Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

WDF Weekoverzicht: Pruim en Wilkinson verrassen met titels

Afgelopen weekend werden op het Isle of Man twee WDF-toernooien georganiseerd, met uiteindelijk zes verschillende winnaars. Lees hier alles terug.

Isle of Man Masters

Donderdagavond begonnen 252 heren en 50 dames aan het ‘Silver’-gerankte Isle of Man Masters. Vanaf de laatste 32 konden er wederom punten verdiend worden voor verschillende WDF Rankings. Moreno Blom wist als enige Nederlander in de punten te komen. Met overwinningen op o.a. Lee Shewan en Ryan Hogarth, werd de kwartfinales gehaald waarin de Ier Ciaran Teehan uiteindelijk te sterk was met 4-1.

Een finale kwam er niet Teehan, bij de halve finales moest hij zich meerdere erkennen in de nummer één geplaatste Neil Duff. Hij was eerder op de avond ook al te sterk voor Jeff Smith en James Beeton. In de finale mocht hij het zondagavond opnemen tegen Carl Wilkinson. Hij wist o.a. Paul Hogan en Antony Allen te verslaan op weg naar de finale.

De finale bleef van het begin tot eind erg spannend. Duff wist direct in de eerste leg te breaken, maar vergat vervolgens zijn eigen leg te houden. De Noord-Ier miste vier pijlen op tops, waardoor Wilkinson via dubbel 10 meteen terugbrak. Alle legs die daarop volgden gingen met de darts mee. In de beslissende negende leg produceerde Wilkinson scores van 100-177-140 om 84 over te houden na 9 pijlen. Deze finish wist de Engelsman via dubbel 11 uit te gooien en schreef zo zijn tweede WDF-titel op zijn naam.

Bij de dames zegevierde Beau Greaves voor de tweede keer dit jaar op het WDF-circuit. Na haar winst in de Dutch Open, kon ook niemand haar verslaan in Douglas tijdens de Isle of Man Masters. In de finale versloeg ze Sophie McKinlay met 5-1, waarin beide dames niet hun beste spel lieten zien.

Heren
Halve finales
Neil Duff 4-2 Ciaran Teehan
Carl Wilkinson 4-1 Antony Allen

Finale
Carl Wilkinson 5-4 Neil Duff

Dames
Halve finales
Beau Greaves 4-1 Lorraine Hyde
Sophie McKinlay 4-2 Eleanor Cairns

Finale
Beau Greaves 5-1 Sophie McKinlay

Isle of Man Classic

Vrijdagmiddag begonnen 280 heren en 50 dames aan het ‘Silver’-gerankte Isle of Man Classic. Net als donderdag was de laatste 32 de ronde die gehaald moest worden om punten bij te schrijven voor de rankings. Moreno Blom haalde wederom de kwartfinales, maar was dit keer niet de beste Nederlander van de dag. Michael Busscher wist de halve finales te halen, nadat hij Blom versloeg in de kwartfinales en Barry Copeland had verslagen bij de laatste 16. Een finale zat er net niet in voor Busscher, bij de laatste 4 was de tiener Lewis Bell uit Jersey in een beslissende leg te sterk. Bell versloeg Duff met 4-1 in de kwartfinales.

Zondagmiddag trof Bell de Schot Jim McEwan in de finale. De winnaar van MODUS Super Series 5 versloeg op weg naar de finale onder meer Mark Barilli, Antony Allen en Darren Webster. McEwan begon voortvarend aan de finale, met legs in twee keer 15 pijlen en in 16 en 17 pijlen voor een 4-0 voorsprong. Bell deed nog wel iets terug door twee legs te winnen, maar zag McEwan met een prachtige 144-finish de titel pakken.

Bij de dames wist Vicky Pruim te verrassen. Nadat ze Deta Hedman vrijdag had verslagen in de halve finales met 4-0, wist ze zondagmiddag in de finale te winnen van Beau Greaves. Greaves kwam 4-2 voor in de finale, maar kon de finale toch niet naar zich toe trekken. Met knappe finishes van 83 en 92 won de Belgische Zweed haar eerste WDF-titel sinds 2017! Lewis Bell mocht wel zegevieren bij de jeugd, hij won het jongenstoernooi. Bij de meisjes trok Sophie McKinlay aan het langste eind door de finale met 3-0 en een gemiddelde van 89 te winnen.

Heren
Halve finales
Lewis Bell 4-3 Michael Busscher
Jim McEwan 4-2 Darren Webster

Finale
Jim McEwan 5-2 Lewis Bell

Dames
Halve finales
Beau Greaves 4-1 Jo Clements
Vicky Pruim 4-0 Deta Hedman

Finale
Vicky Pruim 5-4 Beau Greaves

Meisjes finale
Sophie McKinlay 3-0 Iyla Leightley

Jongens finale
Lewis Bell 4-2 Alfie Busby

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *