Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Aleksey Kadochnikov

WDF Weekoverzicht: Kadochnikov ongeslagen in Rusland

Afgelopen twee weken is het WDF-circuit aan het nieuw seizoen begonnen. Er stonden twee ‘Bronze’-toernooien op het programma in Rusland en een ‘Silver’-toernooi in Amerika. Lees hier meer.

Kalashnikov Cup

Woensdag 5 Januari stond het allereerste toernooi van 2022 op het programma voor de WDF, de Kalashnikov Cup. De grote favoriet was natuurlijk Aleksey Kadochnikov. De nummer twee van Rusland volgens de WDF-ranking, Roman Obukhov was niet aanwezig in Izhevsk. Hierdoor wisten veel onbekende namen in de latere rondes te komen van het toernooi. Uiteindelijk was het Kadochnikov die de finale bereikte, net als Alexey Nagovitsin. Nagovitsin versloeg o.a. Kirill Fadeev en Maxim Aldoshin op weg naar de finale. In de finale had hij weinig in te brengen tegen ‘The Beard’, met een 6-2 overwinning begon Kadochnikov goed aan het nieuwe jaar.

Bij de dames leek de beste dame van Rusland de titel te pakken, maar werd in de halve finales verrassend versloeg door de 15-jarige Yuliana Khityaeva. In de finale was Natalia Aleksandrova de tegenstander, zij was in de halve finales te sterk voor een andere tiener; Ksenia Klochek. In de finale maakte Khityaeva het sprookje compleet, met een 6-2 zege pakte ze haar eerste WDF-titel bij de dames.

Heren
Halve finales
Aleksey Kadochnikov 5-1 Vitaly Khokhryakov
Alexey Nagovitsin 5-1 Maxim Aldoshin

Finale
Aleksey Kadochnikov 6-2 Alexey Nagovitsin

Dames
Halve finales
Yuliana Khityaeva 5-1 Elena Shulgina
Natalia Aleksandrova 5-3 Ksenia Klochek

Finale
Yuliana Khityaeva 6-2 Natalia Aleksandrova

Udmurtia Open

Donderdag 6 Januari stond in Izhevsk het tweede ‘Bronze’-toernooi op het programma. Opnieuw was Kadochnikov de grote favoriet en liet dat ook duidelijk zien. Vanaf de laatste 16 verloor hij slechts drie legs op weg naar de finale, waarvan twee in de halve finales tegen Dimitriy Gorbunov. Opnieuw was het een verrassende naam die hij trof in de finale; Aleksandr Basharin. Basharin zorgde o.a. voor opnieuw een snelle uitschakeling van Kirill Fadeev bij de laatste 16. Een ronde eerder won Fadeev nog met 4-0 van de finalist van de Kalashnikov Cup, Alexsey Nagovitsyn. Basharin kon in het begin van de finale nog goed bij blijven, maar uiteindelijk was het toch Kadochnikov die met 6-3 won en zo ongeslagen bleef.

Bij de dames revancheerde Elena Shulgina zich met een 4-1 overwinning op Yuliana Khityaeva bij de laatste 16 en stoomde vervolgens door naar de finale. Daarin was Natalia Aleksandrova de tegenstander, die voor de tweede keer in de halve finale afrekende met Ksenia Klochek. In een spannende finale bleef de WDF WK-deelneemster Shulgina het meest koel, met een 6-4 overwinning pakte ze haar eerste titel van 2022.

Heren
Halve finales
Aleksey Kadochnikov 5-2 Dimitriy Gorbunov
Aleksandr Basharin 5-2 Andrej Anilin

Finale
Aleksey Kadochnikov 6-3 Aleksandr Basharin

Dames
Halve finales
Elena Shulgina 5-0 Natalia Fefilova
Natalia Aleksandrova 5-1 Ksenia Klochek

Finale
Elena Shulgina 6-4 Natalia Aleksandrova

Las Vegas Open

Zaterdag 15 januari stond in Las Vegas het ‘Silver’-toernooi op het programma. Een toernooi dat meteen goed zou meetellen voor de ranking. Er was veel belangstelling voor het toernooi, ondanks de afwezigheid van de toppers als Danny Lauby, Leonard Gates en Jules van Dongen. Een totaal van 188 heren en 69 dames streden om de titels. Naast veel spelers uit Amerika en Canada waren er ook spelers aanwezig uit Mongolië, Engeland, Filipijnen, Amerikaans Samao, Laos, Amerikaanse Maagdeneilanden en Guyana. Kevin Luke, Jason Brandon, Chris Lim en Larry Butler waren bij de heren de top 4 geplaatste spelers. Alle vier spelers behaalden zonder al te veel moeite de laatste 32. Dit was het eindstation voor Luke en Lim, ze verloren respectievelijk van Jay Waugh (4-1) en Kevin Grimes (4-3). Een ronde later was het afgelopen voor de nummer twee geplaatste Brandon, hij verloor met 4-0 van Gary Mawson die een gemiddelde van 105 noteerde. Mawson stoomde vervolgens door naar de finale, waar hij de nummer 16 geplaatste Jim Widmayer trof. Butler verloor in de kwartfinales in een beslissende leg van Kevin Yasenchak.

De finale ging erg lang gelijk op. De eerste 4 legs waren allemaal breaks, totdat Mawson in de vijfde leg zijn eigen leg wist te houden voor een 3-2 voorsprong. Vervolgens gingen er drie legs met de darts mee voor 4-4. In de negende leg miste Mawson 4 pijlen om op matchpoint te komen, Widmayer profiteerde en brak met een 100-finish naar 5-4. Een leg later maakte ‘Captian America’ het in zijn eigen leg af, met een 84-finish pakte Widmayer zijn eerste WDF-titel in 2,5 jaar.

Bij de dames won Julie Weger haar allereerste WDF-titel in haar carrière. Op weg naar de finale was ze o.a. te sterk voor Sandy Haas, Paula Murphy en Cassy Scantlen. In de finale trof ze Shea Cole, die in de halve finale afrekende met de Mongolische Erdenechimeg Dondov. In de finale kwam Weger al snel op een 4-0 voorsprong, maar toch wist Cole zich helemaal terug te knokken tot 4-4. In de beslissende leg miste Cole ook nog eens 8 matchdarts, waardoor Weger met veel geluk terug mocht komen en via dubbel 10 alsnog de titel pakte. De nummer één geplaatste speler was Paula Jacklin, die helemaal naar Amerika was gevlogen om in de tweede ronde te verliezen.

Heren
Halve finales
Jim Widmayer 5-4 Kevin Yasenchak
Gary Mawson 5-4 Adam Sevada

Finale
Jim Widmayer 6-4 Gary Mawson

Dames
Halve finales
Shea Cole 4-2 Erdenechimeg Dondov
Julie Weger 4-2 Cassy Scantlen

Finale
Julie Weger 5-4 Shea Cole

Image courtesy of FOTO: Magyar Darts Szövetség
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *