Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Brandon Weening - Joanne Hadley

WDF Weekoverzicht: Dubbelslag voor twee spelers in Australië

Afgelopen weekend stonden er maar liefst 5 verschillende toernooien op het programma. Zowel in Estland als in Australië en Nieuw-Zeeland was de WDF actief. Lees hier meer.

Ivy Hampton Memorial

Zaterdagochtend werd in het Australische Alice Springs het ‘Silver’-gerankte Ivy Hampton Memorial georganiseerd. Een totaal van slechts 20 heren en 16 dames kwamen op het toernooi af. Bij de heren was het Brandon Weening die zegevierde. In de groepsfase verloor hij één keer, maar domineerde in de knock-outfase. In de halve finale versloeg hij Danny Porter met 5-1, waarna Peter Machin met drie 100+ finishes (130,144,115) in de finale met 6-2 werd verslagen.

Bij de dames schreef Joanne Hadley haar tweede WDF-titel uit haar carrière op haar naam. In de finale versloeg ze Amanda Loch in een beslissende elfde leg; 6-5.

Heren
Halve finales
Peter Machin 5-3 Aaron Morrison
Brandon Weening 5-1 Danny Porter

Finale
Brandon Weening 6-2 Peter Machin

Dames
Halve finales
Amanda Loch 5-3 Kym Mitchell
Joanne Hadley 5-3 Lyn Morrison

Finale
Joanne Hadley 6-5 Amanda Loch

Estonia Open

Zaterdag stond in Tallinn de 18de editie van de Estonia Open op het programma, een toernooi in de categorie ‘Bronze’. Een totaal van 150 heren, 32 dames, 24 jongens en 6 meisjes stonden zaterdagochtend aan de oche om te strijden voor de titels. Bij de heren was Alexander Merkx de nummer één geplaatste speler en wist direct goed spel te tonen. Tot aan de kwartfinales verloor de Nederlander slechts één leg. Echter ging het in de kwartfinales wel mis, Merkx moest zich met 4-1 gewonnen geven tegen de regerend kampioen Valters Melderis.

Het waren uiteindelijk de 16-jarige Ralfs Laumanis en de Zweed Björn Lejon die fe finale bereiken. Laumanis rekende in de halve finales met 4-3 af met Melderis, ondanks een gemiddelde van 105 van Melderis. In de andere halve finale won Lejon met dezelfde cijfers van de Belg Sybren Gijbels. Laumanis kwam snel op een 2-0 voorsprong in de finale, maar deze achterstand werd door Lejon dankzij finishes van 74 en 85 snel weggewerkt; 3-2 voor Lejon. Daarna gingen er twee legs met de darts mee. In de achtste leg miste Laumanis één pijl op tops om een beslissende leg af te dwingen, waarna Lejon via dubbel 10 zijn tweede WDF-titel won.

Bij de dames won Anna Forsmark haar eerste WDF-titel van het jaar. In de halve finales rekende ze met 4-2 af met de Nederlandse Lerena Rietbergen. Met dezelfde cijfers was ze vervolgens in de finale te sterk voor landgenote Maud Jansson. Ralfs Laumanis en Amanda Kirilova wonnen de titels bij de jeugd.

Heren
Halve finales
Ralfs Laumanis 4-3 Valters Melderis
Björn Lejon 4-3 Sybren Gijbels

Finale
Björn Lejon 5-3 Ralfs Laumanis

Dames
Halve finales
Maud Jansson 4-0 Gréta Tekauer
Anna Forsmark 4-2 Lerena Rietbergen

Finale
Anna Forsmark 4-2 Maud Jansson

Jongens finale
Ralfs Laumanis 4-0 Roope Pitkänen

Meisjes finale
Amanda Kirilova 4-0 Marta Roga

Billie Hill Memorial

Zondagochtend stond een ander ‘Silver’-gerankt toernooi op het programma in Alice Springs, de Billie Hill Memorial werd afgewerkt met 17 heren en 7 dames in actie. Net als zaterdag zagen we aan het einde van de dag twee dezelfde spelers met de trofee omhoog. Brandon Weening nam zijn goede gevoel mee naar de zondag. Bij de laatste 16 moest hij hiervoor wel meerdere matchdarts overleven tegen Trent Mitchell. In de finale trof hij opnieuw Peter Machin. Machin haalde bij lange na niet zijn topniveau en zag daardoor Weening heel eenvoudig weglopen met een 6-1 overwinning.

Bij de dames zorgde Joanne Hadley voor de dubbel. In de finale trof ze Kym Mitchell, waarin een beslissende elfde leg de doorslag gaf. Mitchell kwam 5-3 voor, maar moest na het missen van meerdere matchdarts de titel alsnog aan Hadley laten; 6-5.

Heren
Halve finales
Peter Machin 5-1 Dylan Salmon
Brandon Weening 5-3 Aaron Morrison

Finale
Brandon Weening 6-1 Peter Machin

Dames
Halve finales
Joanne Hadley 5-2 Lyn Morrison
Kym Mitchell 5-4 Jules Taylor

Finale
Joanne Hadley 6-5 Kym Mitchell

North Island Masters

In Nieuw-Zeeland werd afgelopen weekend ook gedart. In Hastings werd het ‘Bronze’-gerankte North Island Masters georganiseerd. Bij de heren zagen we de top 2 geplaatste spelers de finale halen. Ben Robb had in de halve finales een beslissende leg nodig tegen Harley Smith. Jonny Tata won met hetzelfde verschil van Mai Jonathan in de andere halve finale. In de finale had Robb vervolgens geen kind aan Tata, met een 5-2 overwinning won ‘Big Rig’ pas zijn eerste WDF-titel van 2024.

Bij de dames won Nicole Regnaud haar tweede titel van het jaar. Nadat ze in de halve finale met 4-0 won van Desi Mercer, versloeg ze in de finale met 5-2 de regerend kampioene Wendy Harper. In de finale produceerde ze o.a. een 141-finish.

Heren
Halve finales
Ben Robb 4-3 Harley Smith
Jonny Tata 4-3 Mai Jonathan

Finale
Ben Robb 5-2 Jonny Tata

Dames
Halve finales
Wendy Harper 4-2 Hannuere Pene
Nicole Regnaud 4-0 Desi Mercer

Finale
Nicole Regnaud 5-2 Wendy Harper

Tallinn Open

Zondag stonden 121 heren, 32 dames, 20 jongens en 6 meisjes aan de oche voor het ‘Bronze’-gecategoriseerde Tallinn Open. Bij de heren konden er vanaf de laatste 16 weer WDF-punten verdiend worden. Voor de nummer één van de plaatsingslijst, Alexander Merkx, was dit ook direct het eindstation. Merkx kwam terug van een 3-1 achterstand en kreeg zelfs matchdarts tegen de Litouwer Arvydas Kvedaras, maar verloor alsnog.

In de finale stonden de Engelse Scott Walters en de Belgische Sybren Gijbels tegenover elkaar. De eerste twee legs gingen met de darts mee, waarna Walters in 22 pijlen mocht breaken. Een 64-finish in 15 darts was genoeg om de break te verzilveren en zo een 3-1 voorsprong te nemen. Een leg later plaatste Walters nog een break, met een 84-finish kwam hij op matchpoint. Gijbels kwam er uiteindelijk niet meer aan te pas, want met een 17-darter zorgde Walters ervoor dat hij zijn tweede WDF-titel op zijn naam schreef.

Bij de dames was het opnieuw de Hongaarse Gréta Tekauer die de titel won. Tekauer won afgelopen weekend de Iceland Masters en mocht dit weekend haar vierde WDF-titel op haar naam schrijven. In de halve finale rekende ze af met Maud Jansson (4-3). In de finale werd Lerena Rietbergen met 4-1 verslagen. De titels bij de jeugd gingen naar de Finse Onni Pennanen en de Letse Amanda Kirilova

Heren
Halve finales
Scott Walters 4-1 Arvydas Kvedaras
Sybren Gijbels 4-3 Jiri Brejchas

Finale
Scott Walters 4-1 Sybren Gijbels

Dames
Halve finales
Gréta Tekauer 4-3 Maud Jansson
Lerena Rietbergen 4-1 Anna Forsmark

Finale
Gréta Tekauer 4-1 Lerena Rietbergen

Jongens finale
Onni Pennanen 4-1 Markuss Jansons

Meisjes finale
Amanda Kirilova 4-2 Ida Hansen

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *