Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Beau Greaves

WDF Weekoverzicht: Greaves ongeslagen in Roemenië

Het eerste WDF-weekend van het nieuwe jaar zit erop! In Amerika en Roemenië werden er gestreden om titels in ‘Bronze’- en ‘Silver’-toernooien. Lees hier meer.

Romanian Classic

Zaterdagochtend begonnen 280 heren en 69 dames aan het ‘Bronze’-gerankte Romanian Open. Bij de heren waren Mark Barilli, Anthony Allen, Laszlo Kadar en Patrick Kovacs de top 4 geplaatste spelers. Voor Allen zat het toernooi er snel op, hij verloor zijn openingswedstrijd van een Roemeen. Ook Kadar moest het toernooi vroegtijdig verlaten, in zijn tweede ronde was Italiaan Gabriel Rollo met 4-0 te sterk. Kovacs wist de laatste 16 te halen, maar moest zich daarin erkennen in Daniel Zapata. Barilli bereikte met sterk spel de halve finales net als de nummer 5 geplaatste Gary Stone, Mark Graham en John Paine.

De halve finales en finale werden zondagmiddag afgewerkt op het podium. Graham had weinig moeite met Paine, die met een 4-0 overwinning de finale bereikte. In de andere halve finale noteerde Stone een gemiddelde van 101 om landgenoot Barilli met 4-1 uit te schakelen. In de finale gingen de eerste 4 legs met de darts mee, waarna Stone in de vijfde leg brak door 100 uit te gooien. Dit vervolgde hij met een 21-darter om op matchpoint te komen; 4-2. Toch gaf Graham niet zo maar op, in 20 darts hield hij zijn eigen leg. In de achtste leg kreeg de Welshmen drie pijlen op de dubbel om een beslissende leg af te dwingen, maar bezweek. Stone bleef rustig en pakte via dubbel 2 zijn eerste toernooizege van het jaar.

Bij de dames bleef Beau Greaves doorgaan waar ze in 2022 was mee geëindigd, titels winnen. Op weg naar de titel verloor ze slechts één leg in het hele toernooi. In de halve finales en finale werden Aoife McCormack en Kirsty Hutchinson met 4-0 verslagen. Aletta Wajer verloor in de laatste 16.

Heren
Halve finales
Gary Stone 4-1 Mark Barilli
Mark Graham 4-0 John Paine

Finale
Gary Stone 5-3 Mark Graham

Dames
Halve finales
Beau Greaves 4-0 Aoife McCormack
Kirsty Hutchinson 4-2 Deta Hedman

Finale
Beau Greaves 4-0 Kirsty Hutchinson

Las Vegas Open

In Las Vegas werd afgelopen zaterdag de Las Vegas Open, in de categorie ‘Silver’ gespeeld. Een totaal van 284 heren en 105 dames streden voor de titels. In het toernooi bij de heren waren spelers als Jim Widmayer, Leonard Gates, Danny Baggish, Jacob Taylor, Larry Butler, Gary Mawson en Jim Long allemaal aanwezig. De nummer één geplaatste Widmayer moest het toernooi al bij de laatste 64 vroegtijdig verlaat, Chuck Puleo versloeg hem met 4-2. Een ronde later versloeg Puleo ook Jacob Taylor met 4-3. De overige spelers die werden genoemd, bereikten wel allemaal de laatste 16.

Butler verloor bij de laatste 16, terwijl Baggish en Long zich in de kwartfinales moesten erkennen in Leonard Gates (4-3) en Chris Lim (4-2). Lim en Gates troffen elkaar vervolgens in de halve finales, waarin Lim aan het langste eind trok; 5-3. Aan de andere kant van het schema eindigde het toernooi voor Puleo, Gary Mawson bereikte de finale met een 5-3 overwinning. Lim begon als betere aan de finale door de eerste drie legs naar zich toe te trekken. Dit trok Mawson snel weer recht door ook drie legs op een rij te winnen. De resterende vijf legs van de finale gingen allemaal met de darts mee, waardoor Lim met een 18-darter voor de tweede keer de beste was in Las Vegas; 6-5.

Bij de dames sloeg de nummer één geplaatste Paula Murphy meteen toe. In de halve finale rekende ze af met Marlise Kiel, waarna ook Cali West het niet kon bolwerken. Murphy versloeg haar landgenote met 5-2.

Heren
Halve finales
Gary Mawson 5-3 Chuck Puleo
Chris Lim 5-3 Leonard Gates

Finale
Chris Lim 6-5 Gary Mawson

Dames
Halve finales
Paula Murphy 4-2 Marlise Kiel
Cali West 4-1 Cassy Scantlen

Finale
Paula Murphy 5-2 Cali West

Romanian Open

Zondag stond in Boekarest het ‘Silver-gerankte Romanian Open op het programma. Een totaal van 262 heren en 67 dames stonden aan oche. Net als zaterdag waren Mark Barilli, Anthony Allen, Laszlo Kadar en Patrik Kovacs de top 4 geplaatste spelers. Drie van de vier spelers lukten het om de laatste 16 te halen. Kovacs verloor een ronde eerder met 4-1. De laatste 16 was echter wel het eindstation voor Allen, Oostenrijker Hannes Schnier won met 4-3. In de kwartfinales moest er afscheid genomen worden van de nummer één geplaatste Barilli, Daniel Zapata won met 4-3. Naast Zapata bereikten ook James Beeton, Laszlo Kadar én opnieuw Gary Stone de halve finales.

In de eerste halve finale overleefde Stone meerdere matchdarts tegen Zapata om uiteindelijk met een 4-3 overwinning toch zijn tweede finale van het weekend te halen. In de andere halve finale was thuisfavoriet Kadar met 4-1 te sterk voor Beeton. In de finale kwam Kadar tweemaal met twee legs voor te staan, 2-0 en 4-2, maar uiteindelijk moest er een beslissende leg aan te pas komen. De Roemeen gooide 144 uit in de eerste leg. In de beslissende negende was het de Schot die de darts had, maar dit voordeel niet wist te benutten. Mede dankzij een 180’er produceerde ‘The Teacher’ een 16-darter om zo de titel in eigen land te pakken!

Bij de dames zorgde Beau Greaves voor de dubbel in Roemenië. Ze versloeg Deta Hedman met 5-0 in de finale, waarin ze een gemiddelde van 91 noteerde. In de halve finale was de Engelse met 4-2 te sterk voor Aletta Wajer, die opnieuw een prima weekend kende.

Heren
Halve finales
Gary Stone 4-1 4-3 Daniel Zapata
Laszlo Kadar 4-1 James Beeton

Finale
Laszlo Kadar 5-4 Gary Stone

Dames
Halve finales
Beau Greaves 4-2 Aletta Wajer
Deta Hedman 4-1 Natalie Gilbert

Finale
Beau Greaves 5-0 Deta Hedman

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *