Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dennis Nilsson - Belgian Darts Open 2023

WDF Weekoverzicht: Drie spelers uit Zweden naar WK

Afgelopen weekend stonden er drie toernooien in de categorië ‘Bronze’ op het programma; In Letland en Australië werd er gestreden voor WDF-punten en titels. Lees hier alles terug.

Latvia Open

Zaterdag stond in Riga het ‘Bronze’-gerankte Latvia Open op het programma. Een totaal van 168 heren, 38 dames, 16 jongens en 3 meisjes deden een gooi naar de titel. Bij de heren waren John Scott, David Kirwan, Dennis Nilsson en Ricky Nauman de top 4 geplaatste spelers. Slechts twee daarvan wisten de kwartfinales te bereiken; Kirwan en Nilsson. Daarin verloor Kirwan met 4-3 van Sebastian Steyer en was Petri Rasmus met 4-1 te sterk voor Nilsson. Uiteindelijk waren het Steyer en de ongeplaatste Peter Chown die de finale behaalden. Chown versloeg o.a. Francesco Raschini en Ricky Nauman op weg naar de finale.

De finale begon met een matige openingsleg, Chown hield de leg uiteindelijk in 22 darts. De Engelsman brak een leg later de Pool met een 16-darter en had zo het eerste verschil gemaakt in de finale. Steyer brak echter meteen terug met een 17-darter. Dit kon Steyer niet vervolgen door zijn eigen leg te houden. Chown brak meteen terug en kwam zo op een 3-1 voorsprong. Chown begon vervolgens zijn eigen leg met twee maximale scores. Dit vervolgde hij met triple 20 en triple 19, maar miste dubbel 12 om de perfecte leg compleet te maken. Uiteindelijk kwam hij met een 11-darter op matchpoint. Steyer had vervolgens weinig meer in te brengen, Chown zorgde met een 78-finish voor een 5-1 eindresultaat en zijn eerste WDF-titel!

Maud Jansson was de sterkste bij de dames. In de finale versloeg ze de nummer 1 geplaatste Anna Forsmark met 5-3 in de finale. Forsmark lijkt, ondanks verlies in de finale, af te stevenen naar kwalificatie voor het WDF WK. Markuss Jansons en Milda Zdanauskaite wonnen de jeugdtitels.

Heren
Halve finales
Peter Chown 4-0 Edwin Torbjörnsson
Sebastian Steyer 4-1 Petri Rasmus

Finale
Peter Chown 5-1 Sebastian Steyer

Dames
Halve finales
Anna Forsmark 4-1 Hanna Tiisler
Maud Jansson 4-1 Susianne Hagvall

Finale
Maud Jansson 5-3 Anna Forsmark

Jongensfinale
Markuss Jansons 4-3 Daniels Delveris

Meisjesfinale
Milda Zdanauskaite 4-1 Camilla Madsen

Riga Open

Zondag stond er nog een toernooi op het programma in Riga; de Riga Open in de categorie ‘Bronze’. Een totaal van 140 heren, 36 dames, 17 jongens en 2 meisjes streden om de titels. De winnaar bij de heren op de zaterdag, Peter Chown, had zich verrassend genoeg afgemeld. Het werd een teleurstellend weekend voor John Scott, de nummer 1 geplaatst verloor voor de tweede keer dit weekend bij de laatste 64.

De nummer 2 geplaatste David Kirwan kon het in de kwartfinales niet bolwerken tegen Andreas Harrysson, de Zweed won met 4-1. De nummers 3 en 4 geplaatste Dennis Nilsson en Ricky Nauman wisten hun kwartfinales wel te winnen en bereikten de halve finales, net als Matthew Dickinson. In de halve finales versloeg Nauman met 4-2 Dickinson, terwijl Nilsson weinig problemen had met landgenoot Harrysson (4-0).

De finale ging tussen twee spelers uit Zweden die hun WDF WK-ticket hadden veilig gesteld door in de top twee van de Noord-Europese Ranking te eindigen. Nilsson begon als betere speler aan de finale, met finishes van onder meer 70 en 74 kwam hij op een 3-0 voorsprong. Nauman vocht zich echter wel knap terug in de wedstrijd, waar Nilsson iets minder scoorde was het Nauman die profiteerde. Hij won twee legs op rij, waarna Nilsson met een 96-finish toch op matchpoint kwam; 4-2. Dankzij een 134-finish bleef Nauman in de wedstrijd, maar doordat Nilsson dubbel 6 gooide in de achtste leg won hij zijn eerste WDF-titel sinds de Swedish Open in 2019.

Bij de dames won Anna Forsmark haar vierde titel van het jaar. In de finale versloeg ze Susianne Hagvall met 5-2. Met deze titel heeft de Zweedse haar WDF WK-debuut veiliggesteld door als eerste te eindigen op de Noord-Europese Ranking. De jeugdtitels werden gewonnen door Lukas Jensen en Camilla Madsen.

Heren
Halve finales
Ricky Nauman 4-2 Matthew Dickinson
Dennis Nilsson 4-0 Andreas Harrysson

Finale
Dennis Nilsson 5-3 Ricky Nauman

Dames
Halve finales
Anna Forsmark 4-3 Helene Sundelin
Susianne Hagvall 4-2 Hanna Tiisler

Finale
Anna Forsmark 5-2 Susianne Hagvall

Jongensfinale
Lukas Jensen 4-0 Markuss Jansons

Meisjesfinale
Camilla Madsen 4-1 Julie Lenngren

Newcastle Classic

Zondag werd er ook in Australië gedart, het ‘Bronze’-gerankte Newcastle Classic stond op het programma. Opnieuw waren de nummers 1 bij de heren en dames de sterksten. Peter Machin won bij de heren door Danny Porter in de finale te verslaan. Kym Mitchell won de titel bij de dames, zij versloeg landgenote Melina van den Kieboom in de finale. De jeugdtitels werden gewonnen door Desean Allen en Gemma Spence.

Herenfinale
Peter Machin 5-3 Danny Porter

Damesfinale
Kym Mitchell 4-2 Melina van den Kieboom

Jongensfinale
Desean Allen 3-1 Brock Harrison

Meisjesfinale
Gemma Spence 3-2 Sophie Spence

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *