Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Connor Scutt - PDC World Championship 2023

WDF Weekoverzicht: Scutt naar Lakeside, Van Schie doet goede zaken

Afgelopen weekend stonden er twee belangrijke WDF-toernooien op het programma in Denemarken. Connor Scutt en Beau Greaves wisten het ‘Gold’-event te winnen en plaatsten zich daarmee automatisch voor het WDF WK 2024. Lees hier meer over beide toernooien.

Denmark Open

Zaterdag stond het ‘Gold’-gerankte Denmark Open op het programma in Esbjerg, waarbij de winnaars van het heren- en damestoernooi zich automatisch kwalificeerden voor het aankomende WDF WK. Hierdoor waren de deelnemersaantallen ook erg hoog; 311 heren, 94 dames en 26 jeugdspelers. Vanaf de laatste 64 konden er punten verdiend worden voor de WDF Rankings. Een totaal van zeven Nederlanders wisten in het herentoernooi minimaal deze ronde te bereiken. Echter was er slechts één Nederlander die verder kwam dan de laatste 32. Wesley Plaisier, Christian Kist, Alexander Merkx en Roemer Mooijman verloren allemaal bij de laatste 32. Jimmy van Schie bereikte het podiumprogramma op de zaterdag door o.a. te winnen van Mike Gillet (4-3) en Francois Schweyen (4-2).

Op het podium wist Van Schie ook te winnen van Dennis Nilsson (4-1) en David Davies (4-2) door o.a. vier 100+ finishes te gooien. In de finale voor het Lakeside-ticket trof hij ex-PDC-tourkaarthouder Connor Scutt. Hij was verantwoordelijk voor de uitschakeling van o.a. Benjamin Pratnemer (4-1), Brian Raman (4-3) en Mark Graham (5-3). Van Schie wist de eerste leg te winnen, maar daarna was het de ‘Connor Scutt Show’. Van Schie vond de benodigde triples niet meer en begon ook teveel te missen op de dubbels. ‘The Sniper’ won zes legs op rij in 10,14,18,16,15 en 15 darts om zich te verzekeren van een terugkeer naar Lakeside.

Bij de dames greep Beau Greaves de titel. In de finale kwam ze terug van een 2-0 achterstand tegen Lorraine Hyde om vervolgens vijf legs op rij te pakken, inclusief een 160-finish. In de halve finale rekende de Engelse met 4-0 af met de regerend kampioene Noa-Lynn van Leuven. Bij de jeugd won de Duitse Janne Eriksson zijn allereerste WDF-titel door in de finale zijn landgenoot Nikolas Wirtz met 4-3 te verslaan.

Heren
Halve finales
Connor Scutt 5-3 Mark Graham
Jimmy van Schie 5-2 David Davies

Finale
Connor Scutt 6-1 Jimmy van Schie

Dames
Halve finales
Beau Greaves 4-0 Noa-Lynn van Leuven
Lorraine Hyde 4-2 Laura Turner

Finale
Beau Greaves 5-2 Lorraine Hyde

Jeugdfinale
Janne Eriksson 4-3 Nikolas Wirtz

Denmark Masters

Zondag stond een ‘Silver’-gerankt toernooi op het programma in Denemarken met 272 heren, 87 dames en 25 jeugdspelers in actie. Vanaf de laatste 32 konden de heren en dames weer punten verdienen voor de diverse WDF Rankings. Zes Nederlanders bereikten deze ronde, met Roemer Mooijman, Jimmy van Schie en Alexander Merkx die verder kwamen in het toernooi. Mooijman werd uitgeschakeld in de laatste 16, terwijl Van Schie en Merkx genoegen moesten nemen met een plek bij de laatste 8. Ondanks een gemiddelde van 96 slaagde Van Schie er niet in de Duitser Liam Maendl-Lawrance te verslaan.

Uiteindelijk werd de finale gespeeld door de Zweed Andreas Harrysson en de Schot Gary Stone. Beide spelers versloegen een Duitser met 5-4 in de halve finales. In de finale begon Stone het beste aan de partij door drie van de eerste vier legs te winnen. Echter begon de Schot daarna met het missen van dubbels. Zo kreeg Stone in legs 5 t/m 8 minimaal één pijl op de dubbel, maar alle legs gingen naar de Zweed waardoor hij op een 5-3 voorsprong kwam. In de negende leg produceerde ‘Dirty Harry’ een 16-darter om de finale met 6-3 naar zich toe te trekken en pakte daarmee zijn derde WDF-titel uit zijn carrière.

Bij de dames greep Beau Greaves de dubbel. In de finale had ze een beslissende leg nodig om Rhian O’Sullivan te verslaan. Deze werd met een 62-finish in 15 pijlen gewonnen door ‘Beau ‘n Arrow’. Adriana van Wijgerden-Vermaat bereikte knap de halve finales. Bij de jeugd was er Nederlands succes, Kendji Steinbach won zijn allereerste WDF-titel door de Deen August Villumsen met 4-3 te verslaan in de finale.

Heren
Halve finales
Andreas Harrysson 5-4 Daniel Skoda
Gary Stone 5-4 Liam Maendl-Lawrance

Finale
Andreas Harrysson 6-3 Gary Stone

Dames
Halve finales
Beau Greaves 4-0 Deta Hedman
Rhian O’Sullivan 4-0 Adriana van Wijgerden-Vermaat

Finale
Beau Greaves 5-4 Rhian O’Sullivan

Jeugdfinale
Kendji Steinbach 4-3 August Villumsen

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *