Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Canterbury Open 2023

WDF Weekoverzicht: Seizoen van start in Oceanië

Afgelopen weekend werd het nieuwe WDF-seizoen gestart voor Oceanië, om precies te zijn in Canterbury (Nieuw-Zeeland). Het ‘Silver’-gerankte Canterbury Open werd gespeeld. Lees hier meer.

Heren

Een totaal van 95 heren begonnen zondagochtend aan het eerste WDF-toernooi van het nieuwe jaar in ‘Down Under’. Naast de grote nationale favorieten in Ben Robb en Haupai Puha, vlogen ook een aantal Australiërs over naar Nieuw-Zeeland. Eén daarvan was voormalig BDO World Trophy-winnaar en nummer 16 van de WDF, Peter Machin. Justin Thompson en Brandon Weening waren ook aanwezig. Veel succes kenden ze echter niet. Machin en Weening verloren bij de laatste 32, terwijl Thompson werd uitgeschakeld bij de laatste 16.

Haupai Puha en Ben Robb waren de nummers 1 en 2 geplaatsten en haalden allebei de halve finales. Dit deden Craig Ross en de ervaren Warren Parry ook. Puha bereikte eenvoudig de finale, met een 4-0 overwinning werd Ross kansloos gelaten. In de andere halve finale was Parry verrassend met 4-3 te sterk voor Robb. Ook in de finale moest er een beslissende leg aan te pas komen, maar daarin wist Puha zijn zenuwen het meest onder controle te houden om via dubbel 8 toch de titel te pakken.

Halve finales
Haupai Puha 4-0 Craig Ross
Warren Parry 4-3 Ben Robb

Finale
Haupai Puha 5-4 Warren Parry

Dames

Zondagmiddag begonnen 39 dames aan het ‘Silver’-gerankte Canterbury Open. De nummer één van Australië, Kym Mitchell, was ook aanwezig om te proberen het jaar succesvol te beginnen. Twee dames uit Nieuw-Zeeland en twee dames uit Australië bleven over in de halve finales.

In de eerste halve finale versloeg Wendy Harper met 4-0 Amanda Loch. In de andere halve finale moest er een zevende en beslissende leg aan te pas komen. Kym Mitchell trok aan het langste eind tegen Nicole Regnaud en bereikte de finale. Mitchell trok haar goede vorm door naar de finale, versloeg Harper met 4-2 en schreef haar zesde titel in 10 maanden tijd op haar naam!

Halve finales
Wendy Harper 4-0 Amanda Loch
Kym Mitchell 4-3 Nicole Regnaud

Finale
Kym Mitchell 4-2 Wendy Harper

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *