Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Ben Robb

WDF Weekoverzicht: Robb en Harper zegevieren

Afgelopen weekend stond er slechts één WDF-rankingtoernooi op het programma. In Nieuw-Zeeland konden spelers deelnamen aan een toernooi in de categorie ‘Silver’. Lees hier meer.

Taranaki Open

Afgelopen zaterdag kwamen 73 heren en 19 dames af op het ‘Silver’-gerankte Taranaki Open in New Plymouth. Er werd eerst gestart in een poulefase, waarna de beste spelers doorgingen naar de knock-outfase.

Bij de heren waren de ‘Big Two’ allebei aanwezig, Haupai Puha en Ben Robb. Beide heren bereikten gemakkelijk de kwartfinales. Daarin spelen ze allebei een beslissende leg om de halve finales te halen. Robb versloeg Stu Irwin 4-3, terwijl Puha uitgeschakeld werd door Craig Caldwell die met dezelfde cijfers won. Robb behaalde vervolgens ook de finale na een 4-0 overwinning op Johnny Tata. Aan de andere kant van het schema streden Caldwell en Tahuna Irwin op een plaats in de finale. In een beslissende leg was het Irwin die zijn tweede WDF-finale op een rij behaalde.

Irwin, die de finale van de John Wilkie Memorial nipt met 5-4 verloor, kwam opnieuw tot een beslissende leg in de finale van de Taranaki Open tegen ‘Big Rig’. Wederom ging het verkeerd voor de 25-jarige, Robb won de finale met 5-4 en ontkroonde daarmee Irwin als regerend kampioen.

Bij de dames blijft Wendy Harper maar winnen. De Nieuw-Zeelandse pakte alweer haar derde titel van 2022 en stijgt zo naar een derde plaats in de WDF Main Ranking. In de finale versloeg Victoria Monaghan met 5-3. Nicole Regnaud viel wat tegen, ze verloor in de kwartfinales met 4-1 van Mihi Awatere.

Heren
Halve finales
Tahuna Irwin 4-3 Craig Caldwell
Ben Robb 4-0 Johnny Tata

Finale
Ben Robb 5-4 Tahuna Irwin

Dames
Halve finales
Wendy Harper 4-2 Chrissy Hay
Victoria Monaghan 4-3 Mihi Awatere

Finale
Wendy Harper 5-3 Victoria Monaghan

Image courtesy of FOTO: Dartplayers Australia Facebook
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *