars

Afgelopen weekend was het WDF-circuit actief in Engeland en Servië. In Engeland werden twee ‘Silver’-toernooien afgewerkt, terwijl in Servië twee toernooien in de categorie ‘Bronze’ gepland stond. Lees hier meer.

Apatin Open

In het Servische Apatin werd zaterdagmiddag de Apatin Open georganiseerd, een toernooi in de categorie ‘Bronze’. In totaal streden 74 heren en 11 dames om de titels. Bij de heren viel er meteen een verrassing in de openingsfase van het toernooi, de nummer één geplaatste Lászlo Kadar verloor in zijn openingswedstrijd met 4-2 van Atila Kuruc. De overige top 4 spelers bereikten allemaal wél de kwartfinales. Benjamin Pratnemer en Gabor Takacs wonnen hun kwartfinale, terwijl er afscheid genomen moest worden van Patrik Kovacs. De winnaar van de Romanian Open verloor in een beslissende leg van Dean Biškupić. De laatste halve finalist werd de Bulgaar Miroslav Petrov.

In de halve finales versloeg de nummer 4 geplaatste Pratnemer met 4-2 Petrov, terwijl het sprookje voor Biškupić nog even doorging, de Kroaat won ook van Takacs in de halve finales met 4-3. In de finale werd het sprookje compleet voor de 42-jarige Biškupić, hij versloeg Pratnemer met 5-2 voor zijn allereerste WDF-titel! Wat een verrassing!

Bij de dames wist Veronika Ihász haar eerste titel van 2022 te pakken. In de finale wist ze na veel nederlagen te winnen van de Tsjechische Jitka Císarova, het werd 4-1 voor de Hongaarse.

Heren
Halve finales
Benjamin Pratnemer 4-2 Miroslav Petrov
Dean Biškupić 4-3 Gábor Takacs

Finale
Dean Biškupić 5-2 Benjamin Pratnemer

Dames
Halve finales
Veronika Ihász 4-0 Adrienn Vegso
Jitka Císarova 4-0 Krisztina Csombok

Finale
Veronika Ihász 4-1 Jitka Císarova

England Open

Zaterdagmiddag werd in Brean Sands het ‘Silver’-gerankte England Open gespeeld, met 272 heren en 92 dames in actie. De spelers konden pas vanaf het bereiken van de sheetfinale punten verdienen voor de WDF Ranking. James Hurrell, James Richardson, Richard Veenstra, Mark Barilli, Moreno Blom, Scott Marsh en Jim McEwan lukten dit niet. Drie Nederlanders behaalden wel punten; Willem Mandigers, Jelle Klaasen en Chris Landman. Hier eindigde het toernooi ook meteen voor de Nederlanders.

Bij de kwartfinales waren er 8 ongeplaatste spelers nog over in het toernooi, de laatste drie geplaatste spelers werden bij de laatste 16 uitgeschakeld; Luke Littler, Darren Johnson en Andy Baetens. Graham Hall, Barry Copeland, Jarred Cole en David Pallett waren de meest bekende namen die nog in het toernooi zaten. Uiteindelijk wisten Hall en Pallett de finale te halen. Hall versloeg achtereenvolgens Connor Levett en Callum Francis met allebei 4-0, terwijl Pallett met 4-3 won van Michael Huntley en 4-1 van Jenson Walker.

De finales werd zondagavond afgewerkt op het hoofdpodium. Bij de heren stonden er twee spelers tegenover elkaar die nog nooit een WDF-toernooi hadden gewonnen. Het was Pallett die als beste uit de startblokken ging, hij won de eerste twee legs. Vervolgens ging tot 3-2 alle legs met de darts mee. In de zesde leg miste Pallett 4 pijlen op de dubbel om er 4-2 van te maken, Hall stapte meteen in en brak met een 82-finish terug naar 3-3. Beide heren hielden daarna hun eigen leg, waardoor er een beslissende leg aan te pas moest komen. Hall kreeg twee matchdarts op een 60-finish, maar werden beide gemist. Pallett bleef wel koel en zorgde via dubbel 10 ervoor dat hij de England Open op zijn naam schreef!

Bij de dames won Beau Greaves alweer haar zevende WDF-titel in 2022. In de finale versloeg ze Cathy Hughes met 5-0. Hughes werd de verrassing van het toernooi. De Engelse was eerder in het toernooi te sterk voor o.a. Lorraine Hyde, Rhian O’Sullivan en Vicky Pruim. De jeugdtitels gingen naar Hannah Meek en Luke Littler. Voor Meek werd het haar eerste WDF-titel uit haar (nog korte) carrière.

Heren
Halve finales
Graham Hall 4-1 Callum Francis
David Pallett 4-1 Jenson Walker

Finale
David Pallett 5-4 Graham Hall

Dames
Halve finales
Beau Greaves 4-2 Claire Brookin
Cathy Hughes 4-1 Vicky Pruim

Finale
Beau Greaves 5-0 Cathy Hughes

Jongensfinale
Luke Littler 5-1 Archie Self

Meisjesfinale
Hannah Meek 3-2 Amy Evans

Serbia Open

Zondag stond het tweede WDF-toernooi op het programma in Servië, de Serbia Open in de categorie ‘Bronze’. In totaal stonden 71 heren en 11 dames aan de oche. Veel van de top 8 geplaatste spelers had geen moeite in de openingsrondes en behaalden allemaal de kwartfinales. Dit gold niet voor Gábor Tákacs en Eduard Szabo. Szabo werd meteen in zijn eerste partij uitgeschakeld, terwijl Takacs bij de laatste 16 verloor.

In de kwartfinales wonnen Lászlo Kadar, Benjamin Pratnemer en Patrik Kovacs in een beslissende leg van respectievelijk Dragutin Pecnjak, József Rucska en Oliver Ferenc. De andere halve finale Dejan Kovacevic met 4-1 van Feher Čaba. Het waren uiteindelijk de nummers 1 en 2 geplaatste spelers die de finale behaalden, Kadar en Kovacs. Kadar versloeg Pratnemer met 4-2, terwijl Kovacs weinig problemen had met Kovacevic (4-1). In de finale bleek ‘The Planer’ toch net iets te sterk te zijn voor Kadar, met een 5-3 zege pakte Kovacs alweer zijn tweede WDF-titel in 2022.

Bij de dames bleef Veronika Ihász ongeslagen in Servië. Opnieuw wist ze de titel te pakken met opnieuw een overwinning op haar Tsjechische concurrente Jitka Císarova. In een beslissende leg was Ihász nipt te sterk.

Heren
Halve finales
Lászlo Kadar 4-2 Benjamin Pratnemer
Patrik Kovacs 4-1 Dejan Kovacevic

Finale
Patrik Kovacs 5-3 Lászlo Kadar

Dames
Halve finales
Veronika Ihász 4-1 Adrienn Vegso
Jitka Císarova 4-3 Krisztina Csombok

Finale
Veronika Ihász 4-3 Jitka Císarova

England National Singles

Zondagmiddag stond het tweede ‘Silver’-gerankte WDF-toernooi op het programma in Brean Sands, de England National Singles. Met 269 heren en 89 dames waren beide toernooien erg competitief met goede spelers in actie. Het werd een teleurstellend weekend voor Moreno Blom, hij wist geen WDF-punten te pakken. Zondag werd het meteen in zijn eerste wedstrijd uitgeschakeld, Lee Williams versloeg hem met 4-1. Daarnaast wisten Antony Allen, Jelle Klaasen en Andy Baetens als geplaatste spelers ook de sheetfinale (laatste 32) niet te bereiken.

Richard Veenstra en Chris Landman lukten dit wel, maar moesten bij de laatste 32 het tegen elkaar opnieuw. Landman won met 4-0 en stormde vervolgens door naar de kwartfinales. Daarin was de Schot Shaun McDonald met 4-2 te sterk voor de Nederlander. Scott Marsh, Jordan Brooks en Darren Johnson werden de overige halve finalisten. Brooks versloeg in de laatste 16 in een beslissende leg Luke Littler, terwijl Johnson de WDF-wereldkampioen Neil Duff uitschakelde.

In de halve finales miste McDonald enorm veel dubbels, waardoor Marsh met een 4-1 zege in de finale terecht kwam. In de andere halve finale moest er een zevende leg aan te pas komen, maar uiteindelijk was het Johnson die nipt Brooks versloeg. In de finale ging het lang gelijk op. Tot 3-3 werd er niet gebroken. In de zevende leg miste Johnson 3 pijlen op dubbel 16 om zijn eigen leg te houden, Marsh stapte in en produceerde via tops de eerste break van de finale. Met een 17-darter hield ‘Marshy’ zijn eigen leg en won daarmee zijn tweede WDF-titel uit zijn carrière; 5-3.

Bij de dames ging de titel naar Rhian O’Sullivan. In de finale versloeg ze Aileen de Graaf met 5-1 De Graaf had bij een 1-0 voorsprong meteen de break te pakken, maar kon die break niet verzilveren. De Nederlandse miste meerdere pijlen op de dubbel voor 2-0, waarna O’Sullivan meteen terug brak en vervolgens de laatste 4 legs ook won. Anca Zijlstra én Priscilla Steenbergen bereikten de halve finales te behalen en doen daarmee goede zaken voor de WDF Ranking.

Heren
Halve finales
Scott Marsh 4-1 Shaun McDonald
Darren Johnson 4-3 Jordan Brooks

Finale
Scott Marsh 5-3 Darren Johnson

Dames
Halve finales
Aileen de Graaf 4-0 Anca Zijlstra
Rhian O’Sullivan 4-1 Priscilla Steenbergen

Finale
Rhian O’Sullivan 5-1 Aileen de Graaf

Image courtesy of FOTO: Sven Neuschaefer-Rube (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *