Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Raymond Smith - WDF

WDF Weekoverzicht: Seizoen ook begonnen in Australië

Na 1,5 jaar is afgelopen weekend ook het WDF seizoen in Australië werd gestart. De North Queensland Classic stond op het programma. Met nog twee WDF-toernooien dit jaar in Australië, was dit ‘Silver’-toernooi een belangrijke op weg naar Lakeside. Lees hier meer.

North Queensland Classic

De herstart van het WDF-seizoen in Australië begon met een teleurstellende opkomst qua deelnemers; 39 heren en 18 heren deden een poging voor de titels. Er werd eerst gespeeld in poules. Bij de heren 7 groepen van 5 spelers en één groep met 4 spelers. In elke groep ging de top 4 door naar de laatste 32. Uiteindelijk bleven Jeremy Fagg, Donovan Lottering, Ryan Smith en Raymond Smith over in de halve finales. Lottering schakelde verrassend Fagg uit met 5-4, terwijl Raymond Smith weinig moeite had met zijn naamgenoot, het werd 5-0.

In de finale begon begon Smith als beste aan de finale, hij won de eerste twee legs in 15 en 20 darts. Met een 17-darter hield vervolgens Lottering ook zijn eigen leg en bracht de stand op 2-1. Lottering wist zijn goede niveau in de finale nooit te halen, waardoor Smith eenvoudig met de titel wegliep. Hij won de laatste 4 legs op een rij en een 116-finish zorgde ervoor dat ‘Guru’ de finale met 6-1 won. Beide spelers plaatsen zich automatisch voor de WDF World Masters in 2022. Smith pakt 90 punten voor de rankings en stijgt daarmee naar de eerste plaats op de Australische WDF Ranking en plaats 25 op de WDF Ranking. De kans is groot dat we Smith begin 2022 op het WDF WK gaan zien.

Bij de dames werd er begonnen met twee groepen van 5 spelers en twee groepen van 4 spelers. De top vier van elke groep plaatste zich voor de knock-outfase. Daarin bleek uiteindelijk Maureen Homer de sterkste te zijn. In de halve finales kwam ze terug van een 3-1 achterstand en overleefde daarnaast ook nog eens 11 matchdarts van Seini Vakanofiti. In de finale versloeg ze Eva Dilger met 5-3. Beide dames plaatsen zich voor World Masters van volgend jaar. Tori Kewish, die dit weekend afwezig was, blijft ruim aan kop in de regionale ranking en is dichtbij haar debuut op Lakeside.

Heren
Kwartfinales
Jeremy Fagg 4-1 Brendan Saunders
Donovan Lottering 4-3 Andrew Meiselbach
Ryan Smith 4-0 John Evans
Raymond Smith 4-3 KY Smith

Halve finales
Donovan Lottering 5-4 Jeremy Fagg
Raymond Smith 5-0 Ryan Smith

Finale
Raymond Smith 6-1 Donovan Lottering

Dames
Kwartfinales
Seini Vakanofiti 3-1 Cynthia McLennan
Maureen Homer 3-0 Nancy Myers
Eva Dilger 3-1 Vanessa Ross
Kathleen Martin 3-0 Wakita Young

Halve finales
Maureen Homer 4-3 Seini Vakanofiti
Eva Dilger 4-3 Kathleen Martin

Finale
Maureen Homer 5-3 Eva Dilger

Image courtesy of FOTO: Darts Queensland Facebook
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *