Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Jitse van der Wal - Hungarian Classic 2023

WDF Weekoverzicht: Fries zegeviert in Hongarije

Afgelopen weekend stonden de laatste twee WDF-toernooien voor de cut-off voor het WDF WK 2023 op het programma. In Hongarije werden toernooien in de categorie ‘Silver’ en ‘Bronze’ afgewerkt, met Nederlands succes. Lees hier meer.

Hungarian Classic

Zaterdag stond het ‘Bronze’ gerankte Hungarian Classic op het programma met in totaal 163 heren, 26 dames, 45 jongens en 5 meisjes die zich hadden ingeschreven. Vanaf de laatste 16 konden er punten verdiend worden voor de WDF Ranking. Twee Nederlanders wisten deze ronde beide te winnen, waardoor ze de kwartfinales behaalden. Daarin moest Moreno Blom zich met 4-3 erkennen in de Hongaar Janos Végso, na het missen van een aantal matchdarts. Jitse van der Wal bleef wel winnen. Met overwinningen op o.a. Aaron Turner (4-3), Mark Nagy (4-0) en Janos Végso (4-0) werd de finale gehaald. Daarin mocht hij het opnemen tegen de Roemeen Laszlo Kadar, die in de halve finales had afgerekend met Jordan Brooks. Voor Brooks waren dit belangrijke punten richting Lakeside.

Vorig jaar wist Moreno Blom dit toernooi te winnen en kreeg dit jaar een Nederlandse opvolger. In de finale versloeg Van der Wal met 5-2 Kadar om zo zijn eerste WDF-titel op zijn naam te schrijven. De eerste stap richting Lakeside 2024 is gezet door de Fries.

Bij de dames zagen we een Tsjechische finale. Jitka Cisarova nam het op tegen de 20-jarige Anna Votavova. Cisarova won de afgelopen twee jaar al vier WDF-titels, maar moest zich dit keer met 4-2 erkennen in haar landgenote die zo haar allereerste WDF-titel op haar naam schreef. Bij de jeugd blijven de titels in eigen land de Hongaren Adam Sepsi en Hanna Rábaközi wonnen in hun categorieën.

Heren
Halve finales
Jitse van der Wal 4-0 Janos Végso
Laszlo Kadar 4-1 Jordan Brooks

Finale
Jitse van der Wal 5-2 Laszlo Kadar

Dames
Halve finales
Jitka Cisarova 4-0 Paula Jacklin
Anna Votavova 4-2 Greta Tekauer

Finale
Anna Votavova 4-2 Jitka Cisarova

Jongens finale
Adam Sepsi 4-3 Marcel Schlüpfinger

Meisjes finale
Hanna Rábaközi 4-2 Jessica Wendl

Hungarian Masters

Zondag stond het ‘Silver’-gerankte Hungarian Masters op het programma. Een totaal van 142 heren, 27 dames, 44 jongens en 5 meisjes streden om de titels. Jitse van der Wal kon zijn titel op de zaterdag geen goed vervolg geven, er werd al vroeg in het toernooi verloren. Moreno Blom bereikte net als zaterdag de kwartfinales. Dit keer was de Tsjech Tomas Houdek met 4-2 de betere. Hij behaalde vervolgens ook de finale na een klinkende 4-0 zege op Scott Walters in de halve finales.

In de finale was Patrik Kovacs de tegenstander. De Hongaar had onderweg naar de finale afgerekend met onder meer Gabor Takacs, Janos Végso en Jordan Brooks. In de finale kwam Houdek knap 3-1 voor, maar kon het uiteindelijk toch niet over de lijn trekken. Kovacs won de laatste 4 legs om zo zijn vijfde WDF-titel uit zijn carrière te pakken.

Bij de dames pakte de Tsjechische Anna Votavova de dubbel. In de finale rekende ze met 5-2 af met Greta Tekauer, die op haar beurt in de halve finale Veronika Ihász had verslagen. Bij de jeugd wonnen Balazs Szotak en Hanna Rábaközi de titels.

Heren
Halve finales
Patrik Kovacs 4-3 Pal Székely
Tomas Houdek 4-0 Scott Walters

Finale
Patrik Kovacs 5-3 Tomas Houdek

Dames
Halve finales
Greta Tekauer 4-2 Veronika Ihász
Anna Votavova 4-1 Christiane Muzik

Finale
Anna Votavova 5-2 Greta Tekauer

Jongens finale
Balazs Szotak 4-3 Matyas Rejhon

Meisjes finale
Hanna Rábaközi 4-2 Dorina Sipos

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *