Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Chris Landman

WDF Weekoverzicht: Landman wint in Newry

Afgelopen weekend stonden er 3 ‘Silver’-toernooien op het programma, twee in Noord-Ierland en één toernooi in Australië. Lees hier alles terug.

Northern Ireland Open

In het Noord-Ierse Newry werd zaterdag de Northern Ireland Open georganiseerd met 236 heren en 35 dames in actie. Helaas zijn er tot nu toe nog niet veel bekend over de uitslagen. De halve finales en finale werden livegestreamd en daar waren de uitslagen wel van bekend.

De eerste halve finale ging tussen Darren Johnson en Mark Barilli. Barilli kon zijn niveau niet halen, met een gemiddelde van 74 kwam hij niet in de buurt van de overwinning. Johnson won alle vier legs en bereikte daarmee de finale. Dezelfde uitslag werd genoteerd in de andere halve finale tussen Nick Kenny en Gavin Carlin. Kenny bereikte de finale door een gemiddelde van 100 te noteren!

In de finale begon Johnson als betere speler. Johnson won de eerste twee legs van de partij, waaronder een 14-darter in de eerste leg. In de derde leg brak Kenny meteen terug met een 96-finish en hield daarna zijn eigen leg in 13 darts voor een 2-2 tussenstand. Daarna gingen er twee legs met de darts mee. In leg 7 plaatste Kenny de broodnodige break, hij kwam op een 4-3 voorsprong. De Welshmen begon vervolgens met 5 perfecte pijlen, maar kreeg geen matchdart. Johnson brak met een 68-finish meteen terug en mocht beginnen aan de beslissende negende leg. Johnson was scorend beter dan Kenny en zorgde met een 17-darter voor zijn allereerste WDF-titel uit zijn carrière. Beide heren noteerden een gemiddelde van 90!

Bij de dames ging de titel naar Lisa Ashton. In de finale wist ze de Schots Lorraine Hyde met 5-1 te verslaan. De beste Nederlander van het toernooi was Noa-Lynn van Leuven, zij verloor bij de kwartfinales van de Noord-Ierse Denise Cassidy.

Heren
Halve finales
Darren Johnson 4-0 Mark Barilli
Nick Kenny 4-0 Gavin Carlin

Finale
Darren Johnson 5-4 Nick Kenny

Dames
Halve finales
Lorraine Hyde 4-1 Natalie Gilbert
Lisa Ashton 4-0 Denise Cassidy

Finale
Lisa Ashton 5-1 Lorraine Hyde

Jongensfinale
Alfie Baird 4-3 Travis Baur

Meisjesfinale
Sophie McKinlay 4-0 Chelsea Hamill

Northern Ireland Matchplay

Zondag stond het Northern Ireland Matchplay op het programma, opnieuw een toernooi in de categorie ‘Silver’. 129 heren en 29 dames waren aanwezig om te strijden voor de titels. Opnieuw waren er weinig uitslagen te vinden over de gespeelde toernooien. Vanaf de halve finales werd er weer gelivestreamd.

Bij de heren wisten Shaun Griffiths en Chris Landman de finale te bereiken. Griffiths wist in de halve finales af te rekenen met de Schot David Kirwan met 4-1. Landman was in een beslissende leg te sterk voor Kai Fan Leung, die met een goed weekend stijgt naar een WK-plek.

In de finale begon de Nederlander ijzersterk. Met een 136-finish in 12 darts wist Landman zijn tegenstander meteen te breaken om de break in 13 darts te verzilveren. In de derde leg kreeg Griffiths 93 niet uit, waardoor hij tegen de volgende break aanliep. Deze break werd niet verzilverd, Griffiths brak meteen terug met een 11-darter voor 3-1. Landman brak een leg later met een knappe 64-finish meteen terug en mocht beginnen om de finale naar zich toe te trekken. Griffiths kreeg nog wel de kans om voor de vierde keer op rij te breaken, maar kreeg dit keer de dubbel er niet in. ‘The Countryman’ bleef koel en schreef via dubbel 10 zijn eerste titel van het jaar op zijn naam!

Lisa Ashton bleef ongeslagen in Noord-Ierland. De Engelse wist in de halve finales af te rekenen met Noa-Lynn van Leuven, die opnieuw belangrijke punten pakte. In de finale was ze met 5-3 te sterk voor Lorraine Winstanley.

Heren
Halve finales
Shaun Griffiths 4-1 David Kirwan
Chris Landman 4-3 Kai Fan Leung

Finale
Chris Landman 5-1 Shaun Griffiths

Dames
Halve finales
Lorraine Winstanley 4-3 Roz Bulmer
Lisa Ashton 4-1 Noa-Lynn van Leuven

Finale
Lisa Ashton 5-3 Lorraine Winstanley

Jongensfinale
Travis Baur 4-3 Alfie Baird

Meisjesfinale
Sophie McKinlay 4-0 Chelsea Hamill

Bunbury Classic

Maandag werd in Bunbury het ‘Silver’-gerankte Bunburry Classic afgewerkt. Joe Comito en Kym Mitchell wonnen de titels. Comito was in de finale te sterk voor Kim Lewis, terwijl Mitchell haar landgenoot Carter versloeg. Mitchell lijkt volgend jaar haar debuut te maken op het WDF WK.

Heren
Finale
Joe Comito 5-4 Kim Lewis

Dames
Finale
Kym Mitchell 4-3 Natalie Carter

Jongensfinale
Ricky Pickett Jnr 4-2 Josh Elliot

Meisjesfinale
Ruby Clarke 4-2 Suzette Parker

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *