Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Beau Greaves - Romanian Darts Festival 2022

WDF Weekoverzicht: Greaves verliest geen leg in Tsjechië

Afgelopen weekend was het een rustig weekend met slechts twee toernooien op het programma; een ‘Silver’-toernooi in Tsjechië en een ‘Bronze’-toernooi in Nieuw-Zeeland. Lees hier meer.

Czech Open

In Praag stond het laatste Oost-Europese WDF-toernooi van het jaar op het programma, de Czech Open in de categorie ‘Silver’. Een totaal van 478 heren, 77 dames, 32 jongens en 4 meisjes waren aanwezig in de Tsjechische hoofdstad. Bij de heren waren Mark Barilli, Andy Baetens, Moreno Blom en Dave Prins waren de top 4 geplaatste spelers. Alleen Prins behaalde de laatste 32 niet van de zojuist genoemde spelers.

Naast Blom bereikten nog vier Nederlanders de laatste 32; Roemer Mooijman, Dennie Olde Kalter, Davy van der Zande en Tom van den Hoogen. Mooijman en Olde Kalter werden de beste Nederlanders van het toernooi, zij verloren bij de laatste 16 van Mark Barilli (4-1) en Antony Allen (4-3). Olde Kalter stijgt hiermee weer een paar plaatsen voor de WK Race. De heren troffen elkaar vervolgens in de halve finales, waar Allen met 4-1 te sterk was. Aan de andere kant van het schema stonden Andy Baetens en Benjamin Pratnemer tegenover elkaar in de halve finales. Na een 2-1 voorsprong voor de Sloveen, won Baetens 3 legs op een rij voor de finale.

De finale werd erg eenzijdig. Allen miste erg veel dubbels, waar Baetens telkens van profiteerde. ‘The Beast’ won alle vijf legs in 16,14,21,16 en 15 darts om de finale met 5-0 te winnen en zijn titel te prolongeren.

Bij de dames won Beau Greaves haar 15de toernooi van 2022. Ze verloor op weg naar de titel geen enkele leg! De 18-jarige is in bloedvorm op weg naar haar PDC WK-debuut. De jeugdtitels werden gewonnen door Mats Theobald en Kyenta Ysewijn.

Heren
Halve finales
Anthony Allen 4-1 Mark Barilli
Andy Baetens 4-2 Benjamin Pratnemer

Finale
Andy Baetens 5-0 Anthony Allen

Dames
Halve finales
Beau Greaves 4-0 Katerina Sadílková
Deta Hedman 4-2 Anca Zijlstra

Finale
Beau Greaves 5-0 Deta Hedman

Jongensfinale
Mats Theobald 4-3 Zoltan Polonyi

Meisjesgroep
1: Kyenta Ysewijn
2: Dorina Sipos
3: Zoé Könyves
4: Nataša Rolková

Ted Clements Memorial

Zondag stond in Levin (Nieuw-Zeeland) het laatste toernooi van het jaar op het programma, het ‘Bronze’-gerankte Ted Clements Memorial. Een totaal van 63 heren en 26 dames kwamen af op het toernooi. Bij de heren waren Haupai Puha, Ben Robb, AJ Tekira en Johnny Tata allemaal aanwezig.

Tata werd verrassend bij de laatste 32 verslagen, terwijl Tekira bij de kwartfinales zich moest erkennen in Hayden Smith. Smith versloeg in de halve finale Puha met 4-2 en bereikte zo zijn eerste finale. Daarin trof hij Robb, die in de halve finales met 4-3 te sterk was voor Mark Cleaver. ‘Big Rig’ had in de finale weinig problemen met Smith en schreef dankzij een 5-1 overwinning zijn vierde titel van het jaar op zijn naam.

Bij de dames waren de top twee van de Nieuw-Zeelandse ranking afwezig; Nicole Regnaud en Wendy Harper. Zij waren al zeker voor kwalificatie voor het WK en sloegen dit toernooi over. Mihi Awatere profiteerde en pakte haar eerste WDF-titel uit haar carrière. Ze versloeg Victoria Monaghan met 4-1 in de finale. Het jeugdtoernooi werd gewonnen door Hunter Eyles.

Heren
Halve finales
Hayden Smith 4-2 Haupai Puha
Ben Robb 4-3 Mark Cleaver

Finale
Ben Robb 5-1 Hayden Smith

Dames
Halve finales
Victoria Monaghan 4-1 Mary-Anne Teinaki
Mihi Awatere 4-1 Amelia Watt

Finale
Mihi Awatere 4-1 Victoria Monaghan

Jeugdfinale
Hunter Eyles 5-1 Ihaka Kaio-Wynyard

Image courtesy of FOTO: Facebook Romanian Darts Festival
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *