Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jules van Dongen

WDF Weekoverzicht: Weer succes voor ‘Dutch Dragon’

Naast de CDC Tour stond er ook een WDF-toernooi op het programma in Amerika, de Charlotte Open. Daarnaast werd ook een kwalificatietoernooi voor de WDF World Masters gespeeld op dezelfde locatie. Lees hier meer.

ADO Masters National

Vrijdagavond stonden de ADO Masters National en de National Youth Championships op het programma. Dit was tegelijkertijd ook meteen een kwalificatietoernooi om zich te plaatsen voor de WDF World Masters. De ADO (American Darts Association) gaf namelijk 4 tickets voor de heren, 2 tickets voor de dames en 2 tickets voor de jeugd weg. De kosten naar de WDF World Masters zouden allemaal worden vergoed door de ADO.

Bij de heren deden 51 heren mee, waaronder Jules van Dongen om zo zijn reis naar Nederland vergoed te kunnen krijgen. Er werd gespeeld in twee groepsfases. In de eerste groepsfase waren er 3 groepen van 8 spelers en 3 groepen van 9 spelers. In elke groep plaatste de top 2 zich voor de tweede groepsfase, waar in één poule van 12 spelers werd gespeeld. Uiteindelijk eindigden Stephen Phillips, Jason Brandon, Joe Chaney en Jules van Dongen in de top 4 en pakten daarmee de tickets naar de WDF World Masters.

Bij de dames deden 30 dames mee voor 2 tickets naar Assen eind dit jaar. Ook bij de dames werd er gespeeld in twee groepsfases. In de eerste groepsfase werd er gespeeld in twee groepen van 7 spelers en twee groepen van 8 spelers. De top 2 van elke groep kwalificeerde zich voor de tweede groepsfase. In de tweede groepsfase werd er gespeeld in één groep van 8 spelers, waar de top twee zich plaatste voor de WDF World Masters. Er waren 4 spelers die 5 van hun 7 wedstrijden wonnen, maar Carolyn Mars en Cali West verloren één leg minder dan Jenn Cocchi en Marlise Kiel en hierdoor zien we hun dus terug in Assen.

De jeugdtoernooien werden gewonnen door Aaja Jalbert en PJ Stewart, die zich al eerder hadden geplaatst voor de WDF World Masters. De bonus voor het winnen van de jeugdtoernooien was dat, de onkosten voor hun worden vergoed.

Charlotte Open

Zaterdagavond werd het WDF-toernooi in Charlotte gegooid, dit toernooi was een Bronze-toernooi en telde mee voor de WDF Ranking. Bij de heren waren de meeste topspelers uit Amerika allemaal afwezig, omdat ze meededen aan de CDC Tour in Tampa dit weekend. Dit bood kansen voor spelers als Jules van Dongen, Joe Chaney, Jim Widmayer en Jason Brandon. Uiteindelijk waren het Van Dongen en Brandon die de finale bereikten. Opnieuw liet ‘The Dutch Dragon’ zijn klasse zien en won de finale met 6-3, zijn tweede WDF-zege op een rij. Hij doet hiermee goede zaken in de USA Ranking, de beste speler plaatst zich aan het einde van het jaar voor het WDF WK.

Bij de dames was Paula Murphy voor het eerst succesvol dit jaar, zij was de beste van de 63 deelneemsters. In de finale rekende ze met Heather Howard 5-2. Met deze titel leidt ze nu de USA Ranking bij de dames met nog één Bronze-toernooi, twee Silver-toernooien en één Gold-toernooi te gaan dit jaar. Bij de meisjes staat er geen maat op Aaja Jalbert, opnieuw was zij de beste. Bij de jongens kwam er wel een nieuwe winnaar, Ryan Avellino won zijn eerste titel en mag zich op gaan maken voor de WDF World Masters waar hij zich automatisch heeft voor geplaatst.

Heren
Kwartfinales
Jules van Dongen 4-0 Kevin Yasenchak
Robbie Phillips 4-2 Timmy Bagley
Tom Sawyer 4-1 Joe Chaney
Jason Brandon 4-0 Dan Naylor

Halve finales
Jules van Dongen 5-2 Robbie Phillips
Jason Brandon 5-3 Tom Sawyer

Finale
Jules van Dongen 6-3 Jason Brandon

Dames
Kwartfinales
Paula Murphy 4-2 Shea Cole
Sandy Hudson 4-0 Debra Ivey
Sandy Haas 4-2 Dani Warmack
Heather Howard 4-0 Tia Rogers

Halve finales
Paula Murphy 4-1 Sandy Hudson
Heather Howard 4-3 Sandy Haas

Finale
Paula Murphy 5-2 Heather Howard

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *