Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Haupai Puha

WDF Weekoverzicht: Puha en Teinaki naar WDF WK 2024

Afgelopen weekend stond slechts één WDF-toernooi op het programma, maar meteen wel een hele belangrijke. In Nieuw Zeeland werd een ‘Gold’-toernooi gespeeld, waarbij de winnaars van het heren- en damestoernooi zich automatisch kwalificeerden voor het WDF WK van 224. Lees hier meer.

New Zealand Open

In Motueka begonnen afgelopen zondag 220 heren en 106 dames aan het ‘Gold’-gerankte New Zealand Open. Bij de heren was Haupai Puha de grote favoriet voor de eindzege. Ben Robb en Warren Parry waren niet aanwezig, aangezien zij deel namen aan de World Cup of Darts voor Nieuw-Zeeland. Outsiders voor de titel waren de Australiër Peter Machin, Tahuna Irwin, Darren Herewini en Jonathan Tata.

Allemaal wisten ze minimaal de laatste 32 te halen. Dit bleek het eindstation te zijn voor Tata, hij verloor van een ijzersterke Warren Taylor die het vervolgens tot de halve finales reikte. Van Irwin (verloor met 4-3 van Hadyn Garing) en Machin (verloor met 4-3 van Darren Herewini) moest we een ronde later afscheid nemen.

Het waren vervolgens Puha en Herewini die tegenover elkaar stonden in de finale. Puha versloeg Brian Corbett met 5-3 in de finale, terwijl Herewini had afgerekend met Warren Taylor met 5-2. Puha trok de finale ook eenvoudig naar zich toe, met een 6-1 overwinning gaan we ‘Hopes’ eind 2024 ook zien op het WDF WK.

In het damestoernooi verraste Mary-Anne Teinaki, de Nieuw-Zeelandse piekte op het juiste moment. Met overwinningen op o.a. de nummer 1 geplaatste Wendy Harper en Desi Mercer bereikte ze de finale. In de finale trof ze de Australische Kym Mitchell, die in de halve finale Nicole Regnaud uitschakelde met 4-3. Ook in de finale moest er een beslissende leg aan te pas komen, maar het was Teinaki die de dubbel 6 raakte en zo niet alleen haar allereerste WDF-titel op haar naam schreef maar ook een ticket voor het WDF WK van 2024 boekte.

Heren
Halve finales
Haupai Puha 5-3 Brian Corbett
Darren Herewini 5-2 Warren Taylor

Finale
Haupai Puha 6-1 Darren Herewini

Dames
Halve finales
Mary-Anne Teinaki 4-2 Desi Mercer
Kym Mitchell 4-3 Nicole Regnaud

Finale
Mary-Anne Teinaki 5-4 Kym Mitchell

Image courtesy of FOTO: Dartplayers Australia Facebook
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *