Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jitka Císarova

WDF Weekoverzicht: Tsjechische ongeslagen in Hongarije

Afgelopen weekend werd er in Nieuw-Zeeland, Hongarije en Canada gespeeld op het WDF-circuit. Twee toernooien in de categorie ‘Silver’ en twee toernooien in de categorie ‘Bronze’ stonden op het programma. Lees hier meer.

New Zealand Masters

Zaterdag werd in Wellington, Nieuw-Zeeland, het ‘Silver’-gerankte New Zealand Masters afgewerkt. Een totaal van 85 heren en 29 dames hadden zich ingeschreven. Ben Robb en Warren Parry waren afwezig bij de heren, vanwege deelname aan de World Cup of Darts in Frankfurt. Bij de heren en dames werd er beide begonnen in een groepsfase.

Bij de heren was Haupai Puha de nummer één geplaatste speler en liet dat ook zien. Hij bereikte de finale na overwinningen op o.a. Craig Ross en Jimmy Samuels. In de finale trof hij de ervaren Mark Cleaver, hij was eerder op de dag te sterk voor Landon Gardiner en AJ Tekira. Uiteindelijk werd het een erg spannende finale. Een negende en beslissende leg moest de doorslag geven wie er met de titel vandoor ging. Puha bleef het koelst en pakte daarmee zijn tweede titel van 2022.

Bij de dames was Wendy Harper de beste. In de halve finales versloeg ze Tina Osborne met 4-1. In de finale trof ze de winnaar van de Canterbury Open, Nicole Regnaud. Het werd geen tweede titel van 2022, Harper was met 5-1 te sterk.

Heren
Halve finales
Haupai Puha 4-0 Jimmy Samuels
Mark Cleaver 4-2 AJ Tekira

Finale
Haupai Puha 5-4 Mark Cleaver

Dames
Halve finales
Wendy Harper 4-1 Tina Osborne
Nicole Regnaud 4-0 Desi Mercer

Finale
Wendy Harper 5-1 Nicole Regnaud

Balaton Darts Classic

Zaterdag werd in Hongarije de Balaton Darts Classic in de categorie ‘Bronze’ afgewerkt. In totaal hadden 85 heren en 11 dames zich ingeschreven om te strijden voor de titels. Bij de mannen waren Lászlo Kadar, Francesco Raschini en Patrik Kovacs en Benjamin Pratnemer als top 4 geplaatst. Alleen Kadar en Pratnemer wisten de halve finales te bereiken. Daarin troffen de Roemeen en de Sloveen elkaar, waarin Kadar met 4-2 te sterk was. In de andere halve finale troffen twee Hongaren elkaar, János Végso tegen de 16-jarige András Borbely. In een spannende partij wist Borbely met een 108-finish de wedstrijd met 4-3 naar zich toe te trekken.

In de finale gingen de eerste 4 legs met de darts mee, waaronder finishes van 86 en 100 van Borbely. In leg 5 plaatste Borbely de eerste break, met een 17-darter kwam hij 3-2 voor. Hij wist vervolgens de break ook te verzilveren, met een 117-darter was hij één leg verwijderd van de titel. Toch kwam die titel er niet. Kadar won drie legs op een rij in 17, 21 en 17 darts waardoor hij zijn derde WDF-titel uit zijn carrière pakte.

Bij de dames ging de titel naar de Tsjechische Jitka Císarova. In de finale wist ze de Hongaarse Veronika Ihász knap met 5-2 te verslaan en breidt daarmee haar voorsprong richting het WDF WK uit op Ihász. De jeugdtitels gingen naar András Borbely en Dorina Sipos.

Heren
Halve finales
Lászlo Kadar 4-2 Benjamin Pratnemer
András Borbely 4-3 János Végso

Finale
Lászlo Kadar 5-4 András Borbely

Dames
Halve finales
Veronika Ihász 4-0 Fae Micol
Jitka Císarova 4-0 Gréta Tekauer

Finale
Jitka Císarova 5-2 Veronika Ihász

Jongensfinale
András Borbély 4-1 Almos Kovacs

Meisjesfinale
Dorina Sipos 3-1 Vivien Lovasi

Canadian Open

Zaterdag werd in Toronto het ‘Silver’-gecategoriseerde Canadian Open afgewerkt. Veel is er tot nu toe niet bekend over het toernooi. Alleen weten we dat bij de heren Nick Smith de titel heeft gepakt door Jim Long in de finale te verslaan. Bij de dames was het Maria Carli die haar tweede titel van 2022 pakte. In de finale versloeg ze Stef Smith.

Heren
Halve finales
Jim Long 4-2 John Norman Jnr
Nick Smith 4-1 Steve Warnock

Finale
Nick Smith 5-0 Jim Long

Dames
Halve finales
Maria Carli 3-2 Brenda Moreau
Stef Smith 3-1 Danna Foster

Finale
Maria Carli 4-1 Stef Smith

Balaton Darts Masters

Zondag stond in Hongarije opnieuw een ‘Bronze’-toernooi op het programma, dit keer de Balaton Darts Masters. In totaal hadden 67 heren en 13 dames zich ingeschreven voor het toernooi. De top 4 geplaatste heren waren Gábor Tákacs, Lászlo Kadar, Francesco Raschini en Patrik Kovacs. Alleen Kadar en Kovacs wisten de kwartfinales daarvan te behalen, Takacs en Raschini verloren bij de laatste 32. Kadar wist opnieuw de finale te behalen, na overwinningen op o.a. Eduard Szabo (4-0) en Sebastian Steyer (4-1). In de finale trof hij Benjamin Pratnemer. De Sloveen bereikte de finale ten koste van Patrik Kovacs (4-0) en Nándor Bezzeg (4-3).

In de beginfase van de finale ging het erg gelijk op. Tot 2-2 bleven de heren bij elkaar. In de vijfde leg brak Pratnemer met een 11-darter naar 3-2 en verzilverde de break een leg later ook door dubbel 2 te gooien. Kadar kwam er scorend niet meer aan te pas. Pratnemer was enorm sterk qua scores en wist met een 15-darter de titel te pakken. Pratnemer eindigde op een gemiddelde van 104,27 in de finale.

Bij de dames sloeg Jitka Císarova de dubbelslag in Hongarije. Ze wist in de finale met 5-0 te winnen van Adrienn Végso. In de halve finales was Végso nog knap met 4-2 te sterk voor haar landgenoot Veronika Ihász.

Heren
Halve finales
Benjamin Pratnemer 4-3 Nándor Bezzeg
Lászlo Kadar 4-1 Sebastian Steyer

Finale
Benjamin Pratnemer 5-2 Lászlo Kadar

Dames
Halve finales
Adrienn Végso 4-2 Veronika Ihász
Jitka Císarova 4-0 Krisztina Csombok

Finale
Jitka Císarova 5-0 Adrienn Végso

Jongensfinale
András Borbely 5-0 Szotak Balazs

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *