Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Czech Open 2023

WDF Weekoverzicht: Wajer zegeviert in Tsjechië

Afgelopen weekend stonden er twee toernooien op het programma voor de WDF. In Tsjechië stond een toernooi in de categorie ‘Silver’ gepland, terwijl in Nieuw-Zeeland een ‘Bronze’-toernooi werd afgewerkt. Lees hier meer.

Czech Open

Zaterdag werd het ‘Silver’-gerankte Czech Open georganiseerd in Praag. Een totaal van 636 heren, 107 dames, 58 jongens en 15 meisjes hadden zich ingeschreven voor het toernooi. Vanaf de laatste 32 konden er punten verdiend worden. Drie Nederlanders kregen dit voor elkaar; Moreno Blom, Bradly Roes en Stefan Schröder. Blom had een goede dag met o.a. een partij van 109 gemiddeld, maar werd bij de laatste 32 toch uitgeschakeld door een Tsjech met 4-2. Roes verloor een ronde later bij de laatste 16 van de nummer één van de WDF, Andy Baetens; 4-1.

Stefan Schröder behaalde zijn beste resultaat bij de WDF tot zover. Met overwinningen op o.a. Liam Maendl-Lawrence (4-3), Carl Wilkinson (4-1) en Hannes Schnier (4-0) werd de halve finale gehaald. In de halve finale, die op het podium werd gespeeld, was de Zweed Andreas Harrysson uiteindelijk met 4-2 te sterk. Hij nam het in de finale op tegen Baetens, die verantwoordelijk was van de uitschakeling van Dennis Nilsson (4-1) en Vitezslav Sedlak (4-1).

Een spannende finale werd het niet. De Belg won de eerste vier legs van de finale door de legs in drie keer 17 pijlen en één keer in 19 pijlen te winnen. In leg 5 deed Harrysson met een 16-darter iets terug, maar kon vervolgens zijn eigen leg niet behouden. Een 72-finish leverde Baetens zijn vierde titel in Tsjechië op.

Waar Aletta Wajer in Ierland de finale nog verloor, wist ze in Oost-Europa de titel wel te pakken. Ze begon het toernooi als nummer één geplaatst en maakte dit favorietenrol helemaal waar. In de finale had ze een beslissende leg nodig om de Duitse Monique Lessmeister met 5-4 te verslaan. De jeugdtoernooien werden gewonnen door Andras Borbely en Sophie McKinlay.

Heren
Halve finales
Andy Baetens 4-1 Vitezslav Sedlak
Andreas Harrysson 4-2 Stefan Schröder

Finale
Andy Baetens 5-1 Andreas Harrysson

Dames
Halve finales
Aletta Wajer 4-2 Kirsi Viinikainen
Monique Lessmeister 4-2 Veronika Ihasz

Finale
Aletta Wajer 5-4 Monique Leesmeister

Jongens finale
Andras Borbely 4-3 Kimi Seemann

Meisjes finale
Sophie McKinlay 4-2 Krisztina Turai

Ted Clements Memorial

Zondag stond in Levin het ‘Bronze’-gerankte Ted Clements Memorial op het programma. Een totaal van 83 heren, 38 dames en 14 jeugdspelers begonnen aan het toernooi. Bij de heren was Haupai Puha de grote favoriet voor de titel, aangezien Ben Robb niet aanwezig was. In de kwartfinales had de Nieuw-Zeelander het lastig, maar wist een beslissende leg tegen Josh Walters toch te winnen. Dit volgde hij op met een 4-2 overwinning op Alan Skayman.

In de finale trof hij Jonny Tata. Zonder al te veel problemen bereikte hij zijn tweede finale van het jaar. Net als tijdens de Canterbury Open streden Puha en Tata om de titel. De heren zorgden voor een spannende finale, er moest een ‘deciding leg’ aan te pas komen. Uiteindelijk was het toch Puha die zijn vijfde WDF-titel van 2023 op zijn naam schreef.

Bij de dames was het een finale tussen de nummers één en twee van de plaatsingslijst; Wendy Harper tegen Nicole Regnaud. Een beslissende negende leg moest er hier ook aan te pas komen, waarin Harper de sterkere bleek en met 5-4 de titel greep. Het jeugdtoernooi werd zaterdag gewonnen door Zacarno King.

Heren
Halve finales
Haupai Puha 4-2 Alan Skayman
Jonny Tata 4-2 Mark Revell

Finale
Haupai Puha 5-4 Jonny Tata

Dames
Halve finales
Wendy Harper 4-1 Victoria Monaghan
Nicole Regnaud 4-1 Kayla Hitch

Finale
Wendy Harper 4-3 Nicole Regnaud

Jeugd finale
Zacarno King 5-3 Aliki Quinn-Suaesi

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *