Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Priscilla Steenbergen

WDF Weekoverzicht: Steenbergen wint eerste WDF-titel in Italië

Het jaar komt bijna ten einde voor de WDF. Afgelopen weekend stonden drie ‘Silver’-toernooien op het programma, twee in Italië en één in Australië. Lees er hier meer over.

Italian Grand Masters

Zaterdag begonnen 272 heren en 50 dames en 11 jeugdspelers aan het ‘Silver’-gerankte Italian Grand Masters in Bologna. Veel Italiaanse spelers wisten goed te presteren, zo stonden er 16 Italianen bij de laatste 32!

Moreno Blom was de enige Nederlander die dit ook lukte. Hij stoomde door naar de kwartfinales, waar Mike Gillet de betere over hem was. De nummer 1 geplaatste James Hurrell, de Fransman Thibault Tricole, Kai Fan Leung en Nick Kenny bereikten ook de laatste 8. Hurrell en Kenny stonden aan het einde van de dag in de finale. Hurrell versloeg Tricole in een beslissende leg in de halve finales, terwijl Kenny landgenoot Gillet versloeg.

Hurrell begon goed aan de finale, hij wist de eerste 4 legs van de finale naar zich toe te trekken mede door een 124-finish. Kenny deed toch iets terug, met een 103-finish brak hij Hurrell waarna hij met een 14-darter de break verzilverde. In leg 7 haalde Hurrell zijn vierde titel van het jaar binnen, via dubbel 18 won hij de finale met 5-2.

Bij de dames won Priscilla Steenbergen haar allereerste WDF-titel. De Nederlandse versloeg Aileen de Graaf (4-2) en Aletta Wajer (4-1) op weg naar de finale. In de finale versloeg ze Paula Jacklin met 5-4, nadat de Engelse meerdere matchdarts miste.

Heren
Halve finales
James Hurrell 4-3 Thibault Tricole
Nick Kenny 4-3 Mike Gillet

Finale
James Hurrell 5-2 Nick Kenny

Dames
Halve finales
Priscilla Steenbergen 4-1 Aletta Wajer
Paula Jacklin 4-2 Kirsty Hutchinson

Finale
Priscilla Steenbergen 5-4 Paula Jacklin

Italian Open

Zondag stond het ‘Silver’-gerankte Italian Open op het programma in Italië. Een totaal van 252 heren, 52 dames en 11 jeugdspelers hadden zich ingeschreven. Bij heren wisten drie heren niet in de punten te komen; James Beeton, Ben Hazel en Mike Gillet verloren vroegtijdig. Twee Nederlanders bereikten wel de laatste 32; Moreno Blom en Roemer Mooijman.

Voor Mooijman zat het toernooi er bij de laatste 16 erop, Thibaul Tricole won met 4-1. De Fransman bereikte even later ook de finale, na zeges op Diogo Portela (4-1) en Aaron Turner (4-0). Aan de andere kant van het schema behaalde Blom de kwartfinales. De Nederlander werkte een 3-0 achterstand weg, maar moest in de laatste leg de overwinning toch aan de Italiaan Dario Fochesato laten. De Italiaan zorgde in de halve finales opnieuw voor een stunt; Nick Kenny werd met dezelfde cijfers verslagen voor zijn eerste WDF-rankingfinale.

Een spannende finale werd het niet. Tricole won de eerste drie legs, waarna Fochesato iets terug deed met een 80-finish voor 3-1. Daarna was het toch de Fransman die de finale eenvoudig naar zich toe trok, met een 15- en 16-darter won hij met 5-1! De Fransman lijkt hierdoor, ondanks de weinig gespeelde toernooien de afgelopen maanden, toch af te stevenen naar een geplaatste status op het WDF WK.

Bij de dames was het opnieuw Priscilla Steenbergen die de finale behaalde, net als zaterdag versloeg ze in de halve finales landgenote Aletta Wajer (4-0). In de finale trof ze Lorraine Hyde. In een spannende finale trok Hyde aan het langste eind (5-3). Beide dames staan voorlopig op een WK-plaats met nog twee toernooien te gaan (WDF World Open en WDF World Masters).

Heren
Halve finales
Thibault Tricole 4-0 Aaron Turner
Dario Fochesato 4-3 Nick Kenny

Finale
Thibault Tricole 5-1 Dario Fochesato

Dames
Halve finales
Priscilla Steenbergen 4-0 Aletta Wajer
Lorraine Hyde 4-3 Suzanne Smith

Finale
Lorraine Hyde 5-3 Priscilla Steenbergen

Jeugdfinale
Guido Macrì 4-2 Mirco Vasic

Alice Springs Open

Zondag stond ook het laatste toernooi van het jaar in Australië op het programma, de allereerste editie van de Alice Springs Open weer georganiseerd in The Gillen Club in Alice Springs. Bij de heren won zijn eerste WDF-titel door Trent Reid in de finale te verslaan. Bij de dames won Kym Mitchell haar vijfde titel van het jaar. In de finale bleek ze te sterk te zijn voor Christine Sheerin.

Na het laatste toernooi hebben Peter Machin, Aaron Morrison en Kym Mitchell zich als regionale qualifiers gekwalificeerd voor het WDF WK volgend jaar. Machin lijkt zelfs een geplaatste speler te worden.

Herenfinale
Danny Porter 7-4 Trent Reid

Damesfinale
Kym Mitchell 6-? Christine Sheerin

Image courtesy of FOTO: FIGF
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *