Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
British Open - Scott Marsh & Fallon Sherrock

WDF Weekoverzicht: Weekend van kersverse winnaars

Afgelopen weekend was het WDF-circuit aanwezig in Engeland, Amerika en Rusland. In Engeland werd er een ‘Gold’-toernooi gespeeld, samen met een ‘Silver’-toernooi. In Amerika werd ook een ‘Silver’-toernooi gespeeld, terwijl er jeugdtoernooien op het programma stonden in Rusland. Lees hier meer.

Virginia Beach Classic

Zaterdag werd in Virginia het ‘Silver’-gecategoriseerde Virginia Beach Classic gespeeld. Veel goede spelers kwamen op dit belangrijke WDF-toernooi af, er waren namelijk veel punten te behalen. Jules van Dongen was de nummer één geplaatste speler, maar moest uiteindelijk in de kwartfinales zich meerdere erkennen in Elliot Milk met 4-3. Van Dongen miste 4 matchdarts voor een plaats in de halve finales. Leonard Gates werd de man van de dag. Het hele toernooi speelde hij erg sterk en gooide meerdere 90+ gemiddeldes. In de kwartfinales wist hij zelfs een 9-darter te gooien tijdens een 4-1 zege op Larry Butler, inclusief een 113,59 gemiddelde! In de finale was Danny Lauby de tegenstander, die in de halve finales weinig moeite had met Jason Brandon; 4-0. In de finale liet ‘Soldier’ weinig heel van de PDC WK-deelnemer. De eerste drie legs gingen nog met de darts mee, maar de laatste 4 legs gingen naar Gates, die opnieuw eindigde op een 100+ gemiddelde; 102,82. Gates won hiermee zijn 21ste WDF-rankingtitel. Gates neemt de leiding over in het USA klassement van de WDF, Van Dongen staat nog steeds op een keurige tweede plaats.

Bij de dames pakte Marlise Kiel haar eerste WDF-titel in drie jaar. Kiel verloor begin september nog in de finale van de Washington Area Open, maar wist in Virginia de titel wél te pakken. In de halve finales werd Cali West met 4-1 verslagen. In de finale was Julie Weger de tegenstander. Kiel begon goed aan de finale door de eerste twee legs te winnen, maar het was Weger die als eerst matchdarts kreeg bij een stand van 5-4. Er werden drie matchdarts gemist, waardoor Kiel via dubbel 14 terug kwam tot 5-5. In een beslissende leg gooide Kiel haar beste leg van de wedstrijd, met een 112-finish in 18 darts pakte ze de titel! Hiermee doet ze goede zaken op de USA Ranking van de WDF, ze komt nu op een tweede plaats net achter Paula Murphy. De jeugdtitel ging naar Ryan Avellino, die zijn tweede titel van het jaar pakte.

Heren
Halve finales
Leonard Gates 4-? Elliot Milk
Danny Lauby 4-0 Jason Brandon

Finale
Leonard Gates 6-1 Danny Lauby

Dames
Halve finales
Marlise Kiel 4-1 Cali West
Julie Weger 4-? Shea Cole

Finale
Marlise Kiel 6-5 Julie Weger

Jeugdfinale:
Ryan Avellino 4-3 Peter Stewart Jnr

British Classic

Zaterdag werd in Bridlington het ‘Silver’-gerankte British Classic afgewerkt. In totaal deden 384 heren en 80 dames een poging voor de titel. Net als bij het WDF-weekend in Selsey waren er veel ongeplaatste spelers die ver wisten te komen. Zo verloor de nummer één van de WDF al in de tweede wedstrijd, Darren Johnson versloeg Brian Raman met 4-2. Ook de Nederlanders waren niet heel succesvol. Alleen Moreno Blom deed goede zaken. Hij bereikte erg knap de laatste 16, waarin hij een 3-0 voorsprong weg gaf tegen Scott Marsh die uiteindelijk met 4-3 won. Uiteindelijk stonden Darren Johnson, Jim McEwan, Arron Monk en Rhys Hayden in de halve finales. McEwan versloeg Johnson in een beslissende leg, terwijl Hayden hetzelfde deed tegen Monk. Beide heren stonden nog niet eerder in een WDF-finale.

Bij de dames stonden de ongeplaatste Lorraine Hyde en Denise Cassidy in de finale. De topspelers werden allemaal al eerder uitgeschakeld. Zo moest Deta Hedman de overwinning laten aan Rhian O’Sullivan in de laatste 32, terwijl Corrine Hammond in de kwartfinales met 4-2 Fallon Sherrock uitschakelde. Anca Zijlstra bereikte de laatste 16, waarin ze met duidelijke cijfers verloor van Lorraine Hyde; 4-0. Diezelfde Hyde versloeg daarna ook nog Kirsty Hutchinson (4-2) en Anastasia Dobromyslova (4-1) op weg naar de finale. De Noord-Ierse Cassidy bereikte de finale dankzij overwinningen op Laura Turner (4-1), Rhian O’Sullivan (4-3) en Corrine Hammond (4-0).

Zondagmiddag stonden de finales van de British Classic op het programma. De damesfinale tussen Denise Cassidy en Lorraine Hyde begon erg nerveus, beide dames misten erg veel dubbels. Hyde brak meteen in de eerste leg door 60 uit te gooien en verzilverde die break via dubbel 4, in een leg waarin veel dubbels werden gemist. Vervolgens gingen er twee legs met de darts mee. In de vijfde leg plaatste Hyde de tweede break via dubbel 4 en kwam zo op matchpoint; 4-1. Een leg later maakte de Schotse het af met haar beste leg van de partij, met een 20-darter pakte ze haar allereerste WDF-titel in haar carrière. Daarnaast doet ze ook een goede stap richting haar debuut op Lakeside. Bij de heren werd het een hele gelijk opgaande wedstrijd, uiteindelijk werd het beslist op de allesbeslissende leg. Rhys Hayden mocht de elfde leg beginnen. Toch was het Jim McEwan die met twee 140’ers als eerste op een finish stond. De Schot produceerde de hoogste finish van de finale, met een 160-finish pakte hij zijn allereerste WDF-rankingtitel! De titels bij de jeugd gingen naar Luke Littler en Eleanor Cairns.

Heren
Halve finales
Jim McEwan 5-4 Darren Johnson
Rhys Hayden 5-4 Arron Monk

Finale
Jim McEwan 6-5 Rhys Hayden

Dames
Halve finales
Denise Cassidy 4-0 Corrine Hammond
Lorraine Hyde 4-1 Anastasia Dobromyslova

Finale
Lorraine Hyde 5-1 Denise Cassidy

Jongens finale
Luke Littler 5-2 Tavis Dudeney

Meisjes finale
Eleanor Cairns 3-1 Amy Evans

British Open

Zondag stond het ‘Gold’-toernooi op het programma in Bridlington. De winnaars bij de heren en dames zouden zich automatisch kwalificeren voor Lakeside. Bij de heren deden 349 spelers een gooi naar de titel, terwijl bij de dames 72 speelsters streden voor de titel. De grote mannen wisten nu wel de eerste paar rondes te overleven. Toch was het voor Tony O’Shea en Ross Montgomery na één partij al klaar. Moreno Blom was opnieuw de beste Nederlander van het toernooi, hij werd bij de laatste 32 uitgeschakeld door Andy Baetens met 4-0. Roemer Mooijman verloor bij de laatste 64. Brian Raman, Mike Warburton, Martin Adams, Andy Baetens en Dave Parletti bereikten allemaal de laatste 16 van de British Open. Toch gingen de halve finales tussen Scott Marsh en Mike Warburton en Connor Scutt tegen Dave Prins. Marsh wist in een beslissende leg te winnen van Warburton, terwijl Scutt al snel op een 3-0 voorsprong kwam en dat niet meer weggaf. De 24-jarige Engelsman plaatste zich met een 5-2 overwinning voor zijn eerste WDF-finale.

Bij de dames waren het vooral de topspelers die indruk maakten. Het was een snelle uitschakeling voor Lorraine Winstanley, in de laatste 32 verloor ze met 4-2 van Rhian O’Sullivan. Ook Denise Cassidy verloor in de laatste 32, Beau Greaves versloeg haar met een gemiddelde van 91. Anca Zijlstra moest zich net als zaterdag in de laatste 16 erkennen in haar tegenstander. Corrine Hammond versloeg haar met 4-2 en stoomde vervolgens ook door naar de finale. Hammond overleefde in de halve finales meerdere matchdarts van Vicky Pruim. De andere finalist werd Fallon Sherrock. Ze versloeg Roz Bulmer (4-3) in de kwartfinales en Laura Turner (4-0) in de halve finales. Turner versloeg op haar beurt Deta Hedman in de kwartfinales met 4-2 en een gemiddelde van 80.

Na de finales van de British Classic stonden de finales van de British Open op het programma. De finale tussen Fallon Sherrock en Corrine Hammond werd eerst gespeeld. De eerste 4 legs gingen met de darts mee. In de vijfde leg miste Hammond meerdere darts op de dubbel, waardoor Sherrock met een 119-finish de break plaatste. De break werd een leg later verzilverd in 16 darts en zo kwam Sherrock op matchpoint; 4-2. In de zevende leg miste Hammond opnieuw twee pijlen op de dubbel om in de wedstrijd te blijven. De Engelse strafte dat opnieuw af en pakte in 21 darts de titel en haar plaats op Lakeside. De laatste finale die op het programma stond ging tussen Scott Marsh en Connor Scutt. De finale ging in het begin gelijk op. Bij een stand 3-2 in het voordeel van Scutt, gooide Marsh een matige leg waardoor Scutt met een 18-darter een break voorsprong pakte. Marsh kreeg in de volgende leg meteen de kans om terug te breaken, maar een 124-finish werd gemist op dubbel 11. Scutt verzilverde de break door dubbel 10 te gooien en was één leg verwijderd van Lakeside. Toch bleef ‘Marshy’ goed door spelen. Met een 16-darter hield hij zijn eigen leg en brak met een 80-finish in 15 darts terug naar 5-4. In de tiende leg kreeg Scutt als eerste een matchdart, maar een 120-finish werd nipt gemist op tops. Marsh maakte er 5-5 van door met zijn laatste pijl dubbel 12 te raken. Scutt begon de allesbeslissende leg, maar zag zijn landgenoot drie 140’ers gooien. Na 12 darts stond Scutt op 170 te wachten, maar met een magistrale 81-finish in 11 darts maakte Marsh de comeback compleet en verzekerde hij zichzelf van een plaats op Lakeside.

Heren
Halve finales
Scott Marsh 5-4 Mike Warburton
Connor Scutt 5-2 Dave Prins

Finale
Scott Marsh 6-5 Connor Scutt

Dames
Halve finales
Fallon Sherrock 4-0 Laura Turner
Corrine Hammond 4-3 Vicky Pruim

Finale
Fallon Sherrock 5-2 Corrine Hammond

Alexsander Kuchev Memorial

In het Russische Perm werden afgelopen weekend twee jeugdtoernooien gespeeld, één voor de jongens en één voor de meisjes. Bij de meisjes was opnieuw Ksenia Klochek de sterkste. Bij de jongens zijn tot zover nog geen uitslagen van bekend, en zal dus in een volgende WDF Weekoverzicht worden vermeld.

Vorige week stond de Novgorod Cup op het programma. Vorige week waren de uitslagen nog niet bekend, dat is nu wel het geval. Ksenia Klochek won bij de meisjes door Yuliana Khityaeva met 3-2 te verslaan in de finale. Bij de jongens pakte Timur Tuchvatulin de titel, net als in 2019. In de finale rekende hij af met Nikita Kozlov, het werd 4-1. Alle finalisten plaatsen zich automatisch voor de WDF World Masters van 2022.

Image courtesy of FOTO: Tri-Nations Darts
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *