Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jules van Dongen

WDF Weekoverzicht: Nederlands succes in Amerika

Afgelopen weekend is het WDF seizoen van start gegaan in Amerika, met succes voor een Nederlander. Daarnaast stond in Nieuw-Zeeland het allereerste ‘Silver’ toernooi van 2021 op het programma, een ervaren speler bij de heren ging er met de winst vandoor.

New Zealand Masters

Zaterdag 19 juni stond het eerste Silver-toernooi op het programma, dit betekende dat de finalisten zich zouden plaatsen voor de WDF World Masters en de WDF punten werden verdubbeld. De 57-jarige Warren Parry wist voor de tweede keer de New Zealand Masters op zijn naam te schrijven. In de finale was hij in een beslissende leg te sterk voor Mark Cleaver, die zich al eerder had gekwalificeerd voor de World Masters. Bij de dames kregen we twee finalisten die zich nog niet hadden geplaatst voor het majortoernooi in Nederland, Nicole Regnaud en Wendy Harper. Het was Regnaud die ook in de finale met een beslissende leg haar allereerste WDF-titel op haar naam schreef.

Heren
Halve finales
Warren Parry 5-3 Jonny Reede
Mark Cleaver 5-3 Josh Walters

Finale
Warren Parry 6-5 Mark Cleaver

Dames
Halve finales
Wendy Harper 4-3 Jo Steed
Nicole Regnaud 4-2 Kayla Hitch

Finale
Nicole Regnaud 5-4 Wendy Harper

Cherry Bomb International

Zaterdagavond werd in Fort Lauderdale (Florida, Amerika) de singletoernooien voor de Cherry Bomb International gespeeld, een Bronze-toernooi. De opkomst was enorm hoog, want bij de heren kwamen er meer dan 200 spelers op af. De titels gingen uiteindelijk naar de Nederlandse Amerikaan, Jules van Dongen en Dani Warmack.

Van Dongen, die in Nederland geboren is en nu woont in Amerika, ontwikkelt zich de afgelopen jaren enorm in het Amerikaanse dartcircuit en beloont zichzelf nu met een WDF-titel. Hij was op weg naar de finale o.a. te sterk voor Gary Mawson. In de finale noteerde hij een gemiddelde van 93,1 om met 6-4 te winnen van Danny Lauby. Een interessant feit daarbij was dat ‘The Dutch Dragon’ vrijdagavond ook al het warming-up toernooi won, door dezelfde tegenstander in de finale te verslaan. Dani Warmack bleef ongeslagen in het damestoernooi, zij versloeg Chris Cwalinski met 6-4 in de finale. De jeugdtitels gingen naar Aaja Jalbert en Kaden Anderson. Van Dongen, Warmack en Anderson kwalificeerden zich met deze titels voor de WDF World Masters later dit jaar in Assen, Jalbert had zich al eerder geplaatst.

Heren
Halve finales
Danny Lauby 5-4 Larry Butler
Jules van Dongen 5-2 Jesse Gore

Finale
Jules van Dongen 6-4 Danny Lauby

Dames
Halve finales
Dani Warmack 5-0 Sandy Haas
Cris Cwalinski 5-? Teresa Quan

Finale
Dani Warmack 6-4 Cris Cwalinski

Image courtesy of FOTO: Facebook Jules van Dongen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *