Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

WDF Weekoverzicht: Slovenen winnen in eigen land

Afgelopen weekend stond er weer een WDF-toernooi op het programma in Europa. De allereerste editie van de Slovenia Open werd gespeeld in de hoofdstad, Ljubljana. Twee Slovenen gingen uiteindelijk met de titels er vandoor. Lees hier meer.

Slovenia Open

De Slovenia Open was het allereerste WDF-toernooi dat werd georganiseerd in het Oost-Europese land en werd gecategoriseerd als ‘Bronze’. In totaal kwamen 49 heren en 9 dames opdagen om te strijden voor de titels. Bij de heren kwamen een aantal goede spelers aan de oche te staan. Naast de Sloveense held Benjamin Pratnemer deden ook Patrik Kovacs, Pero Ljubic, Francesco Raschini en Sebastian Steyer een gooi naar de titel. Van deze spelers wist alleen de nummer één geplaatste Steyer niet de kwartfinales te halen, hij verloor bij de laatste 32 van de Serviër Vlastimir Gavrilović. Uiteindelijk bleven er twee Slovenen over in de finale, Silvo Javornik en Benjamin Pratnemer. Een spannende finale werd het niet, want Pratnemer schreef met een 7-2 zege de eerste editie op zijn naam. Pratnemer kwalificeerde zich hiermee voor de WDF World Masters en stijgt daarnaast ook in de Oost-Europese Ranking naar plaats 5.

Heren
Kwartfinales
Silvo Javornik 6-1 Vlastimir Gavrilovic
Patrik Kovacs 5-3 Pero Ljubic
Mitja Habjan 5-3 Francesco Raschini
Benjamin Pratnemer 5-2 Damir Hajdinjak

Halve finales
Silvo Javornik 6-5 Patrik Kovacs
Benjamin Pratnemer 6-5 Mitja Habjan

Finale
Benjamin Pratnemer 7-2 Silvo Javornik

Bij de dames stonden er ook twee Slovenen in de finale. Mojca Muzic en Branka Krcek maakten er een spannend gevecht van, maar uiteindelijk was het Muzic die de finale met 6-5 won en daarmee een plaats op de WDF World Masters bemachtigde.

Dames
Kwartfinales
Mojca Muzic 4-0 Kitti Zombori
Valentina Dolnicar 4-1 Irena Tretjak
Aleksandra Grseta 4-1 Nina Vavtar
Branka Krcek 4-2 Krisitna Likar

Halve finales
Mojca Muzic 5-2 Valentina Dolnicar
Branka Krcek 5-0 Aleksandra Grseta

Finale
Mojca Muzic 6-5 Branka Krcek

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *