Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Raymond van den Ende

WDF Weekoverzicht: Van den Ende en Klaasen winnen in Catalonië

Afgelopen weekend stonden er drie WDF-toernooien op het programma in de categorie ‘Bronze’. In Catalonië en Noord-Amerika werd er gestreden om de titels, met Nederlands succes. Lees hier meer.

Catalonia Open

Zaterdag stond in Calella de 11de editie van het Catalonië Open op het programma, een toernooi in de categorie ‘Bronze’. Veel Nederlandse reisden af naar het toernooi, waar Patrick Maat zijn titel moest zien te verdedigen in het herentoernooi. Dit lukte niet, hij verloor in de kwartfinales van de nummer één geplaatste Jelle Klaasen. Klaasen bereikte vervolgens ook de finale, nadat hij Nigel Lloyd in de halve finales met 4-3 had verslagen. In de andere halve finale zagen we ook twee Nederlanders tegenover elkaar, Christian Kist nam het op tegen Raymond van den Ende. Van den Ende versloeg Kist met 4-3 om zijn tweede WDF-finale te bereiken.

In de finale kwam Klaasen op een 4-2 voorsprong, maar kon de finale toch niet naar zich toe te trekken. ‘The Cobra’ miste in totaal vijf matchdarts, waardoor Van den Ende de laatste drie legs allemaal won en zo zijn eerste WDF-titel op zijn naam schreef.

Bij de dames ging de titel naar de Zweedse Anna Forsmark. Ze rekende in de halve finale en finale af met twee Belgen. In de halve finales werd titelverdediger Patricia de Peuter met 4-3 verslagen, voordat ze in de finale met dezelfde cijfers won van Shana van Nieuwenhoven. Het is haar zesde WDF-titel in twee jaar tijd.

Heren
Halve finales
Jelle Klaasen 4-3 Nigel Lloyd
Raymond van den Ende 4-3 Christian Kist

Finale
Raymond van den Ende 5-4 Jelle Klaasen

Dames
Halve finales
Shana van Nieuwenhoven 4-2 Maud Jansson
Anna Forsmark 4-3 Patricia de Peuter

Finale
Anna Forsmark 4-3 Shana van Nieuwenhoven

Washington Area Open

In Washington stond zaterdag het ‘Bronze’-gerankte Washington Area Open op het programma. Een totaal van 200 heren en 90 dames deden een gooi naar de titel. Bij de heren waren Kevin Luke, Bruce Robbins, Tom Sawyer en Jay Waugh de top vier geplaatste spelers. Slechts de helft daarvan bereikten de kwartfinales. Robbins en Sawyer verloren bij de laatste 16. In de kwartfinales verloor de nummer één geplaatste Luke verrassend met 4-1 van Sean Mitchell. Mitchell stoomde vervolgens door naar de finale, na een 4-2 overwinning op Patrick Guariglia die in de kwartfinales verantwoordelijk was van de uitschakeling van de nummer 4 geplaatste Waugh. Aan de andere kant van het schema was het speler van het moment in Amerika die de finale bereikte, Stowe Buntz.

De finale begon met twee legs die werden gehouden door de speler die hem begon. In de derde leg plaatste Mitchell de eerste break van de wedstrijd door een 64-finish te gooien. Buntz maakte deze break een leg later meteen ongedaan, met een 16-darter brak hij terug om met een 98-finish in 14 pijlen terug op voorsprong te komen; 3-2. In de zesde leg kreeg Mitchell meerdere pijlen op de dubbel om er 3-3 van te maken, maar miste. Buntz wist tops te raken om nog een break te plaatsen en zo op matchpoint te komen. Een leg later maakte de Amerikaan het in zijn eigen leg af, een 88-finish leverde hem zijn eerste WDF-titel op.

Bij de dames trok de nummer één geplaatste Paula Murphy weer aan het langste eind. De top 4 geplaatste spelers bereikten alle vier de halve finales, waarbij de nummers 1 en 2 overbleven in de finale. Murphy was in de halve finales te sterk voor Tracy Feiertag (4-2), waarna ook Cali West (4-1) werd verslagen.

Heren
Halve finales
Sean Mitchell 4-2 Patrick Guariglia
Stowe Buntz 4-1 JT Davis

Finale
Stowe Buntz 5-2 Sean Mitchell

Dames
Halve finales
Paula Murphy 4-2 Tracy Feiertag
Cali West 4-0 Marlise Kiel

Finale
Paula Murphy 4-1 Cali West

FCD Anniversary Open

Zondag stond het tweede ‘Bronze’-gerankte WDF-toernooi op het programma in Catalonië. Twee Nederlandse heren wisten opnieuw sterk te presteren. Net als zaterdag wisten Jelle Klaasen en Christian Kist de halve finales te halen in Calella. Klaasen bereikte opnieuw de finale, na een nipte 4-3 overwinning op de Zwitser Thomas Junghans. In de andere halve finale troffen twee voormalig PDC-tourkaarthouders elkaar. Matthew Edgar bleek duidelijk met 4-0 te sterk te zijn voor ‘The Lipstick’ en behaalde zo zijn derde WDF-finale van het jaar.

Een spannende finale werd het dit keer niet. Klaasen won de eerste 4 legs van de finale, waarna Edgar iets terug deed door zijn eigen leg te houden voor 4-1. Een leg later maakte ‘The Cobra’ vakkundig af in zijn eigen leg en pakte daarmee zijn tweede titel van 2023.

Bij de dames won Patricia de Peuter opnieuw een titel. Vorig jaar was het de Catalonia Open, dit jaar mocht ze zegevieren op de FCD Anniversary Open. In de halve finale revancheerde ze zich van de verloren partij tegen Anna Forsmark van zaterdag en wist nu met 4-1 te winnen. In de finale rekende ze met 4-1 af met landgenote Shana van Nieuwenhoven, die voor de tweede dag op rij de finale verloor.

Heren
Halve finales
Jelle Klaasen 4-3 Thomas Junghans
Matthew Edgar 4-0 Christian Kist

Finale
Jelle Klaasen 5-1 Matthew Edgar

Dames
Halve finales
Shana van Nieuwenhoven 4-3 Kelly Hardiquest
Patricia de Peuter 4-1 Anna Forsmark

Finale
Patricia de Peuter 4-1 Shana Van Nieuwenhoven

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *