Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Deta Hedman

WDF Weekoverzicht: Zesde titel voor Hedman in 2021

Afgelopen weekend stonden er drie WDF-toernooien op het programma. Spelers reisden naar Praag, Oregon en Perth om WDF-punten te verzamelen. Lees hier alle actie van het afgelopen weekend terug.

Czech Open

Afgelopen zaterdag stond het ‘Silver’-toernooi, de Czech Open, op het programma in Praag. Bij de heren was Ross Montgomery de hoogst geplaatste speler, al steek de Schot niet in een geweldige vorm. Toch bereikte de Schot de laatste 16, waarin Dave Prins met 4-1 te sterk was. Daarna versloeg hij Pero Ljubic in de kwartfinales. Naast Prins stonden ook Mark Barilli en de nummer 2 en 3 geplaatste Andy Baetens en Nick Fullwell in de halve finales. Prins kwam in de halve finales 2-0 voor tegen Barilli, maar wist die voorsprong niet vast te houden. Barilli won de laatste 4 legs voor zijn tweede finale van 2021. Daarin trof hij Andy Baetens, de Belg won in een beslissende leg van Nick Fullwell. In de finale was Baetens verre weg de beste speler, hij won de finale met 5-0. Baetens won zijn legs in 19 (2x), 15 (2x) en 16 darts. Danny Jansen was de beste Nederlander, met een plaats bij de laatste 32. Daarnaast hebben Lászlo Kadar en Sebastian Steyer hun plaatsen op Lakeside veiliggesteld via de Oost-Europese WDF Ranking.

Bij de dames won Deta Hedman al weer haar zesde WDF-titel van 2021. Op weg naar de finale was de Engelse o.a. te sterk voor Corrine Hammond en Veronika Ihász. In de finale trof ze Laura Turner, die een goede dag kende. Zij won van Natalie Gilbert en Anastasia Dobromyslova om de finale te halen. In die finale kwam Turner 3-1 voor, maar ‘The Heart of Darts’ knokte haar terug tot 3-3 en 4-4. In leg 8 miste Turner al twee matchdarts, maar in de beslissende leg kreeg ze opnieuw matchdarts. Turner miste dit keer 5 pijlen op de dubbel, waardoor Hedman via tops alsnog de Czech Open titel voor de derde keer pakte! Veronika Ihász heeft zich geplaatst voor Lakeside, na een knappe halve finale plaats in Praag. De jeugdtitels ging naar Tamara Kovács en Thomas Houdek.

Oregon Open

Zaterdag werd in Amerika het laatste rankingtoernooi in de regio van het jaar gespeeld, het ‘Bronze’ Oregon Open. De top van Noord-Amerika was afwezig, vanwege de CDC Continental Cup in New York. Jason Brandon kon met een finaleplaats goede zaken doen om Lakeside te halen, maar was verrassend genoeg ook afwezig. Bij de heren streden 67 spelers om de titel, terwijl er bij de dames slechts 15 deelneemsters waren. Bij de heren was Chris Lim de nummer één geplaatst, maar verloor in de kwartfinales met 5-0 van Charles Calderon. Hij bereikte even later ook de finale, waar hij David Fatum trof. Fatum gooide een erg sterk toernooi met 4 wedstrijden boven de 80 gemiddeld. Dit niveau hield hij vast in de finale. De eerste drie legs in de finale gingen met de darts mee. Daarna was het Fatum die met een 18-darter brak en die even later verzilverde voor een 4-1 voorsprong. Die voorsprong gaf de Amerikaanse-Canadees niet meer weg, met een 14- en een 16-darter won hij met 6-1.

Bij de dames won Lisa Tyler de titel. In de halve finales rekende ze in een beslissende leg af met Carole Harriott. In de finale trof ze Tanja Bencic. Tyler won de eerste 4 legs van de finale. Bencic deed nog wel iets terug door terug te komen tot 4-2, maar in leg 7 maakte Tyler het via dubbel 16 af en pakte daarmee haar allereerste WDF-titel.

Vasto Junior Masters

Afgelopen weekend werd in Perth ook de Vasto Junior Masters gespeeld, een WDF-rankingtoernooi voor de jeugd. De titels gingen naar Steven Hayden en Andrea Adanar. Hayden versloeg Mitchell Galby in de finale, terwijl Adanar afrekende met Lily Zdun. Hayden en Adanar plaatsen zich allebei voor de WDF World Masters van 2022.

Steven Hayden 3-2 Mitchell Galby