Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Robert Owen

WDF Weekoverzicht: Robert Owen naar WK

Afgelopen weekend stond er slechts één WDF-toernooi op het programma, maar wel een belangrijke; een ‘Gold’-toernooi in Engeland. Lees hier meer of het toernooi.

England Classic

Zaterdag startte het ‘Gold’-gerankte England Classic in Ilfracombe. Een totaal van 158 heren en 61 dames hadden zich ingeschreven om deel te nemen aan het toernooi, waaronder verscheidene Nederlanders. Voor Richard Veenstra zat het toernooi er snel op, hij verloor in zijn eerste ronde en kon geen punten bijschrijven op de ranking. Geplaatste spelers als Scott Marsh, Ben Hazel, Diogo Portela, Rhys Hayden, John Scott, Mike Warburton en Francesco Raschini behaalden ook geen punten.

Dit deden twee Nederlanders wél: Chris Landman en Moreno Blom. Beide heren bereikten de kwartfinales, wat het eindstation was voor Landman. Hij verloor met 4-1 van Graham Hall. Blom wist zijn kwartfinale wel te winnen, hij versloeg na Jim McEwan ook Kai Fan Leung met 4-2. De overige halve finalisten waren de 20-jarige Daniel Perry en Robert Owen.

De halve finales en de finale voor de heren en dames stonden zondagmiddag op het programma op het hoofdpodium. In een matige halve finale was Perry met 5-3 te sterk voor Blom, terwijl in de andere halve finale Owen de finale behaalde. Hij versloeg met 5-3 Hall.

In de finale begon Perry als beste door de eerste twee legs te pakken. Owen herstelde snel de zaken en kwam op gelijke hoogte bij 2-2. Met een 120-finish pakte de Welshmen zelfs de voorsprong. Dankzij een 14-darter breidde Owen de voorsprong uit door zijn vierde leg op een rij te winnen. De break werd ook verzilverd, in 16 darts kwam ‘Stack Attack’ op matchpoint; 5-2. Toch gaf Perry niet zo maar op. Met legs in 17,16 en 21 darts dwong de Engelsman zelfs een beslissende leg af. Perry begon scorend als betere speler en stond na 9 pijlen op 141. Echter miste Parry de single 18 op een 86-finish om naar de bull te mogen. Dit werd keihard afgestraft. Owen bleef koel en pakte met een 64-finish het WK-ticket! De vraag is of hij echter gaat spelen. Owen staat momenteel ook op een virtuele WK-plek bij de PDC, hij staat in de top 2 van de Challenge Tour Order of Merit.

Bij de dames was Beau Greaves opnieuw onverslaanbaar. In de finale versloeg ze Lisa Ashton met maar liefst 5-0. Anca Zijlstra verloor in de kwartfinales in een beslissende leg van Winstanley, terwijl Aletta Wajer ook belangrijke punten pakte, richting het WDF WK, door de laatste 16 te bereiken.

Heren
Halve finales
Daniel Perry 5-3 Moreno Blom
Robert Owen 5-3 Graham Hall

Finale
Robert Owen 6-5 Daniel Perry

Dames
Halve finales
Beau Greaves 4-1 Maria O’Brien
Lisa Ashton 4-3 Lorraine Winstanley

Finale
Beau Greaves 5-0 Lisa Ashton

Jongensfinale
Luke Littler 5-4 Jenson Walker

Meisjesfinale
Paige Pauling 3-2 Amy Evans

Image courtesy of FOTO: Christopher Dean (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *