Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
John Scott - Margaret Sutton - Reyjavik International Games

WDF Weekoverzicht: John Scott pakt titel in IJsland

Afgelopen weekend stond er één WDF-toernooi op het programma, om precies te zijn in IJsland. Het ‘Bronze’-toernooi werd gewonnen door twee spelers uit het Verenigd Koninkrijk. Lees er hier meer over.

Rekyjavik International Games

In totaal deden 100 heren en 19 dames een gooi naar de titels in de hoofdstad van IJsland afgelopen weekend. Naast veel IJslanders waren er ook spelers uit Engeland, Frankrijk en Hongarije die streden om de titels. Op de zaterdag stonden de groepsfase op het programma, waar bij de heren werd gespeeld in 16 poules. De top 4 van elke poule zondag mocht terugkeren voor de knock-outfase. Bij de dames werd er gespeeld in 4 poules, waar slechts drie spelers zich niet zouden plaatsen voor de finaledag.

Bij de heren waren de grote favorieten John Scott, Matthias Örn Friðriksson, Hallgrimur Egilsson, Vitor Charrua en Gábor Izsák. Scott, Friðriksson en Charrua haalden alle drie de halve finales net als Hörður Guðjónsson. Scott had het bij de laatste 16 erg moeilijk tegen Egilsson, maar wist na een 2-1 achterstand alsnog met 4-2 te winnen. In de halve finales kwam de Engelsman ook op achterstand, Friðriksson kwam 3-1 voor. Uiteindelijk bleef Scott erg koel en won de partij nog met 6-4. In de andere halve finale kwam Charrua terug van een 5-3 achterstand om nog met 6-5 te winnen.

In de finale begon Scott erg scherp door van de eerste 5 legs er 4 te winnen voor een 4-1 voorsprong. Toch wist Charrua zich knap terug te vechten in de wedstrijd. Met o.a. twee 16-darters en een 15-darter stond het na 10 legs 5-5. Scott hield vervolgens zijn eigen leg in 16 darts en kwam zo op matchpoint. In leg 12 kon Charrua 112 niet uitgooien, waardoor ‘Gnasher’ via dubbel 10 alsnog de titel pakte.

Bij de dames pakte Margaret Sutton haar eerste WDF-titel sinds haar titel in Malta in 2007. In de finale versloeg ze de nummer één van IJsland, Ingibjörg Magnúsdóttir, met 7-2. Tot 2-2 kon Magnúsdóttir goed bij blijven, maar daarna wist Sutton alle legs te pakken met o.a. een 113 en 114-finish.

Heren
Halve finales
John Scott 6-4 Matthias Örn Friðriksson
Vitor Charrua 6-5 Hörður Guðjónsson

Finale
John Scott 7-5 Vitor Charrua

Dames
Halve finales
Margaret Sutton 6-1 Svanhvít Hammer
Ingibjörg Magnúsdóttir 6-1 Brynja Herborg

Finale
Margaret Sutton 7-2 Ingibjörg Magnúsdóttir

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *