Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Patrick Maat - Catalonia Open 2022

WDF Weekoverzicht: Patrick Maat pakt eerste titel

Waar in de afgelopen drie weken slechts vier toernooien op het programma stonden, werd er afgelopen weekend vier toernooien afgewerkt. Twee in Catalonië, twee in Australië. Lees er hier meer over.

Van Diemen Classic

Zaterdag stond op het Australische eiland Tasmanië de Van Diemen Classic op het programma. Veel is er niet bekend over de uitslagen, wel zijn de winnaars bekend. Peter Machin wist opnieuw een toernooi te winnen en lijkt daarmee af te stevenen naar een plaats op het WDF WK via de Main Ranking. In de finale versloeg hij de 28-jarige Steve Fitzpatrick met 5-2 door een gemiddelde van 95,28 te noteren.

Bij de dames bleek Tereasa Morris de sterkste. In de finale versloeg ze landgenote Lee-Anne Faulkner met 4-2 en verdiend daarmee een plaats op de WDF World Masters in december.

Herenfinale
Peter Machin 5-2 Steve Fitzpatrick

Damesfinale
Tereasa Morris 4-2 Lee-Anne Faulkner

Catalonia Open

Zaterdag stond het jaarlijkse Catalonia Open op het programma, een toernooi in de categorie ‘Bronze’. Een totaal van 220 heren en 47 dames kwamen op het toernooi af. Bij de geplaatste spelers bij de heren zaten twee Nederlanders, Moreno Blom en Alexander Merkx. Beide spelers wisten de laatste 16 te behalen net als Patrick Maat, Martin Jongen en Ricardo Ham. Merkx en Maat wisten beide door te stoten naar de halve finales. Daarin wist Maat met 4-3 te winnen van regerend kampioen Andy Baetens, terwijl Merkx weinig problemen had met Mike Gillet; 4-0.

In de finale begon Maat erg sterk, zo won hij de eerste twee legs van de wedstrijd. In de derde leg kwam Merkx ook op het scorebord, maar kon dat niet doorzetten naar het resterende gedeelte van de finale. ‘The Great’ miste te veel dubbels, waar Maat optimaal van profiteerde en de laatste drie legs van de partij won voor een 5-1 overwinning. De Zwollenaar won zo zijn eerste WDF-titel uit zijn carrière.

Bij de dames won de Belgische Patricia de Peuter haar eerste WDF-titel sinds het winnen van de Europe Cup Singles in 2012. In de finale versloeg ze de Noorse Ramona Eriksen met 4-3. De beste Nederlander was Kerstin de Vries met een halve finale plaats. In de kwartfinales versloeg ze nog knap Paula Jacklin met 4-2.

Heren
Halve finales
Patrick Maat 4-3 Andy Baetens
Alexander Merkx 4-0 Mike Gillet

Finale
Patrick Maat 5-1 Alexander Merkx

Dames
Halve finales
Patricia de Peuter 4-2 Kerstin de Vries
Ramona Eriksen 4-2 Merete Kjaer

Finale
Patricia de Peuter 4-3 Ramona Eriksen

Tasmanian Darts Classic

Zondag stond in Tasmanië het tweede WDF-toernooi dit weekend op programma, de Tasmanian Darts Classic. Opnieuw bleven de twee spelers over die zaterdag ook tegenover elkaar stonden. Dit keer was Steve Fitzpatrick de sterkste, in een beslissende leg versloeg hij Peter Machin.

Bij de dames bereikte Lee-Anne Faulkner opnieuw de finale en mocht het daarin opnemen tegen Emma Watkins. Faulkner wist dit keer wel de finale te winnen, met een 4-1 overwinning pakte ze haar eerste WDF-titel uit haar carrière.

Herenfinale
Steve Fitzpatrick 5-4 Peter Machin

Damesfinale
Lee-Anne Faulkner 4-1 Emma Watkins

FCD Anniversary Open

Zondag stond het tweede toernooi op het programma in Catalonië, waar 169 heren en 41 dames op af kwamen. De geplaatste Alexander Merkx en Moreno Blom eindigden hun weekend in mineur, beide verloren al in de beginrondes van het toernooi. Geen punten voor hen. Zes Nederlanders lukten dat wel; Erik van Rijswijk, Roy Gokoel, Ricardo Ham, Roemer Mooijman, Martin Jongen en Kay Smeets. Smeets stootte zelfs door naar de halve finales. Dit lukte Andy Baetens en Mike Gillet voor de tweede keer dit weekend. De laatste halve finalist was Shane McGuirk. Uiteindelijk bereikte hij ook de finale na een zege op Gillet, net als regerend kampioen Baetens.

In de finale gingen de eerste drie legs met de darts mee. In de vierde leg plaatste Baetens de break en verzilverde die met een 81-finish in 12 darts voor een 4-1 voorsprong. Toch wist de Belg de finale niet naar zich toe te trekken. De Ier won de laatste 4 legs op een rij in 18,15,20 en 14 darts voor allereerste WDF-titel.

Bij de dames werd het een finale tussen twee dames uit Zweden, Maud Jansson tegen Anna Forsmark. In een spannende finale was het Jansson die aan het langste eind trok en met 4-3 won. Jansson was in de halve finale al te sterk voor Paula Jacklin, terwijl Forsmark de beste Nederlandse versloeg bij de laatste 4; Priscilla Steenbergen.

Heren
Halve finales
Andy Baetens 4-0 Kay Smeets
Shane McGuirk 4-1 Mike Gillet

Finale
Shane McGuirk 5-4 Andy Baetens

Dames
Halve finales
Maud Jansson 4-2 Paula Jacklin
Anna Forsmark 4-1 Priscilla Steenbergen

Finale
Maud Jansson 4-3 Anna Forsmark

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *