Beau Greaves - Romanian Darts Festival 2022

WDF Weekoverzicht: Greaves wint opnieuw

Afgelopen weekend stonden er twee toernooien op het programma voor de WDF, een ‘Silver’-toernooi in Engeland en een ‘Bronze’-toernooi in Nieuw-Zeeland. Lees hier meer.

Alan King Memorial

Zaterdag stond in Dunedin, Nieuw-Zeeland, het ‘Bronze’-gerankte Alan King Memorial gepland. Een totaal van 61 heren en 32 dames streden om de titels. Bij de heren waren veel spelers uit de top van de rankings afwezig. Zo was de totale top 5 niet aanwezig, hierdoor was AJ Tekira de nummer één geplaatste speler en Warren Parry de nummer 2.

Echter wisten beide heren niet in de finale te komen. Tekira verloor in de kwartfinales van Graeme Ryder met 4-1, die even later ook de finale bereikte. Parry werd in de halve finales uitgeschakeld door de sterk spelende Darren Dummingan met 4-1. Op weg naar de finale verloor de Nieuw-Zeelander pas 4 legs. Ook in de finale had hij weinig moeite met Ryder, met een 5-0 pakte Dummingan zijn allereerste WDF-titel.

Bij de dames won Nicole Regnaud haar vijfde titel van het jaar. Voor de vierde keer trof ze landgenoot Wendy Harper in de finale. Regnaud verloor in de knock-outfase naar de finale geen enkele leg en deed dat ook niet in de finale. Met een 4-0 overwinning stijgt ze richting de top 8 van de WDF Main Ranking.

Viking Cup

Zondag stond de ‘Silver’-gerankte Viking Cup op het programma in de O2 Arena in Londen. Dit was een toernooi ter nagedachtenis aan de overleden Andy Fordham. Veel spelers kwamen op dit speciale toernooi af; 276 heren, 52 dames, 23 jongens en 4 meisjes.

Veel oudgedienden speelden het toernooi. Zo waren Andy Hamilton, Gary Robson, Tony O’Shea, Darryl Fitton en Wayne Warren allemaal aanwezig. De nummer 1 van de WDF, Neil Duff, stond ook de oche maar wist niet in de finale te komen. Nick Kenny maakte indruk met drie gemiddeldes van 100+! In de halve finales versloeg hij Kai Fan Leung met 5-1. In de andere halve finale versloeg Richie Howson met 5-2 David Wawrewski. Howson plaatste zich hiermee voor de WDF World Masters.

Howson begon sterk aan de finale, hij wist de eerste drie legs te winnen in 18,15 en 14 darts. De resterende legs gingen met de darts mee, Kenny kreeg het niet voor elkaar op terug te breaken. Met een 15-darter maakte de Welshmen er 4-2 van, maar met een 98-finish in leg 7 pakte ‘The Owl’ zijn eerste WDF-titel uit zijn carrière.

Bij de dames won Beau Greaves haar 11de WDF-titel van 2022. Op weg naar de finale noteerde de Engelse drie 90+ gemiddeldes. In de finale versloeg Rhian O’Sullivan met 5-2. De jeugdtitels gingen naar Thomas Banks en Paige Pauling. Banks won de finale met een gemiddelde van 99!