Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jan McIntosh

WDF Weekoverzicht: Geschiedenis geschreven op Faeröer-eilanden

Afgelopen weekend waren er in totaal vier toernooien, waarbij werd gestreden voor titels en WDF-punten. Op de Faeröer-eilanden zagen we nieuwe winnaars op het WDF-circuit. Lees hier meer.

Torshavn Open

Zaterdagmiddag begonnen 118 heren en 20 dames aan het ‘Bronze’-gerankte Torshavn Open. Bij de heren waren Edwin Torbjörnsson, Scott Walters, John Scott en Matthew Edgar de top 4 geplaatste spelers. Aangezien het een toernooi in de categorie ‘Bronze’ was, kon er pas vanaf de laatste 16 WDF-punten verdiend worden. Drie van de top 4 geplaatste spelers wisten de laatste 16 te bereiken, waarvan alleen Walters bij de laatste 32 verloor. Uiteindelijk was het de nummer één geplaatste Torbjörnsson die vervolgens ook de finale bereikte na overwinningen op John Scott, Niels-Jörgen Hansen en Dilyan Kolev. In de finale trof hij een speler uit het thuisland, Jan McIntosh. In de halve finale vocht McIntosh zich knap terug van 3-1 achterstand tegen Scott Campbell om uiteindelijk met 4-3 te winnen.

De Faeröerder begon sterk aan zijn allereerste WDF-finale. Mede dankzij twee 17-darter won hij de eerste drie legs van de finale. Torbjörnsson vocht zich vervolgens terug door met legs in 16 en 19 pijlen er 3-2 van te maken. In de zesde leg kreeg Torbjörnsson de kans om er 3-3 van te maken, maar miste zes pijlen op de dubbel. McIntosh profiteerde, raakte tops, waarna hij een leg later in 17 pijlen de finale met 5-2 naar zich toe trok. De Faeröer-eilanden heeft een WDF Ranking-winnaar!

Bij de dames kwam er ook een nieuwe WDF-winnaar. De Deense Michelle Merlit won haar allereerste WDF-titel door de Hongaarse Greta Tekauer met 5-3 te verslaan in de finale. In de halve finale had ze afgerekend met de verdedigend kampioene, Maud Jansson; 4-2.

Heren
Halve finales
Jan McIntosh 4-3 Scott Campbell
Edwin Torbjörnsson 4-3 Dilyan Kolev

Finale
Jan McIntosh 5-2 Edwin Torbjörnsson

Dames
Halve finales
Michelle Merlit 4-2 Maud Jansson
Greta Tekauer 4-1 Brynja Herborg

Finale
Michelle Merlit 5-3 Greta Tekauer

Virginia Beach Classic

Zaterdag stond in Virginia het ‘Silver’-gerankte Virginia Beach Classic op het programma. Een totaal van 257 heren, 116 dames, 11 jongens en 5 meisjes streden mee om de titels. Vanaf de laatste 32 konden er punten verdiend worden voor diverse WDF Rankings. Dit lukte 10 van de 16 geplaatste spelers. Dit was niet het geval voor Stowe Buntz, Kevin Luke en Jim Widmayer.

Alex Spellman leek de grote favoriet voor de titel, maar liet zich bij de halve finales verrassen door Jason Brandon. Brandon versloeg Spellman met 4-1 en bereikte zo zijn eerste WDF-finale van het jaar. Daarin nam hij het op tegen Danny Young. Hij was eerder in het toernooi ook al verantwoordelijk van de uitschakeling van Norman Madhoo en Gary Mawson. In de finale maakte Brandon de beste start door van de eerste vier legs er drie te winnen. Daarna werd er drie keer op rij gebroken, waardoor Brandon een 4-3 voorsprong in handen had. Het was echter Young die met een 14-darter zijn eigen leg hield en een beslissende leg afdwong. Daarin liet Brandon zijn klasse zien, met een 16-darter trok hij de finale toch over de streep; 5-4. Het is voor hem de tweede keer dat hij de Virginia Beach Classic op zijn naam schrijft, in 2022 was hij ook al de beste.

Bij de dames stonden de nummers één en twee van de plaatsingslijst in de finale, Paula Murphy tegen Cali West. Het was dit keer West die de betere was tegen Murphy. Met een gemiddelde van 75 liet ze Murphy met 5-2 kansloos en schreef zo haar twee Virginia Beach Classic-titel op haar naam. Bij de jeugd mochten Benjamin Goddard en Layla Buntz zegevieren.

Heren
Halve finales
Danny Young 4-1 Stephen Phillips
Jason Brandon 4-1 Alex Spellman

Finale
Jason Brandon 5-4 Danny Young

Dames
Halve finales
Paula Murphy 4-3 Marlise Kiel
Cali West 4-2 Tracy Feiertag

Finale
Cali West 5-2 Paula Murphy

Jongens finale
Benjamin Goddard 4-1 Maddox Williams

Meisjes finale
Layla Buntz 4-0 Rebecca Nunnaly

Faroe Islands Open

Zondagmiddag begon 108 heren en 20 dames aan het tweede WDF-toernooi op de Faeröer-eilanden in de categorie ‘Bronze’. Net als zaterdag waren Edwin Torbjörnsson, Scott Walters, John Scott en Matthew Edgar de geplaatste spelers. Alle vier spelers wisten de laatste 16 te bereiken, waarvan alleen Walters niet tot de halve finales reikte. Titelverdediger Jan McIntosh verloor bij de laatste 16 in een goede partij met 4-2 van John Imrie.

In de halve finale wist Torbjörnsson net als zaterdag de finale te halen, hij versloeg Scott met 4-2. Met dezelfde cijfers wist Dilyan Kolev te verrassen door Matthew Edgar uit te schakelen en zo zijn eerste WDF-finale te bereiken. Torbjörnsson begon sterk aan de finale door de eerste twee legs naar zich toe te trekken. Kolev wist deze achterstand snel goed te maken, mede dankzij een 80-finish werd het 2-2. Vervolgens gingen er drie legs met de darts me, waardoor de Zweed op matchpoint kwam. Kolev leek er 4-4 van te maken, maar miste vervolgens 8 pijlen op de dubbel. Torbjörnsson bleef koel en wist dubbel 2 te raken om zijn titel met succes te verdedigen.

Bij de dames zagen we een herhaling van de finale van de Torshavn Open. Dit keer was het de Hongaarse Greta Tekauer die revanche nam. Met duidelijke cijfers (5-1) versloeg ze Michelle Merlit en won zo haar tweede WDF-titel uit haar carrière.

Heren
Halve finales
Edwin Torbjörnsson 4-2 John Scott
Dilyan Kolev 4-2 Matthew Edgar

Finale
Edwin Torbjörnsson 5-3 Dilyan Kolev

Dames
Halve finales
Michelle Merlit 4-1 Maud Jansson
Greta Tekauer 4-2 Margaret Sutton

Finale
Greta Tekauer 5-1 Michelle Merlit

England Youth Grand Prix 1

Afgelopen zondag vond het eerste toernooi van de England Youth Grand Prix-series plaats in Tamworth, dat voor het eerst meetelde voor de WDF Ranking. Een totaal van 42 jongens en 9 meisjes deden mee aan het eerste toernooi. Bij de jongens greep Jenson Walker de titel. Na een indrukwekkend debuut op de UK Open, was er niemand die Walker kon stoppen in Tamworth. In de finale versloeg Walker zijn landgenoot Alfie Busby met 4-1. Bij de meisjes domineerde de Schots Sophie McKinlay. Tot aan de finale versloeg ze geen enkele leg. In de finale gunde ze Kacie O’Connor één leg om met een 4-1 overwinning de titel te pakken.

Jongens
Halve finales
Alfie Busby 4-2 Thomas Banks
Jenson Walker 4-1 Jack Nankervis

Finale
Jenson Walker 4-1 Alfie Busby

Meisjes
Halve finales
Sophie McKinlay 4-0 Tiffany Cross
Kacie O’Connor 4-2 Lauren Stokoe

Finale
Sophie McKinlay 4-1 Kacie O’Connor

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *