Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Andy Baetens

WDF Weekoverzicht: Dubbelslag voor tweetal

Afgelopen weekend stonden er weer meerdere WDF-toernooien op het programma. Zowel in Amerika als in Catalonië werden toernooien in de categorie ‘Brons’ gespeeld. Ook was er Nederlands succes. Lees hier meer.

Washington Area Open

Zaterdagmiddag stond in Washington het derde WDF-rankingtoernooi van het jaar op het programma. De eerste twee toernooien werden gewonnen door de Nederlandse Amerikaan Jules van Dongen. Hij was dan ook logischerwijs de geplaatste speler. De titel kwam er dit keer niet, bij de laatste 32 miste ‘The Dutch Dragon’ teveel dubbels en werd hij met 3-2 verslagen door Joe Hedrick. Hij bereikte uiteindelijk de halve finales. De finale ging tussen twee CDC-tourkaarthouders, Joe Huffman en Bruce Robbins. Het was uiteindelijk Robbins die zijn tweede WDF-titel wist te pakken. Huffman kwam nog wel 3-2 voor, maar zag zijn landgenoot de laatste 4 legs winnen. Met deze titel stijgt Robbins naar de derde plaats in de USA Ranking.

Bij de dames was er opnieuw succes voor Dani Warmack, die eerder dit jaar ook al de Cherry Bomb International won. Ze was in de halve finales met 4-0 te sterk voor Shea Cole, voordat ook Marlise Kiel geen kans had. Warmack won de finale met 5-1 en stijgt zo naar plek 21 in de WDF Ranking en de tweede plaats in de USA Ranking.

Heren
Halve finales
Joe Huffman 5-2 Joe Hedrick
Bruce Robbins 5-2 Seth Steffano

Finale
Bruce Robbins 6-3 Joe Huffman

Dames
Halve finales
Marlise Kiel 4-2 Sandy Haas
Dani Warmack 4-0 Shea Cole

Finale
Dani Warmack 5-1 Marlise Kiel

Catalonia Open

Naast het toernooi in Amerika stonden de eerste twee toernooien in West-Europa ook op het programma. In Catalonië werden twee ‘Bronze’-toernooien gespeeld. Zaterdagmiddag stond de Catalonia Open op het programma met 138 heren en 26 dames. Veel Nederlanders deden een poging op de titel. Bij de heren wisten 4 Nederlanders de laatste 16 te bereiken, met Ricardo Ham als beste Nederlander met een plek bij de halve finales. Ham verloor daarin van de nummer 4 geplaatste Andy Baetens. Hij trof in de finale de thuisfavoriet, Martin Santamaria. De finale werd niet spannend, maar wel van een hoog niveau. De Belg won de finale met 5-0 en noteerde een gemiddelde van 105,85.

Bij de dames was het Aileen de Graaf die haar 60ste WDF-titel wist te pakken. Op weg naar de titel was ze te sterk voor Montse Boronat (4-3), Sue Cusick (4-1) en Anna Forsmark (4-1) in de finale. Priscilla Steenbergen werd knap derde.

Heren
Halve finales
Andy Baetens 4-3 Ricardo Ham
Martin Santamaria 4-1 Brian Lokken

Finale
Andy Baetens 5-0 Martin Santamaria

Dames
Halve finales
Aileen de Graaf 4-1 Sue Cusick
Anna Forsmark 4-1 Priscilla Steenbergen

Finale
Aileen de Graaf 4-1 Anna Forsmark

FCD Anniversary Open

Zondagmiddag werd in Catalonië het tweede ‘Bronze’-toernooi gespeeld. In totaal hadden 112 heren en 22 dames zich ingeschreven. Net als zaterdagmiddag waren er weer een aantal Nederlanders die succesvol waren. Roemer Mooijman wist knap de kwartfinales te bereiken. Erik van Rijswijk deed er nog een schepje bovenop en verloor in de halve finales van Daniel Zapata. In de finale mocht de man uit Catalonië het opnemen tegen de winnaar van gister, Andy Baetens. De Belg pakte dubbelslag, want in de finale had hij wederom geen moeite met een thuisfavoriet. Met een 5-1 overwinning stijgt Baetens naar de zevende plek op de WDF Ranking.

Bij de dames was het Aileen de Graaf die de dubbel pakte. Ze versloeg in de finale Paula Jacklin met 4-2. Net als zaterdag verloor Priscilla Steenbergen in de halve finales.

Heren
Halve finales
Andy Baetens 4-2 Carles Arola
Daniel Zapata 4-1 Erik van Rijswijk

Finale
Andy Baetens 5-1 Daniel Zapata

Dames
Halve finales
Aileen de Graaf 4-1 Katharina Vonrufs
Paula Jacklin 4-1 Priscilla Steenbergen

Finale
Aileen de Graaf 4-2 Paula Jacklin

Image courtesy of FOTO: Martin van Oostveen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *