Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Lauby

WDF Weekoverzicht: Lauby wint in Amerika

Naast de Dutch Open werd er ook in Amerika, Hongarije en Australië WDF-toernooien afgewerkt. Danny Lauby werd de grote winnaar door het Cherry Bomb International te winnen. Lees hier meer.

Cherry Bomb International

In Florida werd afgelopen weekend de Cherry Bomb International georganiseerd, het toernooi die Jules van Dongen vorig jaar op zijn naam schreef. Opnieuw stonden er veel goede namen aan de oche. Een totaal van 76 heren en 19 dames streden mee om de titel. Bij de heren waren spelers als Danny Lauby, Leonard Gates, Kevin Luke, Joey Lynaugh, Jim Widmayer en Gary Mawson allemaal aanwezig. Alle spelers wisten ook ver te komen in het toernooi.

In de kwartfinales wist Lynaugh in een beslissende leg te winnen van Gates. Luke, Lauby en Mawson werden de andere 3 halve finalisten. Daarin versloeg Mawson met 5-2 de talentvolle Lynaugh, terwijl Lauby geen problemen kende met Luke; 5-1. Mawson begon de finale sterk door Lauby meteen in de eerste leg te breaken. Die voorsprong was van korte duur. Lauby antwoordde met legs in 12,16,16,17 en 12 darts en had zo de leiding flink te pakken; 5-1. In de zevende leg kreeg Lauby al zijn eerste matchdart, maar uiteindelijk kon Mawson nog een leg toevoegen. Daar bleef het wel bij, want met een 105-finish pakte Lauby zijn tweede titel van 2022 en doet zo een goede stap richting Lakeside!

Bij de dames ging de titel naar de Canadese Maria Carli. Ze wist in het hele toernooi geen enkele leg te verliezen. In de halve finale versloeg ze Chris Cwalinski en wist vervolgens in de finale met 6-0 te winnen van Ashley Richey. De jeugdtitel ging naar Peter Stewart Jnr, die blijft domineren in Noord-Amerika.

Heren
Halve finales
Gary Mawson 5-2 Joey Lynaugh
Danny Lauby 5-1 Kevin Luke

Finale
Danny Lauby 6-2 Gary Mawson

Dames
Halve finales
Maria Carli 3-0 Cris Cwalinski
Ashley Richey 3-0 Smitty Wright

Finale
Maria Carli 6-0 Ashley Richey

Jongensfinale
Peter Stewart Jnr 3-0 David Kramer

Meisjesfinale
Madison Crank 3-2 Kaylee Zerby

International Youth Challenge

In het Hongaarse Balatonlelle werd het ‘Silver’-gerankte International Youth Challenge georganiseerd voor de meisjes en jongens. In totaal deden 40 spelers mee uit Hongarije, Oostenrijk en Denemarken. De titels blijven toch in Hongarije. Bij de jongens was het András Borbély die de titel won door landgenoot David Balogh met 4-1 te verslaan in de finale.

Bij de meisjes schreef Tamara Kovacs het toernooi op haar naam. In de finale had ze geen moeite met Krisztine Turai, het werd 4-0!

Jongens
Halve finales
András Borbély 3-1 Nándor Varjú
David Balogh 3-2 Benedek Szábo

Finale
András Borbély 4-1 David Balogh

Meisjesfinale
Tamara Kovacs 4-0 Krisztina Turai

Kyle Anderson Memorial

In het Australische Belmont werd het jeugdtoernooi georganiseerd, met de naam van één van de meest bekendste Australische darters die niet meer onder ons is; Kyle Anderson. Het toernooi werd gecategoriseerd als ‘Bronze’. Terence Morton en Ruby Clarke werden de gelukkigen door de titel te pakken. Morton versloeg in de jongensfinale landgenoot Charlie Dinison, terwijl Ruby Clarke in een beslissende leg te sterk was voor Brianna Pickett.

Jongens
Halve finales
Terence Morton 3-2 Tyson Marsh
Charlie Dinison 3-2 Ricky Pickett Jnr

Finale
Terence Morton 4-2 Charlie Dinison

Meisjes
Halve finales
Brianna Pickett 3-2 Arri Aram
Ruby Clarke 3-1 Chelsea Bennett

Finale
Ruby Clarke 4-3 Brianna Pickett

Image courtesy of FOTO: Ed Mulholland (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *