Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

WDF Weekoverzicht: Oostenrijker pakt dubbel in Hongarije

Afgelopen weekend werden er twee WDF-toernooien georganiseerd in Hongarije. Een aantal Nederlanders reisden af voor de twee toernooien in de categorie ‘Bronze’. Lees hier meer.

Balaton Darts Masters

Afgelopen zaterdag stond in het Hongaarse Balatonlelle het ‘Bronze’-gerankte Balaton Masters op het programma. Een totaal van 136 heren, 28 dames, 34 jongens en 7 meisjes hadden zich ingeschreven voor het toernooi.

Vanaf de laatste 16 kan er WDF-punten verdiend worden in toernooien in de categorie ‘Bronze’. Van de acht geplaatste spelers lukte Laszlo Kadar, Jozsef Rucska, Sebastian Steyer en Ben Hazel niet. De nummer één geplaatste Kadar verloor bij de laatste 32 van de Nederlander Mark Tabak. Een ronde later wist hij ook te winnen van de Engelsman Scott Walters. De kwartfinales was het eindstation voor Tabak, Patrik Kovacs was te sterk. Moreno Blom bereikte ook de kwartfinales, waar Oostenrijker Hannes Schnier de Nederlander met 4-1 versloeg.

Kovacs en Schnier volgden dit op met een overwinning in de halve finales tegen respectievelijk Adrian Frim en Benjamin Pratnemer. Vooraf was Kovacs, in eigen land, de favoriet voor de titel. Echter was het Schnier die ijzersterk speelde en met een 5-1 overwinning in de finale zijn allereerste WDF-titel op zijn naam schreef.

Bij de dames won de nummer één geplaatste Veronika Ihász de titel. In de finale versloeg ze landgenote Nora Erdei met 5-?. Erdei schakelde in de halve finales nog knap de nummer twee geplaatste Jitka Cisarova uit. De jeugdtoernooien werden gewonnen door twee spelers uit Slowakije; Matej Cverha en Bibiana Bugyiova.

Heren
Halve finales
Patrik Kovacs 4-2 Adrian Frim
Hannes Schnier 4-2 Benjamin Pratnemer

Finale
Hannes Schnier 5-1 Patrik Kovacs

Dames
Halve finales
Veronika Ihász 4-0 Greta Tekauer
Nora Erdei 4-3 Jitka Cisarova

Finale
Veronika Ihász 5-2 Nora Erdei

Jongens finale
Matej Cverha 4-1 Andras Borbely

Meisjes finale
Bibiana Bugyiova 4-2 Hanna Rabakozi

Balaton Darts Classic

Afgelopen zondag stond er nog een ‘Bronze’-gerankt toernooi op het programma in Hongarije, namelijk de Balaton Classic. Hiervoor hadden 123 heren, 27 dames, 31 jongens en 7 meisjes zich ingeschreven om mee te streden om titels.

Opnieuw een toernooi in de categorie ‘Bronze’, waardoor er pas vanaf de laatste 16 punten kon worden verdient. Opnieuw lukte dit de nummer één geplaatste Laszlo Kadar niet. Daarnaast verloren ook geplaatste spelers als Jozsef Rucska, Patrik Kovacs, Gabor Takacs, Sebastian Steyer en Ben Hazel niet. Moreno Blom kende opnieuw een sterk dag. Met o.a. een 100+ bij de laatste 32 bereikte de Nederlander de halve finales.

In de halve finales trof hij net als zaterdag Hannes Schnier. Opnieuw resulteerde dit in een nederlaag, de Oostenrijker profiteerde optimaal van de missers op de dubbels van Blom. In de finale trof hij de Roemeen Daniel Racoveanu, die o.a. verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Patrik Kovacs. Het werd geen eerste WDF-titel voor de Roemeen, Schnier versloeg Racoveanu 5-4 in de finale en pakte zo de dubbel in Balatonlelle.

Bij de dames won Jitka Cisarova de titel. Het was opnieuw Nora Erdei die het moest doen met een tweede plaats. De jeugdtitels werden gewonnen door de nummer 1 geplaatste spelers; Andras Borbely en Krisztina Turai.

Heren
Halve finales
Daniel Racoveanu 4-1 Luke Ely
Hannes Schnier 4-2 Moreno Blom

Finale
Hannes Schnier 5-4 Daniel Racoveanu

Dames
Halve finales
Nora Erdei 4-3 Anna Votavova
Jitka Cisarova 4-0 Katarina Griffe

Finale
Jitka Cisarova 5-1 Nora Erdei

Jongens finale
Andras Borbely 4-2 Zsombor Baranyi

Meisjes finale
Krisztina Turai 4-3 Bibiana Bugyiova

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *