Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Laszlo Kadar

WDF Weekoverzicht: Roemeen doet goede zaken

Afgelopen weekend stond er één toernooi op het programma voor de WDF, de Apatin Open. De elfde editie van het toernooi in Servië werd dit weekend gespeeld. Lees hier meer.

Apatin Open

Er was toch wel redelijk veel belangstelling voor dit toernooi. In totaal deden 76 heren, 15 dames, 8 jongens en twee meisjes een gooi naar de titel. Bij de heren was de Italiaan Fransesco Raschini de nummer één geplaatste speler, maar moest zijn hoofd buigen bij de laatste 16. De Serviër Oliver Ferenc versloeg hem met 4-0 en stoomde vervolgens ook door naar de finale. Aan de andere kant van het speelschema bleek de Roemeen Laszlo Kadar de sterkste te zijn. In een spannende finale kwam Ferenc op een 5-3 voorsprong, maar kon de titel toch niet binnenslepen in eigen land. Kadar won de laatste drie legs en pakte zo zijn allereerste WDF-titel. Hiermee stijgt hij naar plaats 13 in de algemene WDF-ranking. Ook neemt hij de eerste plaats in de Oost-Europese Ranking over van Sebastian Steyer, waar hij nu 30 punten los staat. Met nog drie Oost-Europese toernooien te gaan, is de Roemeen dichtbij een WK-debuut.

Bij de dames wist Veronika Ihász voor de zesde keer op een rij de Apatin Open te winnen. In de halve finales produceerde de Hongaar een whitewash op de Iraanse Mozhgan Rahmani en in de finale gaf ze slechts één leg weg aan haar landgenoot Adrienn Vegso; 6-1.

Bij de jeugd werd er maar één toernooi gespeeld. Vanwege te weinig aanmeldingen bij de meisjes, deden de twee ingeschreven meisjes mee bij de jongens. Uiteindelijk kwam er een nieuwe winnaar, de Hongaar András Borbély schreef het toernooi om zijn naam. Hij versloeg in de finale Bálazs Pazonyi 5-1, die opnieuw dit jaar een finale verliest. De 16-jarige Borbély plaatst zich hiermee voor de WDF World Masters.

Bekijk hieronder alle uitslagen.

Heren
Kwartfinales
Oliver Ferenc 4-3 Lehel Káman
János Végso 4-1 Zlatko Vasic
Laszlo Kadar 4-3 Pero Ljubic
Gabor Takacs 4-3 Patrik Kovacs

Halve finales
Oliver Ferenc 5-4 János Végso
Laszlo Kadar 5-0 Gabor Takacs

Finale
Laszlo Kadar 6-5 Oliver Ferenc

Dames
Halve finales
Adrienn Végso 5-2 Tamara Kovacs
Veronika Ihász 5-0 Mozhgan Rahami

Finale
Veronika Ihász 6-1 Adrienn Végso

Jeugd
Finale
András Borbély 5-1 Balázs Pazonyi

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *