Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Ky Smith

WDF Weekoverzicht: Smith en Loch naar Lakeside 2024

Afgelopen weekend stonden er twee WDF-toernooien op het programma. In Australië een toernooi in de categorie ‘Gold’, in Schotland in de categorie ‘Silver’. Lees hier meer.

South Australian Classic

Afgelopen weekend werd in het Australische Salisbury een ‘Gold’-toernooi georganiseerd, het South Australian Classic. De winnaars van het heren- en damestoernooien zouden zich automatisch kwalificeren voor het WDF WK. Een totaal van 92 heren, 28 dames en 18 jeugdspelers streden om de titels.

Peter Machin, Danny Porter, Bailey Marsh en Tim Pusey leken op voorhand de favorieten in het herentoernooi. Echter bereikte geen één van deze spelers de halve finales. Marsh verloor in de laatste 32, terwijl Porter en Pusey niet verder kwamen dan de laatste 16. Machin werd in de kwartfinales verrassend verslagen door Michael Cassar die een gemiddelde van 91 noteerde tijdens een 4-3 overwinning.

De finale ging uiteindelijk tussen Ky Smith, de zoon van Raymond Smith, en Josh Kime. Smith had in de halve finales Michael Cassar verslagen, terwijl Kime met 5-3 had afgerekend met Matt Mullen in dezelfde ronde. Beide heren waren niet meer ongeslagen in het toernooi, aangezien ze al meerdere groepswedstrijden hadden verloren; Smith drie, Kime twee. In de finale was het verschil nooit meer dan één leg, hierdoor moest er ook een beslissende elfde leg aan te pas komen. Beide heren hadden last van zenuwen, maar het was Smith die met een 19-darter de finale naar zich toe trok en zich verzekerde van een plaats op Lakeside!

Bij de dames won Amanda Loch het toernooi. Loch verraste in de halve finales door Kym Mitchell met 4-3 te verslaan. In de finale bleek ze in een beslissende leg met 5-4 te sterk te zijn voor Joanne Hadley en mag zo volgend jaar haar Lakeside-debuut maken. De jeugdtitel ging naar Terence Morton, die Ollie Wade versloeg in de finale met 3-1.

Heren
Halve finales
Ky Smith 5-4 Michael Cassar
Josh Kime 5-3 Matt Mullen

Finale
Ky Smith 6-5 Josh Kime

Dames
Halve finales
Amanda Loch 4-3 Kym Mitchell
Joanne Hadley 4-1 Lyn Morrison

Finale
Amanda Loch 5-4 Joanne Hadley

Jeugdfinale
Terence Morton 3-1 Ollie Wade

Scottish Open

Afgelopen zaterdag en zondag werd het ‘Silver’-gecategoriseerde Scottish Open georganiseerd in Renfrew. Een totaal van 493 heren en 71 dames komen op het WDF-toernooi af in Schotland. Bij de heren waren Mark Barilli, Luke Littler, Gary Stone en David Kirwan de vier hoogst geplaatste spelers. De top 32 die overbleven op de zaterdag, mochten zondag terugkomen om tot een winnaar te kronen. Dit lukte Luke Littler niet, hij werd met 4-2 uitgeschakeld door Scott Walters.

Voor Gary Stone zat het toernooi erop bij de laatste 32, landgenoot Stuart Wares versloeg hem met duidelijke cijfers; 4-0. Een ronde later moest er ook afscheid genomen worden van de nummer één geplaatste Barilli, Richard North was met 4-3 te sterk. North stoomde vervolgens door naar de halve finales, net als Martin Atkins, Jordan Brooks en David Kirwan.

In de halve finales, die werden afgewerkt op het hoofdpodium, versloeg Atkins met 5-1 North. Brooks was in de andere halve finale ook ruim te sterk, met 5-0 werd Kirwan aan de kant gezet. In de finale gingen de eerste 4 legs met de darts mee. Een 96-finish in 14 pijlen zorgde voor de eerste break van de partij voor Brooks, die vervolgens zijn eigen leg ook hield voor een 4-2 voorsprong. De resterende legs werd gewonnen door de speler die hem begon, wat resulteerde in een 6-4 zege voor Brooks en zijn allereerste WDF-titel.

Bij de dames won Deta Hedman voor de zevende keer het toernooi. In de halve finales versloeg ze Kirsty Hutchinson, waarna ze Rhian O’Sullivan met 5-4 versloeg in de finale. De Welshse kreeg meerdere matchdarts, maar benutte ze niet.

Heren
Halve finales
Martin Atkins 5-1 Richard North
Jordan Brooks 5-0 Davie Kirwan

Finale
Jordan Brooks 6-4 Martin Atkins

Dames
Halve finales
Deta Hedman 4-1 Kirsty Hutchinson
Rhian O’Sullivan 4-0 Rebecca Brouse

Finale
Deta Hedman 5-4 Rhian O’Sullivan

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *