Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Jelle Klaasen & Noa-Lynn van Leuven - Malta Masters 2023

WDF Weekoverzicht: Nederlanders dominant in Malta

Afgelopen weekend stond er twee ‘Silver’-toernooien op het programma in Zuid-Europa. In Malta werd er gestreden voor belangrijke WDF-punten richting Lakeside 2024! Nederland was erg dominant. Lees hier meer.

Malta Masters

Zaterdag stond het ‘Silver’-gerankte Malta Masters op het programma. Een totaal van 239 heren, 52 dames en 11 jeugdspelers streden om de titels. Verscheidene Nederlandse heren kozen ervoor om af te reizen naar het eiland, waaronder de geplaatste Jelle Klaasen, Alexander Merkx, Moreno Blom en Erik van Manen.

In totaal wisten vijf Nederlanders de laatste 16 te bereiken. Voor Pim van Bijnen en Raymond van den Ende was dit het eindstation. Kwartfinalist op de NDB Masters, Hendrie van Berkel, wist knap de kwartfinales te halen waarin Darren Johnson uiteindelijk te sterk was. Klaasen en Merkx speelden de hele dag al erg sterk en kwamen in de halve finales tegenover elkaar te staan. Ondanks een gemiddelde van 92 van Merkx, was het Klaasen die net iets effectiever was op de finishes en met een 4-1 overwinning de finale bereikte.

In de finale streden de nummers 1 en 2 geplaatste spelers om de titel, Klaasen tegen Mark Barilli. De Schot had op weg naar de finale afgerekend met John Michael (4-0), Thomas Junghans (4-1) en Darren Johnson (4-3). Barilli won de eerste twee legs van de finale, na meerdere missers op de dubbel van Klaasen. Dit herstelde de Nederlander goed, want hij won de volgende vier legs om op matchpoint te komen. Barilli hield in 18 pijlen zijn eigen leg, maar zag een leg later Klaasen de 5-3 overwinning en de titel pakken.

Bij de dames won Noa-Lynn van Leuven haar derde WDF-titel in 2023. In de finale rekende ze af met de Duitse Lena Zollikofer met 5-2 met een gemiddelde van ruim 86. In de halve finales had ze geen moeite met Kirsty Hutchinson, de Engelse werd met 4-0 aan de kant gezet. De jeugdtitel ging naar Ryan Branley, hij versloeg de Hongaarse Zoltan Bolonyi met 5-4 in de finale.

Heren
Halve finales
Jelle Klaasen 4-1 Alexander Merkx
Mark Barilli 4-3 Darren Johnson

Finale
Jelle Klaasen 5-3 Mark Barilli

Dames
Halve finales
Lena Zollikofer 4-0 Fae Micol
Noa-Lynn van Leuven 4-0 Kirsty Hutchinson

Finale
Noa-Lynn van Leuven 5-2 Lena Zollikofer

Jeugdfinale
Ryan Branley 5-4 Zoltan Polonyi

Malta Open

Zondag werd een tweede toernooi afgewerkt in Kirkop, de Malta Open. Een totaal van 258 heren, 51 dames en 12 jeugdspelers hadden zich aangemeld voor het toernooi. Alexander Merkx en Moreno Blom hadden weinig succes op de zondag, beide spelers kwamen niet verder dan de tweede ronde. Dit gold ook voor de finalist van zaterdag, Mark Barilli liet zich in zijn tweede partij verrassen.

Jelle Klaasen, Pim van Bijnen en Michael Busscher wisten alle drie de laatste 16 te bereiken. Klaasen kwam daarin 3-0 voor tegen Marcus Maier, maar moest als nog toezien dat de Duitser met 4-3 won. Van Bijnen en Busscher bleven winnen. Voor de 17-jarige Van Bijnen eindigde het weekend in de kwartfinales, waarin Darren Johnson met 4-2 te sterk was. Busscher stoomde door naar de finale, nadat Thomas Junghans (4-0) en Darren Johnson (4-2) werden verslagen. In de finale trof hij de boosdoener van Klaasen, de Duitser Marcus Maier.

De wedstrijd bleef lang dichtbij elkaar. Na 6 legs stond het dan ook 3-3. In de zevende leg miste Maier twee pijlen op tops om zijn eigen leg te behouden en op matchpoint te komen. Busscher profiteerde van deze kans, produceerde een 68-finish en brak zo naar 4-3. Een leg later werd de titel binnengehaald. Busscher raakte dubbel 10 voor zijn eerste WDF-titel uit zijn carrière.

Bij de dames wist Noa-Lynn van Leuven de dubbel te pakken in Malta. Net als zaterdag werd Kirsty Hutchinson in de halve finales verslagen, waarna dit keer Irina Armstrong met maar liefst 5-0 ten onder ging in de finale. De Nederlandse deed dit ook nog eens met erg goed spel.

Heren
Halve finales
Marcus Maier 4-2 Marc Burmeister
Michael Busscher 4-2 Darren Johnson

Finale
Michael Busscher 5-3 Marcus Maier

Dames
Halve finales
Irina Armstrong 4-2 Lena Zollikofer
Noa-Lynn van Leuven 4-1 Kirsty Hutchinson

Finale
Noa-Lynn van Leuven 5-0 Irina Armstrong

Jeugdfinale
Ryan Branley 5-0 Kyle Satariano

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *