Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search

WDF Weekoverzicht: Succes voor Rus en een Schot

Afgelopen weekend werden er in Hongarije twee WDF-toernooien gespeeld in de categorie ‘Silver’ en ‘Bronze’. Een Rus en een Schot pakten de titels bij de heren, terwijl Deta Hedman ongeslagen bleef bij de dames. Lees hier meer.

Hungarian Classic

Zaterdag stond het bronzen Hungarian Classic op het programma. Spelers uit Italië, Rusland, Denemarken, Schotland, Engeland en Nederland reisden allemaal af naar Boedapest. De nummer één geplaatste Nick Fullwell kende een goede dag en bereikte de finale, met o.a. overwinningen op Daniele Petri, Kirill Fadeev, Pal Székely en Antony Allen. Daarin nam het hij op tegen de Schotse veteraan, Mark Barilli. Hij wist zijn eerste finale van het jaar te behalen door o.a. Patrik Kovacs, Brian Lokken en Ivan Madsen te verslaan. In de finale wist de Schot de finale ook te winnen met 6-3 en won daarmee zijn allereerste WDF-titel.

Bij de dames ging de titel naar Deta Hedman. Op weg naar de finale versloeg ze o.a. Veronika Ihász en Paula Jacklin. In de finale was Adrienn Végso de tegenstander, de nummer twee op de Oost-Europese WDF-Ranking. De Hongaarse wist in de halve finale knap te winnen van Roz Bulmer en in de kwartfinales was ze te sterk voor Anca Zijlstra. In de finale kon ze geen tegenstand bieden, Hedman won met 5-0! De jeugdtitels gingen naar Adam Sepsi bij de jongens en Aleksandrova Zemtsova bij de meisjes.

Heren:
Halve finales
Nick Fullwell 5-4 Antony Allen
Mark Barilli 5-2 Ivan Madsen

Finale
Mark Barilli 6-3 Nick Fullwell

Dames:
Halve finales
Deta Hedman 5-1 Paula Jacklin
Adrienn Végso 5-2 Roz Bulmer

Finale
Deta Hedman 5-0 Adrienn Végso

Jongens finale:
Adam Sepsi 5-1 Balazs Pazonyi

Meisjes finale:
Aleksandrova Zemtsova 5-3 Ksenia Klochek

Hungarian Masters

Op de zondag stond het belangrijke Zilveren evenement op het programma. Waar de Russen zaterdag geen punten wisten te pakken, wisten Aleksey Kadochnikov, Roman Obukhov en Kirill Fadeev allemaal de laatste 16 te bereiken. Kadochnikov bereikte zelfs de finale, na overwinningen op Gabor Takacs, Nick Fullwell en landgenoot Fadeev in de halve finales. De tegenstander was ook een verrassing, de 43-jarige Antony Allen. De nummer 5 geplaatste Engelsman versloeg o.a. John O’Shea, Mark Barilli en Patrik Kovacs op weg naar die finale. In de halve finales rekende hij af met een Nederlander, Moreno Blom. Blom kende een sterk dag, maar moest in de halve finales met een gemiddelde van boven de 90 de winst aan de Engelsman laten. Blom klimt door deze prestatie wel naar een virtueel WK-plek toe. In de finale ging het erg gelijk op en moest er uiteindelijk een beslissende leg aan te pas komen. De Rus bleef het meest koel van de twee en pakte via dubbel 8 zijn tweede WDF-titel. Deelname aan Lakeside lijkt nu ook wel zeker voor beide finalisten.

Bij de dames zorgde Deta Hedman voor dubbelslag. In de kwartfinales rekende ze af met de tiener Ksenia Klochek, voordat ze in de halve finales in een beslissende leg won van Paula Jacklin. In de finale trof ze Elena Shulgina, de Russin die met een finaleplaats goede zaken heeft gedaan voor haar kansen voor het WDF WK. In de kwartfinale wist ze knap Suzanne Smith met 5-3 te verslaan. In de finale had de Russin veel last van zenuwen en kwam dan ook niet op het scorebord, Hedman won net als zaterdag de finale met 5-0. De jeugdtitels gingen naar Matej Cverha en Aleksandrova Zemtova.

Heren:
Halve finales
Aleksey Kadochnikov 5-4 Kirill Fadeev
Antony Allen 5-3 Moreno Blom

Finale
Aleksey Kadochnikov 6-5 Antony Allen

Dames:
Halve finales
Deta Hedman 5-4 Paula Jacklin
Elena Shulgina 5-3 Veronika Ihász

Finale
Deta Hedman 5-0 Elena Shulgina

Jongens finale:
Matej Cverha 5-3 David Bobos

Meisjes finale:
Aleksandrova Zemtsova 5-3 Ksenia Klochek

Image courtesy of FOTO: Stefan Strassenberg (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *