Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Haupai Puha

WDF Weekoverzicht: Haupai Puha vindt goede vorm terug

Afgelopen weekend werden er verschillende darttoernooien gespeeld in Motueka, Nieuw-Zeeland. Woensdagochtend werd de New Zealand Open gespeeld, een ‘Silver-geranked WDF-toernooi. Lees hier meer.

New Zealand Open

Woensdagochtend werd alweer het derde ‘Silver’-toernooi van de WDF in Nieuw-Zeeland gespeeld. In totaal kwamen 208 heren en 81 dames op het toernooi af. Bij de heren waren het Warren Parry en Ben Robb die in top 2 stonden van de Nieuw-Zeeland Ranking, met een grote voorsprong op de nummer drie. Toch wisten beide heren niet de finale te behalen, Parry verloor al bij de laatste 32 en Robb moest het in de kwartfinales afleggen tegen Haupai Puha. Die stormde vervolgens door naar de finale, waar de talentvolle AJ Tekira de tegenstander was. Tekira versloeg op weg naar de finale o.a. Craig Ross en Landon Gardiner. In de finale bleek Puha veel te sterk en won met 6-2. Hiermee pakte ‘Hopes’ zijn eerste WDF-titel sinds 2018 en kwalificeert zich samen met Tekira voor de WDF World Masters. Het verschil tussen de top 3 van de Nieuw-Zeeland Ranking is nu slechts 11 punten.

Bij de dames waren het Desi Mercer en Mary-Anne Teinaki die de finale bereikten. Vooral de presetaties van Teinaki viel op, ze bereikte nog niet eerder een WDF-finale. In de halve finale versloeg ze Wendy Harper met duidelijke cijfers. In de finale viel het uiteindelijk net niet haar kant op, Mercer versloeg haar met 5-3 en schreef zo haar negende rankingtitel op haar naam. Troostprijs voor Teinaki is dat ze zich heeft gekwalificeerd voor de WDF World Masters eind dit jaar.

Heren
Kwartfinales
Landon Gardiner 4-1 Terry Kendall
AJ Tekira 4-3 Hayden Garing
Haupai Puha 4-3 Ben Robb
Lou Tai 4-1 Brian Corbett

Halve finales
AJ Tekira 5-4 Landon Gardiner
Haupai Puha 5-0 Lou Tai

Finale
Haupai Puha 6-2 AJ Te Kira

Dames
Kwartfinales
Wendy Harper 4-0 Shar Maru-Habib
Mary-Anne Teinaki 4-1 Rachel Padget
Desi Mercer 4-1 Tina Osborne
Chrissy Hay 4-1 Jo Steed

Halve finales
Mary-Anne Teinaki 4-1 Wendy Harper
Desi Mercer 4-0 Chrissy Hay

Finale
Desi Mercer 5-3 Mary-Anne Teinaki

Benieuwd welke spelers zich al hebben gekwalificeerd voor de WDF World Masters? Klik dan hier.

Image courtesy of FOTO: Stefan Strassenberg (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *