Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Paul Lim

WDF Weekoverzicht: Paul Lim dichtbij terugkeer naar Lakeside

Afgelopen weekend werd op drie verschillende continenten WDF-toernooien afgewerkt. Onder meer Beau Greaves, Neil Duff en Paul Lim mochten zegevieren. Lees hier meer.

Mongolian Open

Afgelopen donderdag stond in Ulaanbataar het ‘Bronze’-gerankte Mongolian Open op het programma. Een totaal van 196 heren, 105 dames en 21 jeugdspelers deden een poging om één van de titels op hun naam te schrijven.

Paul Lim was de nummer één geplaatste speler, maar kreeg met Nitin Kumar, Yuanjun Liu, Alain Abiabi, Haruki Muramatsu, Xicheng Han en Royden Lam flinke concurrentie. In de halves finales nam Lim het op tegen Kumar, terwijl Abiabi het opnam tegen Liu voor een plaats in de finale. Kumar wist Lim te verslaan door een gemiddelde van 95 te produceren; 4-2. In de andere halve finale trok Abiabi aan het langste eind door Liu met 4-1 aan de kant te zetten.

Kumar begon sterk aan de finale, met finishes van 0.a. 96 en 98 won de Indiër de eerste drie legs. Abiabi vocht zich mede door een 14-darter terug naar 3-2, maar miste een grote kans om de wedstrijd in evenwicht te brengen. Kumar profiteerde, met een 16-darter brak hij terug waarna hij met een 74-finish de finale met 5-2 naar zich toe trok. Een eerste WDF-titel voor Kumar is een feit.

Bij de dames en jeugd bleven de thuis in Mongolië. Door een vorege uitschakeling van Mikuru Suzuki in de groepsfase profiteerde Gantsetseg Erdenbileg en greep de titel, door in de finale met 4-2 af te rekenen met Erdenechimeg Dondov. In het jeugdtoernooi was de 14-jarige Telmen Maidar de sterkste, hij versloeg Batbold Jadambaa met 3-1 in de finale.

Heren
Halve finales
Nitin Kumar 4-2 Paul Lim
Alain Abiabi 4-1 Yuanjun Liu

Finale
Nitin Kumar 5-2 Alain Abiabi

Dames
Halve finales
Gantsetseg Erdenbileg 4-3 Tsengelsuren Ishdorj
Erdenechimeg Dondov 4-2 Bolormaa Batsuuri

Finale
Gantsetseg Erdenbileg 4-2 Erdenechimeg Dondov

Jeugdfinale
Telmen Maidar 3-1 Batbold Jadambaa

Ulaanbataar Open

Afgelopen vrijdag stond in Mongolië het tweede WDF-toernooi op het programma, opnieuw in de categorie ‘Bronze’. Een totaal van 187 heren, 99 dames en 22 jeugdspelers begonnen aan het toernooi.

De 70-jarige Paul Lim liet opnieuw uitstekend spel zijn, dat resulteerde opnieuw in een halve finale. Daarin trof hij de runner-up van donderdag, Alain Abiabi. Abiabi kwam 2-1 voor, maar zag Lim de laatste drie legs winnen om zo de finale te halen. Daarin nam hij het op tegen Royden Lam. Hij was zijn halve finale te sterk voor de Mongoolse Yesuntumur Gantumur; 4-1.

In de finale bleek al snel dat Lam zijn niveau niet kon halen, mede door gemiste dubbels. Hierdoor greep Lim de eerste drie legs van de partij, met o.a. een 74-finish en een 16-darter. In de vierde leg kwam Lam in 20 pijlen op het scorebord, uiteindelijk werd dat ook zijn enige leg in de finale. Lim trok de laatste twee legs in 13 en 17 pijlen naar zich en verdedigde daarmee met succes zijn titel in Mongolië. ‘The Singapore Slinger’ is nu erg dichtbij een terugkeer naar Lakeside eind november.

Bij de dames revancheerde Suzuki zich van een hele matige donderdag. De Japanse greep haar eerste WDF-titel van 2024 door Oyun-Erdene Narantsetseg met 4-0 te verslaan in de finale. Bij de jeugd won Telmen Maidar de dubbel. In de halve finales noteerde de 14-jarige een gemiddelde van 100, terwijl hij in de finale eindigde op een gemiddelde van 90 bij een 3-1 overwinning op Batbold Jadambaa.

Heren
Halve finales
Paul Lim 4-2 Alain Abiabi
Royden Lam 4-1 Yesuntumur Gantumur

Finale
Paul Lim 5-1 Royden Lam

Dames
Halve finales
Mikuru Suzuki 4-1 Daritsetseg Burenjargal
Oyun-Erdene Narantsetseg 4-3 Baatar Tsend

Finale
Mikuru Suzuki 4-0 Oyun-Erdene Narantsetseg

Jeugdfinale
Telmen Maidar 3-1 Batbold Jadambaa

International Youth Challenge

Afgelopen zaterdag werd de tweede International Youth Challenge van 2024 georganiseerd, dit keer in Hongarije. Een totaal van 63 jongens en 10 meisjes speelden mee voor de titels en belangrijke WDF-punten richting kwalificatie voor het WDF WK.

Bij de jongens won de Hongaarse Robert Vadas alweer zijn derde titel van 2024. In de halve finale versloeg hij de Duitse Noah Hanfland met 4-0. In de finale nam hij het op tegen de Oostenrijker Arthur Schütz. Schütz kwam 3-0 voor in de finale, maar kon de partij uiteindelijk niet naar zich toe trekken. Vadas kwam helemaal terug en wist met een 17-darter de finale met 5-4 te winnen.

In het meisjestoernooi was er Duits succes. Marie Huber versloeg in zowel de halve finales als de finale een Hongaarse tegenstander. In de halve finale trok ze in een beslissende leg aan het langste eind tegen Krisztina Turai. In de finale bleek Huber uiteindelijk met 4-2 te sterk zijn voor Hanna Rabaközi.

Jongens
Halve finales
Arthur Schütz 4-3 Balazs Szotak
Robert Vadas 4-0 Noah Hanfland

Finale
Robert Vadas 5-4 Arthur Schütz

Meisjes
Halve finales
Marie Huber 3-2 Krisztina Turai
Hanna Rabaközi 3-1 Ida Erika Hansen

Finale
Marie Huber 4-2 Hanna Rabaközi

England National Singles

Zaterdag stond in het Engelse Ilfracombe het ‘Silver’-gerankte England National Singles op het programma, waarbij 106 heren en 42 dames zich hadden ingeschreven. Bij de heren waren Neil Duff, Moreno Blom, Anthony Allen en Martyn Turner waren de top vier geplaatste spelers. Slechts één van deze spelers wist voorbij de laatste 32 te komen, dat was Nederlander Blom. Hij stoomde na overwinningen op Tavis Dudeney (4-3), Jenson Walker (4-3), Andy Aspinall en Ryan Hogarth (4-3) door naar de halve finales.

In de halve finale nam Blom het op tegen de Engelse Callum Francis, die in de halve finales Matthew Edgar met 4-3 versloeg. Een finale zat er niet in voor Blom, een ijzersterke Francis versloeg hem met 5-2 inclusief een 158-finish. Aan de andere kant van het schema was het Dave Ladley die verrassend de finale bereikte. Hij versloeg o.a. Neil Duff (4-2), James Beeton (4-3) en Mark Graham (5-1) op weg naar de finale.

De finales stonden zondag op het programma. In de herenfinale tussen Ladley en Francis ging het lang gelijk op. Ladley nam een 4-2 voorsprong in de finale, maar zag daarna een ijzersterke eindfase van Francis. Francis won vier legs o peen rij in 14,18,16 en 14 darts om zo zijn allereerste WDF-toernooi wist te winnen.

Bij de dames greep Beau Greaves de dubbel. In de finale versloeg ze Deta Hedman met 6-3 om voor de tweede keer deze titel op haar naam te schreven. Anca Zijlstra wist knap de halve finales te bereiken, mede door een overwinning op Rhian O’Sullivan in de kwartfinales.

Heren
Halve finales
Dave Ladley 5-1 Mark Graham
Callum Francis 5-2 Moreno Blom

Finale
Callum Francis 6-4 Dave Ladley

Dames
Halve finales
Beau Greaves 5-0 Eleanor Cairns
Deta Hedman 5-1 Anca Zijlstra

Finale
Beau Greaves 6-3 Deta Hedman

England Open

Zondag stond een ander ‘Silver’-gerankt toernooi op het programma in het Verenigd Koninkrijk, namelijk het prestigieuze England Open. Een totaal van 96 heren, 40 dames, 13 jongens en 7 meisjes hadden zich ingeschreven om een gooi te doen naar één van deze titels. Net als zaterdag waren Neil Duff, Moreno Blom, Anthony Allen en Martyn Turner de top 4 geplaatste spelers. Alle vier spelers bereikten de laatste 32, waarbij Blom genoegen moest nemen met een plaats bij de laatste 16 en bereikte de nummer één geplaatste Duff de halve finales.

De halve finales stonden zondagavond op finaleprogramma op het podium. Duff versloeg daarin Mark Graham met 5-1, die voor de tweede keer dit weekend de halve finales behaalde. Aan de andere kant van het schema was Callum Francis die voor de dubbel ging in Ilfracombe. Francis versloeg Matt Knowles met 5-1 in de andere halve finale.

Duff begon ijzersterk aan de finale, hij won de eerste drie legs in 15,14 en 14 pijlen. In de vierde leg kwam Francis ook op het scorebord met een knappe 99-finish. Daarna was het toch Duff die met finishes van 60 en 68 verder uitliep naar een 5-1 voorsprong. Francis wist na gemiste matchdarts van Duff nog wel terug te breaken naar 5-2. De Engelsman verzilverde de break vervolgens ook, waardoor het 5-3 werd. Een leg later maakte Duff het nu wel in zijn eigen leg af, met een 14-darter trok de Noord-Ier de finale met 6-3 naar zich toe.

Bij de dames greep Beau Greaves de dubbel. De Engelse gunde Rhian O’Sullivan geen enkele leg in de finale; 6-0. De jeugdtoernooien werden gewonnen door Thomas Banks en Ruby Grey.

Heren
Halve finales
Neil Duff 5-1 Mark Graham
Callum Francis 5-1 Matt Knowles

Finale
Neil Duff 6-3 Callum Francis

Dames
Halve finales
Beau Greaves 5-0 Rebecca Brouse
Rhian O’Sullivan 5-1 Deta Hedman

Finale
Beau Greaves 6-0 Rhian O’Sullivan

Jongens finale
Thomas Banks 5-4 Jenson Walker

Meisjes finale
Ruby Grey 5-2 Sophie McKinlay

Burns Club Centenary Classic

Afgelopen zondag werd in Australië de eerste editie van het ‘Silver’-gerankte Burns Club Centenary Club georganiseerd. Een totaal van 39 heren en 9 dames kwamen op het WDF-toernooi af. Bij de heren waren Peter Machin, Danny Porter, Brandon Weening en Aaron Morrison de top vier geplaatste spelers. Alleen Morrison lukte het niet om de halve finales te bereiken, hij verloor in de kwartfinales met 4-0 van Howard Jones.

In de halve finales wist Jones nogmaals te verrassen, hij versloeg Peter Machin in een beslissende leg. Danny Porter won de andere halve finale waarin hij met 5-2 te sterk was voor Brandon Weening. Porter begon ijzersterk aan de finale door mede dankzij een 11-darter een 3-0 voorsprong te pakken. Daarna gingen er 5 legs met de darts mee, waardoor er een 5-3 tussenstand op het scorebord stond. Jones wist met een 14-darter terug te breaken, waarna hij zijn eigen leg hield in hetzelfde aantal pijlen voor 5-5. Een bizarre ontknoping volgde. Jones stond na 15 pijlen op tops, maar kreeg geen kans meer voor de titel. Porter produceerde een waanzinnige 128-finish om de finale toch nog naar zich toe te trekken.

Bij de dames won de nummer één geplaatste Kym Mitchell de titel. Hiervoor versloeg ze Abbey Morrison met 4-1 in de halve finales en Amanda Loch met 5-2 in de finale. Mitchell pakte hiermee belangrijke rankingpunten richting Lakeside-kwalificatie.

Heren
Halve finales
Howard Jones 5-4 Peter Machin
Danny Porter 5-2 Brandon Weening

Finale
Danny Porter 6-5 Howard Jones

Dames
Halve finales
Kym Mitchell 4-1 Abbey Morrison
Amanda loch 4-2 Lyn Morrison

Finale
Kym Mitchell 5-2 Amanda Loch

Image courtesy of FOTO: Bahrain International Circuit
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *