Fallon Sherrock - Grand Slam of Darts 2023

WDF Weekoverzicht: Sherrock ongeslagen in Las Vegas

Afgelopen weekend reisde het WDF-circuit af naar Amerika. In Las Vegas stonden een ‘Gold’- en een ‘Silver’-toernooi ingepland, waar uiteindelijk weer spelers op afkwamen. Lees hier meer.

Las Vegas Open

Zaterdag stond het ‘Gold’-gerankte Las Vegas Open op het programma, waarbij de winnaars bij de heren en dames zich automatisch konden kwalificeren voor het aankomende WDF WK. Een totaal van 396 heren, 142 dames, 13 jongens en 6 meisjes begonnen aan het evenement. Bij de heren waren Aaron Turner, John Scott en Jim Mayer overgevlogen vanuit Europa. Zij kregen flinke tegenstand van onder meer Leonard Gates, Jeff Smith, Jacob Taylor, Jim Widmayer, Larry Butler, David Cameron en Kevin Luke.

Gates was de nummer één geplaatste speler, maar werd verrassend genoeg al bij de laatste 64 versloeg door Brandon Perez. Aaron Turner was nu de hoogst geplaatste speler die nog in het toernooi zat. Hij bereikte de kwartfinales, waarin hij met 4-1 onderuit ging tegen Jacob Taylor. Hij stoomde vervolgens ook door naar de finale, nadat hij David Cameron met 5-1 versloeg in de halve finales. In de finale was een PDC-tourkaarthouder van vorig jaar de tegenstander, Jeff Smith. Hij bereikte zijn eerste WDF-finale 5 jaar. Dit deed hij met zeges op onder meer Robbie Phillips (4-3), Adam Sevada (4-2) en titelverdediger Chris Lim (5-4).

Het was Smith die als beste begon aan de finale, met een 17- en 18-darter won hij de eerste twee legs. Daarna was het Taylor die beter begon te gooien en de finale helemaal leek om te draaien. Met legs in o.a. 14,16 en 15 inclusief een 119-finish kwam ‘The Truth’ op een 5-2 voorsprong. Toch vocht Smith zich knap terug in de partij. Finishes van 67 en 88 hielpen hem om er een beslissende zevende leg uit te slepen. Smith kreeg één matchdart op dubbel 16 vanaf een 109-finish, maar die werd gemist. Taylor bleef koel, raakte tops en won zo zijn allergrootste WDF-titel uit zijn carrière. Hij zal begin december 2024 te zien zijn op Lakeside!

Bij de dames waren Fallon Sherrock, Deta Hedman, Wendy Reinstadtler en Nederlander Anca Zijlstra aanwezig om in Amerika te gaan strijden voor het WDF WK-ticket. Sherrock was op voorhand de grote favoriet om de titel te pakken en maakte die favorietenrol ook waar. In de kwartfinales versloeg ze Zijlstra met 4-1, waarna ze de beste Amerikaanse dartster in Paula Murphy met 4-1 versloeg om de finale te halen. Daarin trof ze landgenote Wendy Reinstadtler. Zij had in de kwartfinales met 4-0 afgerekend met de nummer één geplaatste Hedman. In de halve finales versloeg ze de Canadese Maria Carli met 4-3. In de finale was Sherrock veel sterker dan Reinstadtler en dat resulteerde dan ook in een duidelijke 5-1 overwinning. ‘The Queen of the Palace’ plaatst zich automatisch voor Lakeside, al zal ze Lakeside alleen gaan spelen als ze zich niet kwalificeert voor het PDC WK. De titels bij de jeugd werden gewonnen door Peyton Hammond en Ankheluun Munkhbayasgalan.

Las Vegas Classic

Zondag stond de eerste editie van het ‘Silver’-gerankte Las Vegas Classic op het programma. Een totaal van 307 heren, 117 dames, 13 jongens en 6 meisjes streden om de titels. Bij de heren waren Leonard Gates, Aaron Turner, John Scott en Keven Luke de top vier geplaatste spelers. Turner wist geen punten te behalen, hij verloor bij de laatste 64. Gates, Scott en Luke bereikten alle drie de laatste 16, maar dit was het eindstation voor Scott en Luke die verloren van Jake McMillan (4-2) en Chris Lim (4-0).

Gates moest zich in de kwartfinales zich meerdere erkennen in landgenoot Robbie Phillips, die met 4-0 te sterk was. Phillips bereikte vervolgens ook de finale, na een 4-2 zege op Elliot Milk. De andere finalist was Jeff Smith, die zo zijn tweede WDF-finale in twee dagen bereikte. Hij versloeg op weg naar de finale o.a. Matt Arpin (4-0), Tokuyo Takayama (4-1) en Jason Brandon (4-3). In de finale domineerde de Canadees. Met legs in 18,14,10,17 en 18 pijlen trok Smith de finale met 5-0 naar zich toe. ‘The Silencer’ eindigde het toernooi met een toernooigemiddelde van 90.73, uitstekend niveau dus!

Bij de dames bleef Fallon Sherrock ongeslagen in de WDF-toernooien in Amerika. Nadat ze zaterdag Wendy Reinstadtler versloeg, wist ze zondag Deta Hedman met 5-2 in legs te verslaan in de finale. Anca Zijlstra bereikte opnieuw de kwartfinales, waarin Sherrock met 4-1 te sterk was. De jeugdtoernooien werden gewonnen door twee spelers uit Canada: Benjamin Goddard en Katie Gallant.