Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

WDF Weekoverzicht: Seizoen in Europa is begonnen

Nadat vorige week het 2021 WDF seizoen dan eindelijk van start ging in Nieuw-Zeeland, werd dit weekend ook in Europa om WDF-titels gestreden. Er stonden twee toernooien op het programma: in Gibraltar werd de Gibraltar Darts Open gespeeld en de International Youth Challenge speelde zich af in Hongarije.

WDF International Youth Challenge

De International Youth Challenge werd gespeeld in Budapest en, zoals de naam al naar voren doet schuiven, bevatte het alleen een jeugd toernooi. Er werden twee verschillende toernooien gegooid, voor de jongens en voor de meisjes. Bij de jongens werd Dávid Balogh de grote winnaar. De jonge Hongaar, die al eerder een halve finale bereikte op een WDF toernooi bij de mannen, verloor geen wedstrijd en pakte de titel. Balogh kwalificeerde zich hiermee voor de WDF World Masters in december. Bij de meisjes was Tamara Kovács opnieuw de beste. Er werd alleen in een groepsfase gespeeld, omdat er maar 4 deelnemers waren. Kovács bleef ongeslagen, Roxana Bozo-Zsoka eindigde tweede in de groep. Kóvacs pakte in 2019 al dubbelslag tijdens de Hungarian Classic en Masters en was al zeker voor een plaats op de World Masters.

Jongens
Halve Finales
Balázs Pazonyi 5-4 Sárai Levente
Dávid Balogh 5-3 Patrick Helfrich

Finale
Dávid Balogh 5-2 Balázs Pazonyi

Meisjes
Roxana Bozo-Zsoka 2-0 Zoe Konyves
Tamara Kovács 2-0 Zoe Konyves
Zoe Konyves 2-0 Krisztina Turai
Tamara Kovács 2-1 Roxana Bozo-Zsoka
Krisztina Turai 2-0 Roxana Bozo-Zsoka
Tamara Kovács 2-0 Krisztina Turai

Gibraltar Darts Open

Het eerste WDF darts toernooi voor volwassenen in Europa was dan eindelijk daar: de Gibraltar Open. Hoewel de oer-Gibraltarees Dyson Parody zichzelf de regerend kampioen mocht noemen bij aanvang van het toernooi, waren het vooral de Engelsen die overheersten op het schiereiland.

Gavin Smith schreef deze zondag zijn eerste WDF titel op zijn naam wat wellicht zijn grootste prestaties ooit is op dartgebied. Hij won van zijn landgenoot Mike Norton, die al eens op de UK Open stond en dus wel degelijk een pijltje kan gooien. Bij de vrouwen won de routinier en Sky Sports analist Laura Turner zonder enige moeite. Ze pakt met haar winst punten voor de ranking en dus wellicht een betere kwalificatie voor het WDF WK darts. Bij de jeugd won ook een Engelsman. Cayden Smith versloeg Ieun Halsall uit Wales en heeft zich dus ook gekwalificeerd voor de WDF World Masters in Nederland.

Finale [Mannen]
Gavin Smith 4-0 Mike Norton

Finale [Vrouwen]
Laura Turner 4-0 Mel Williams

Finale [Jeugd]
Cayden Smith 4-2 Ieuan Halsall

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *