Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

WDF Weekoverzicht: Nederlands succes in Zweden

Afgelopen drie weken stonden er slechts 4 toernooien op het programma. In Australië werd een toernooi in de categorie ‘Bronze’ gespeeld, terwijl er in Zweden en Nieuw-Zeeland ‘Silver’-toernooien op het programma stonden. Lees hier meer.

John Wilkie Memorial

Op zaterdag 13 augustus stond het jaarlijkse John Wilkie Memorial op het programma, een toernooi in de categorie ‘Silver’. Een totaal van 59 heren 47 dames en 14 jeugdspelers kwamen op het evenement af. De grote afwezige was Haupai Puha, hij nam deel aan een World Series of Darts-toernooi. Ben Robb was daardoor de afgetekende favoriet. Hij leek ook eenvoudig de finale te halen, maar dat stak Johnny Tata een stokje voor. Hij versloeg ‘Big Rig’ met 4-3 en bereikte daarmee zijn eerste WDF-finale. Daarin trof hij Tahuna Irwin. In een spannende finale, moest de negende en beslissende leg de doorslag geven. Tata bleef het meest koel en pakte zo zijn allereerste WDF-titel.

Bij de dames was het opnieuw een finale tussen Wendy Harper en Nicole Regnaud. Dit keer trok Harper aan de langste eind met 5-2. Beide dames lijken zich via de Main Ranking te kwalificeren voor het aankomende WDF WK. Desi Mercer en Victoria Monaghan verloren in de halve finales. Jack Sheppard won het jeugdtoernooi door Bailey Day in de finale te verslaan.

Heren
Halve finales
Johnny Tata 4-3 Ben Robb
Tahuna Irwin 4-3 Craig Caldwell

Finale
Johnny Tata 5-4 Tahuna Irwin

Dames
Halve finales
Nicole Regnaud 4-1 Desi Mercer
Wendy Harper 4-0 Victoria Monaghan

Finale
Wendy Harper 5-2 Nicole Regnaud

Jeugdfinale
Jack Sheppard 5-2 Bailey Day

Swedish Open

Op zaterdag 20 augustus werd in Mälmo het ‘Silver’-gerankte Swedish Open afgewerkt. Verscheidene Nederlanders hadden zich ingeschreven. Zes Nederlanders wisten hun bord te winnen, waarvan Jelle Klaasen, Alexander Merkx en Chris Landman doorstoten naar de kwartfinales. Daarin viel het doek voor Klaasen, die met 4-2 werd verslagen door Kai Fan Leung. De speler uit Hong Kong vervolgde dat met opnieuw een 4-2 zege op Chris Landman in de halve finales. Aan de andere kant van het schema bleef Merkx over, na overwinningen op Martyn Turner en Dennis Nilsson. In een erg matige finale, waarin beide heren gemiddeldes noteerden van 70 en 71, was het Leung die zijn derde WDF-titel pakte in zijn carrière na een 5-1 zege op de Nederlander.

Bij de dames won Lorraine Winstanley haar eerste titel bij de WDF sinds de Slovak Open in 2020. In de halve finales versloeg ze Aileen de Graaf met 4-3, waarna Aletta Wajer haar ook niet kon verslaan. Wajer gooide nog finishes van 86 en 164 in de finale, maar uiteindelijke resulteerde het in een 5-3 overwinning voor Engelse.

Heren
Halve finales
Kai Fan Leung 4-2 Chris Landman
Alexander Merkx 4-1 Dennis Nilsson

Finale
Kai Fan Leung 5-1 Alexander Merkx

Dames
Halve finales
Aletta Wajer 4-2 Henriette Honore
Lorraine Winstanley 4-3 Aileen de Graaf

Finale
Lorraine Winstanley 5-3 Aletta Wajer

Swedish Classic

Op de zondag stond opnieuw een toernooi in de categorie ‘Silver’ op het programma in Mälmo, de Swedish Classic. Opnieuw was het een succesvol toernooi voor de Nederlanders. Vier Nederlanders behaalden hun bordfinale, Jelle Klaasen en Dennie Olde Kalter hielden hun goede niveau vast naar de halve finales. Klaasen versloeg eerder op de dag al Greg Ritchie en Diogo Portela, Olde Kalter rekende al af met Moreno Blom en David Pallett. In de halve finales strandde het schip voor ‘The Cobra’, Antony Allen won met 4-2 van de Nederlander. Olde Kalter bereikte wel de finale, hij kende geen problemen met Mike Gillet (4-1).

In de finale van de heren startten beide mannen erg scherp. Zo werden de eerste drie legs overtuigend gehouden. Olde Kalter deed dit in 13 en 15 darts, Allen hield zijn leg in 14 darts. In de vierde leg plaatste de Nederlander de eerste break van de partij, met een 16-darter kwam hij op een 3-1 voorsprong. Olde Kalter verzilverde de break vervolgens ook, waardoor hij op matchpoint kwam. Het leek een leg later al gebeurd te zijn, maar Olde Kalter miste 8 matchdarts. Allen deed nog iets terug door dubbel 8 te raken, maar zag in de zevende leg toch de titel naar de Nederlander gaan. Met een 16-darter pakte Olde Kalter zijn tweede WDF-titel!

Bij de dames mocht Aileen de Graaf zegevieren. De Nederlanders versloeg Rachna David (4-2) en Paula Jacklin (5-1) in haar laatste twee wedstrijden om de titel te pakken.

Heren
Halve finales
Anthony Allen 4-3 Jelle Klaasen
Dennie Olde Kalter 4-1 Mike Gillet

Finale
Dennie Olde Kalter 5-2 Anthony Allen

Dames
Halve finales
Paula Jacklin 4-3 Laura Turner
Aileen de Graaf 4-2 Rachna David

Finale
Aileen de Graaf 5-1 Paula Jacklin

Murray Bridge Classic

Op zondag 28 augustus stond in Australië het ‘Bronze’-toernooi Murray Bridge Classic op het programma. Een totaal van 49 heren en 13 dames stonden aan de oche om te strijden voor de titel in Murray Bridge. Peter Machin was bij de heren de nummer één geplaatste speler en dé favoriet voor de titel. Met ruime overwinningen was de Australiër dichtbij opnieuw een finale, maar toch ging het mis. Aaron Morrison, tevens een goede vriend van Machin, won met 4-1 en bereikte de finale. Daarin trof hij Brandon Weening. De 23-jarige was eerder in het toernooi al verantwoordelijk voor de uitschakeling van Jeremy Fagg. Alle legs leken in de finale met de darts mee te gaan, totdat Weening bij een 4-3 voorsprong een 16-darter produceerde voor de break en zo zijn allereerste WDF-titel pakte.

Bij de dames zorgde Melina van den Kieboom voor de verrassing. Ze versloeg Abbey Morrison in de halve finales met 4-3, waarna ook Lyn Morrison aan de kant werd gezet met 4-2. De laatstgenoemde was in de halve finales nog te sterk voor de topfavoriete Kym Mitchell.

Heren
Halve finales
Aaron Morrison 4-1 Peter Machin
Brandon Weening 4-2 Dwayne Wilson

Finale
Brandon Weening 5-3 Aaron Morrison

Dames
Halve finales
Lyn Morrison 4-3 Kym Mitchell
Melina van den Kieboom 4-3 Abbey Morrison

Finale
Melina van den Kieboom 4-2 Lyn Morrison

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *